LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sérülések árnyékában a három pontért

Jelenleg a DVSC labdarúgócsapatának öltözője inkább egy sportorvosi rendelőre hasonlít. Ez pedig nem feltétlen a legjobb ómen számunkra, de ezzel együtt sem nem lehet más célja a Lokinak a Vasas ellen, mint a kötelező három pont megszerzése, amivel életben tudnák tartani a bronzos álmaikat.

Ha pár hete megkérdeztek volna a Loki soron következő bajnokija kapcsán az esélyeinkről, akkor habozás nélkül rávágtam volna, hogy sima ügy lesz. Most viszont egy nappal a találkozó előtt már óvatosabban fogalmaznék, hiszen túl azon, hogy presztízsmeccs lesz, mindkét csapatnak bizony nagy-nagy szüksége van a pontokra. A sereghajtó pozícióban lévő Vasas az élvonalbeli tagsága meghosszabbításáért küzd, míg a házigazda hajdúságiak a dobogóért, és azért, hogy kilábaljanak a hullámvölgyből, amire tavaly nyáron pont a Vasas ellen már volt precedens. Akkor a Virágkarnevált megelőző este Tőzsér és Könyves vezérletével 4-1 arányban lemosták a rendkívül álmosan futballozó 13. kerületieket a debreceniek.

A Michael Oenning edzette angyalföldiek a tavaszi szezonban meglepően rosszul teljesítenek, hiszen csak egy győzelmet zsebeltek meg még márciusban a Honvéd ellen, ezen kívül pedig három döntetlent és négy vereséget értek el, aminek köszönhetően 27 ponttal az utolsó helyen szerénykednek, de helyzetük korántsem reménytelen, mivel a 10. helyezett a Balmazújváros csak egy ponttal gyűjtött többet.  Hol van már az előző szezonban elért meglepetés bronzérmük?

A vendéglátó vasutasok ezzel szemben pont ellentétes utat jártak be, hiszen az előző szezonban nagy erőfeszítések árán elkerülték az NB II-t, és bár hetekig behúzva tartották a kéziféket ősszel, végül legyorsulták a mezőny nagy részét és az előkelő 4. helyen állnak 37 begyűjtött pontjukkal. Bár az utolsó két, Felcsúton megrendezett tétmeccsük nem sikerült igazán jól, mégis a piros-fehérek számítanak a találkozó esélyesének. Ahhoz, hogy ezzel az eséllyel élni tudjanak Herczeg András fiai, meg kell oldani jó néhány hiányzónak a pótlását, ami keretünk és kispadunk vékonysága miatt tűnik nehéz, de nem megoldhatatlan vállalásnak. Az augusztusi meccs felfedezettjére, Varga Kevinre sárga lapos eltiltás, Bódi Ádámra, Ferenczi Jánosra sérülés miatt nem számíthat a Loki vezetőedzője. Emellett kérdéses Bényei Balázs, Justin Mengolo és a korábban a Vasasban is megfordult gólvadászunk, a nyolcgólos Könyves Norbert játéka is, ami azért igencsak nagy érvágásnak bizonyulna számunkra.

Mindezek ismeretében most emberes feladatnak tűnik megtippelni a várható kezdőcsapatunkat. Amennyiben Herczeg András ragaszkodik a jól bevált 4-4-2-es hadrendhez, akkor elöl Tabakovics és Takács kezdhetnek, akárcsak a Vidi ellen, míg a széleken Sós szereplése biztosnak tűnik, a másik oldalon viszont már egy kevésbé bejáratott embert kell bedobnia edzőnknek, aki lehet Nagy Kevin, vagy Bereczki is. Dönthet azonban úgy is, hogy 4-3-3-ban küldi pályára a csapatot, ebben az esetben nem kell egy rutintalanabb játékost kezdetnie, hiszen ekkor Filip játszhat a középpályán Tőzsér és Jovanovics mellett. Nem tudjuk, hogy a kérdéses státuszú Könyves és Mengolo milyen állapotban vannak, bevethetőek-e egyáltalán, de az ő játékuk azért nagyban megkönnyítené a lehetőségeinket.

Bízzunk a legjobbakban és reméljük, hogy a két csapat egy hasonlóan izgalmas és gólokban gazdag mérkőzést játszik majd, mint amilyeneket legutóbbi két fellépésén, hiszen ezen a két találkozón összesen 11 gól született 9-2-es eloszlásban a cívisvárosiak javára. Szerintem ez alkalommal sem bánnánk, ha a fővárosiak szombaton harmadszor is ugyanabba a folyóba lépnének.

A találkozót szombaton 17 órakor rendezik és televíziós közvetítés hiányában az m4sport.hu oldalon stream formájában nyomon lehet követni majd, de aki teheti, az élőben, a stadionban szurkoljon. A játékvezető Kassai Viktor lesz., két segítője Márkus Tamás és Varga Gábor lesznek.

Hajrá Loki!