LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Őszi szezonzáró Kövesden

Újra eltelt egy őszi szezon, szombaton idén utoljára láthatjuk kedvenceinket pályára lépni. Az OTP Bank Liga tizenkilencedik fordulójában Mezőkövesdre látogatunk, ahol a DVTK fogad minket. A telet már biztosan dobogón töltjük, ráadásul a Diósgyőr ellen elég jól megy mostanában, így minden adott ahhoz, hogy szépen búcsúzzunk 2017-től.

dsc11111

A szeptemberi mérkőzésünk előtt is én voltam a szerencsés, aki megírhatta a két csapat ütközetének beharangozóját, akkor is a hetedik találkozott a harmadikkal, mégis rengeteg dolog változott. Akkor még a Diósgyőr várhatta dobogóról a mérkőzést, bár a mélyrepülésük már akkortájt megkezdődött. Jelenleg ők a hetedikek a tabellán, és bizony közelebb vannak a kieső helyekhez, mint az érmes pozíciókhoz, így a biztató kezdés ellenére idén is a kiesés elkerüléséért kell harcolniuk a jelek szerint. Mi viszont minden várakozást felülmúltunk idén ősszel, a kezdeti nehézségek ellenére már most biztos a téli dobogónk, hiszen jelenleg öt ponttal előzzük a negyedik Újpestet. A formánk is jónak mondható, a mögöttünk álló csapatok közül utoljára a Haladás tudott legyőzni minket, még a második(!) fordulóban. Azóta kétszer a Vidi, egyszer pedig a Fradi ellen kapituláltunk, ami bocsánatos bűnnek tűnik.

A két csapat mérlegét már megénekeltem szeptemberben, azóta hozzátettünk még egy győzelmet, így most már az utolsó nyolc találkozónkat zártuk egyaránt Loki-sikerrel. Csak emlékeztetőül: az utolsó diósgyőri pontszerzésig továbbra is 2014 augusztusáig kell visszalapoznunk, győzniük pedig 2009 óta nem sikerült, ami egy egészen elképesztő adat.

dió-loki17dec

A várható kezdőcsapatunknál ezúttal a legpozitívabb esetet vettem számításba. A klubhonlap tájékoztatása szerint ugyanis Nagy Sándor, Tőzsér és Könyves is sérülésekkel bajlódott a héten, de reméljük, szombatra mindenki teljes értékű lesz. Cseréikre persze van lehetőség, Novota, Filip és Mengolo is megfelelő pótlásnak tűnik, de ezt az utolsó meccset már jó lenne lejátszani az alap tizeneggyel.

A találkozó szombaton 16:00-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetít majd. A mérkőzés játékvezetője Bognár Tamás lesz, aki idén eddig két győzelmünknél ,működött közre, reméljük megtartja jó szokását, és szerencsét hoz ezúttal is.

Hajrá Loki!

borítókép: dvsc.hu