LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hinni és küzdeni

Szombaton 19:30-tól Szombathelyen játszunk a kiesés szempontjából rendkívül fontos meccset. A Haladás az új stadionjukban eddig 100%-os, nekünk kellene ezt a sorozatot megszakítanunk.

Mindkét csapat kifejezetten gyengén kezdte a tavaszt, bár a Haladás mentségére szóljon, hogy eddig 4-ből 3 meccset idegenben játszottak, és így gyűjtöttek 3 pontot, ezzel szemben nekünk 3 meccsünk volt itthon, és így sikerült egyetlen árva pontot szerezni Felcsúton. Csak úgy zárójelben jegyezzük meg, nem egy olyan időszakunk volt, amikor 2-3 szezon kellett 3 hazai vereség összegyűjtéséhez, sajnos most más idők járnak. Őszintén tippem sincs, hogy mi húzhatna ki minket a gödörből azon kívül, hogy küzdeni kell és hinni magunkban.

Ha emlékszünk, Juvefan korábban összehasonlította a mostani szezon 1-5. fordulók statisztikáit a 6-10. fordulók statisztikáival. Nagyon egyezett a kép, ugyanúgy kevesebbet birtokoltuk a labdát az aktuális ellenfélhez képest, hasonló volt a kapura lövéseink és az azt eltaláló próbálkozásaink száma, a passzpontosság, a győztes párharcok aránya, tehát gyakorlatilag minden. Mi volt a különbség? Az első 5 meccsünkön 2 pontot, a második 5 meccsünkön 15 pontot szereztünk. Önbizalom és hit. Ez Herczeg pedagógiájának az alapja, és egyszer már megmutatta ezeknek a srácoknak, hogy egy borzalmas rajt után is el tudnak indulni fölfelé, lehet fordítani a szerencsén. A Heti Hármas egyik beszélgetésében is felmerült a többiek között, hogy van-e edzőkérdés, de egyetértettek abban – és így gondolom én is -, hogy Bandi bá’ tette lehetővé azt, hogy dobogón teleljünk, és bárki más lenne a padon biztos, hogy rosszabb helyzetben lennénk most.

A kezdőt illetően a hosszú időre kidőlt Ferenczi, és Kinyik az 5 sárgája miatt biztos, hogy nem lép pályára, mint ahogy Csősz, Sós és Mengolo sem, akik a hivatalos honlap beszámolója szerint szintén sérüléssel bajlódnak. A kapuban valószínű, hogy Nagy, a védelem közepén Szatmári és Mészáros, a két szélén pedig Bényei és Barna kezdhet, itt túl nagy variációs lehetőségeink nincsenek. Szívesen látnám Vargát és Sóst a két szélen, ami egy támadóbb felfogású középső középpályát feltételez a Tőzsér-Jova-Bódi trióval, de Sós hiánya miatt ezúttal is Könyves lehet az egyik szélsőnk, hacsak nem a 4-4-2 mellett dönt ismét Herczeg András. Elöl Tabakovic kaphat most szerepet. Ha védekezés szempontjából stabilabb középpályával mennénk neki a meccsnek, akkor Bódi helyett Filip kezdhet középen, viszont akkor Bódi kerül ki szélre, Könyves vagy Tabakovic pedig a padra. A Haladás amúgy egy egész szimpatikus csapat több magyar utánpótlás válogatott játékossal a soraiban, mint például Rácz Barnabás vagy Kiss Tamás. Rajtuk kívül még a brazil Myke okozhat nekünk gondot. A legeredményesebb játékosuk az ausztrál David Williams 5 góllal, viszont ő tavasszal eddig mindössze 8 percet kapott. A kapuban természetesen Király Gábor áll majd, viszont az eddigi több mint másfél bekapott gól/meccs átlaguk bizonyítja, hogy nem bevehetetlen a hazaiak kapuja. Halmosi Péter eltiltás miatt nem játszhat majd ellenünk.

Rendkívül fontos meccs elé nézünk, nagyon kellene a győzelem. Egyrészt a már többször emlegetett hit és önbizalom visszaszerzése érdekében, másrészt pedig, ha megnézzük az ezt követő fordulókat – Paks idegen, Fradi itthon, Vidi idegen – nem túl sok esélyünk lesz a pontszerzésre úgy, hogy közben Vasas – Felcsút, Haladás – Balmaz és Vasas – Kövesd meccsek is lesznek párhuzamosan, ami azt jelenti, a többiek egyre inkább fel tudnak zárkózni hozzánk. Biztos mindenki emlékszik arra, hogy Herczeg András az Újpest meccs utáni nyilatkozatában a kiesés elkerülését említette célként. Akkor azt hihettük, hogy azért túloz, mert le akarja venni a magas elvárás terhét a játékosairól, viszont ha most vereséget szenvedünk, akkor valóban szűkös lehet a vége. De, én azt mondom nyerni fogunk, még annak ellenére is, hogy Kassai „világklasszis” Viktor fújja majd a sípot.

A meccs tehát szombat este 19:30-tól kezdődik, az M4 élőben közvetíti. Hajrá LOKI!