LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vér és verejték nélkül nem fog menni

Mikor évek után végre újra esélyesei lettünk a Magyar Kupa küzdelmeinek a Vidi és Fradi kiesésének hála, akkor félő, hogy egyből sikerül elszalasztani a lehetőséget. A Dorog elleni első, hazai mérkőzés, valamint a Balmazújvárostól elszenvedett arcpirító bajnoki vereség után nem látni jelenleg, miként ejtjük majd ki alacsonyabb osztályú ellenfelünket a kupából.

lokidorog

Ha csak annyit hallanánk, hogy idegenben kell kiharcolni a továbbjutást egy (nem kiemelkedően erős) másodosztályú csapat otthonában, akkor legyinthetnénk, mondván, ez már a Budafok ellen is viszonylag simán ment. Csakhogy itt most mínuszból indulunk, köszönhetően az odavágón, a Nagyerdei Stadionban elszenvedett 2-1-es vereségnek, és így biztosan lehet azt is tudni, hogy két rúgott gól alatt esélyünk sincs diadalmaskodni. Ez pedig alapból sem egyszerű feladat, mivel a Dorog viszonylag masszív hazai pályán, az elmúlt időszakban mutatott játékunkat figyelembe véve pedig szinte lehetetlen feladatnak tűnik.

A képlet persze még ennél is egyszerűbb: ha nem szakadunk meg a pályán, és teszünk meg mindent a továbbjutás érdekében, akkor az itt édeskevés lesz. Még a teljes erőbedobás mellett sem mehetnénk biztosra, azzal a felháborító, szégyenletes hozzáállással pedig, amit mostanában produkál a csapat, felesleges egyáltalán elutazni is. Írhatnék tehát hosszú gondolatmeneteket arról, hogy vajon mi lehet a nyerő taktika és felállás, de ezek most másodlagos kérdésnek tűnnek.

doroglu

A pontosság kedvéért azért álljon itt pár információ: Mengolo és Bényei sérülés miatt hiányozni fognak, a bajnokságban eltiltott Ferenczi és Jovanovic viszont ezúttal valószínűleg pályára lépnek majd. A találkozó szerdán 13 órától, a szokásos nézőbarát időpontban kezdődik majd.

Most pedig visszatérve a megkezdett gondolatmenethez: személyes ismeretségi körömben is vannak olyanok, akik szabadságot vesznek majd ki csak azért, hogy elutazzanak a helyszínre szurkolni. A játékosoknak üzenem, hogy nem tudjuk, mi áll az utóbbi időben mutatott hozzáállásuk mögött, de ha valami ellen tiltakoznak, akkor kérem, hogy tegyék ezt máshogy, mert a szurkolóik idejével, érzelmeivel élnek vissza. Ha pedig nincs semmi mögöttes oka a teljesítményüknek, akkor szégyelljék magukat, és itt az ideje megpróbálniuk visszaszerezni az újabb elvesztett nézőket. Ez pedig nem csak sikerekkel, hanem – főként – vérrel és verejtékkel lehetséges.

Hajrá Loki!

Enderson

(kép forrása: haon.hu)