LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Itt az idő visszavágni!

Fölényes győzelmet aratott csapatunk a Vasas ideiglenes otthonául szolgáló Szusza Stadionban, majd szerdán legyőztük a Budafokot a Magyar Kupában. Hétvégén azonban hazai környezetben vár nagyon fontos feladat Herczeg András tanítványaira, a bajnoki címvédő a Budapest Honvéd gárdája látogat a Nagyerdei Stadionba szombat délután. Itt az idő revánsot venni, ugyanis a fővárosiak az utóbbi időkben több alkalommal is legyőztek minket saját pályánkon.

blog52

Legutóbb a 7. fordulóban találkozott egymással a két együttes, azt a mérkőzést a Bozsik Stadionban rendezték meg, a DVSC egy fölényes, Vasas elleni győzelemmel a háta mögött utazhatott a fővárosba. Holman távozásával már a Vasas ellen is teljesen másik arcukat mutatták a fiúk, mint az azt megelőző fordulókban, Tőzsér mesterien irányította a csapatot, felszabadultan játszott a visszatérő Bódi Ádám és a csapatba akkoriban berobbanó Varga Kevin is. Csapatként jobban tudtunk teljesíteni a szezont jól kezdő bajnok otthonában és 3-1-re megnyertük az összecsapást, amivel a forduló kezdete előtt még kieső helyen álló csapatunk máris a 7. helyen találta magát. Tőzsér büntetőből vette be Gróf kapuját, Bódi Ádám pedig egy remekbe szabott szabadrúgással jelezte, rúgótechnikája semmit sem kopott fehérvári kitérője alatt. A kegyelemdöfést a mérkőzés végén Jovanovic adta meg, elnyűhetetlen középpályásunk remekül vette észre mennyire szellős a előtte a kispesti védelem, és köszönte szépen a lehetőséget, góljával megpecsételte a Honvéd sorsát.

Hazai pályán azonban rendre borsot törtek az orrunk alá a piros-feketék játékosai az elmúlt években. Kezdődött ez a történet még a Nagyerdei Stadionban lejátszott második mérkőzésünkön, amikor is húszezer ember számára tették keserédessé a bajnokavatást. Ebben vastagon szerepet vállat Andó-Szabó Sándor játékvezető is. Aztán a 2015-2016-os idényben ismét elvitték a három pontot (0-3). Az előző szezonban is kétszer voltunk pályaválasztók a Kispest ellen, mind a két alkalommal vesztesen hagytuk el a játékteret. A hatodik fordulóban Lanzafame korai gólja döntött, a harminckettedik körben pedig 2-5-re végződött az összecsapás, azon a találkozón Eppel Márton duplázott, Koszta Márk pedig mesterhármast ért el, részünkről Jovanovic és Suk volt eredményes. Elmondhatjuk tehát, hogy van miért visszavágni a fővárosi alakulatnak.

Nagy jelentősége van ennek az összecsapásnak, amolyan hatpontos rangadónak is nevezhetjük ezen mérkőzést. Győzelmünkkel hat pontra növekedne előnyünk a fővárosi gárdával szemben, és akkor az is biztos lenne, hogy a dobogón töltjük a téli szünetet. Ez pedig kellő önbizalmat adhat tavaszra, ahol nemcsak a bronz megszerzésére lehet valós esélyünk hanem a Magyar Kupában való további menetelésre (adott esetben győzelemre). Összeállításunk továbbra is Nagy Sándor nevével kezdődhet. A Budafok elleni mérkőzésen visszatért a védelem tengelyébe Szatmári Csaba, viszont nem kizárt, hogy Mészáros Norbert megőrzi pozícióját a Vasas elleni hibátlan teljesítményének, és Szatmári mostanában nyújtott bizonytalan játékának köszönhetően. Tőzsér Dániel letöltötte eltiltását, így csapatkapitányunk visszatérhet a kezdőbe. Kezdőnk összeállításakor abban a kényelmes helyzetben van vezetőedzőnk, hogy ezúttal nincs eltiltott, sérüléssel pedig csak Tabakovics bajlódik, vagyis többféle formációban is pályára küldheti csapatunkat. Sós, Bódi, Varga, Tőzsér mind bevethetőek, valamint Filip is jól megoldotta feladatát mind a Vasas, mind a Budafok ellen. Támadóink is kezdenek formába lendülni, Takács és Mengolo is duplázott az előbbi fordulóban, valamint Könyves Norbi is nagyon hasznosan futballozott volt csapata ellen.

lhlu

Pozitív előjelekkel várhatjuk tehát a szombati mérkőzést, ellenben a Honvédról ezt nem lehet elmondani. A fővárosiak vereséget szenvedtek a Mezőkövesd csapatától. Fájó pont lehet a kispestieknek, hogy korábbi játékosuk, Koszta Márk gólja billentette a mérleg nyelvét a matyóföldiek javára. Korábban szintén vereséggel zártak az Újpest vendégeként, szerdán viszont a kupában magabiztosan jutottak be a legjobb 16 csapat közé a Gyöngyös kárára. Az elmúlt napokban azonban nem ezek volt a legfelkapottabb hírek a piros-feketék háza táján. Vezetőedzőjük, Erik van der Meer egyik nyilatkozata kavarta fel az állóvizet: többek között a körülményeket és a tulajdonos, George F. Hemingway öltözködési stílusát kritizálta. Később aztán klub közleményt tett közzé, miszerint nem tehetett ilyen kijelentéseket az edző, ugyanis nem is nyilatkozott a cikket lehozó holland portálnak. Elmondható tehát, hogy nem a futball áll a középpontban a kispestiek életének elmúlt bő hetében. A vendégek keretében változás is történt, ugyanis fegyelmi okok miatt kirúgták Akeem Latifut. A Lanzafame – Eppel – Danilo támadósor hazai viszonylatban kimondottan erősnek mondható, ezen játékosok képesek egy-egy villanással eldönteni meccseket, akárcsak kapusuk, Gróf Dávid, aki néha bravúrok sorozatát mutatja be, máskor pedig hatalmas potyagólokkal „bizonyítja” képességeit.

Egy szó mint száz, holnap visszavághatunk az elmúlt évek sérelmeiért! Itt az idő, hogy hazai pályán a bajnoknak is megmutassuk, nem szabad lebecsülni a Lokit! A mérkőzés szombaton 15:30-kor kezdődik Kassai Viktor sípjelére. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, így aki nem tudja a helyszínen biztatni csapatunkat, az a TV képernyője elől szurkolhat a fiúknak!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!