LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Melyik arcunkat mutatjuk?

Keleti rangadóval folytatódik a bajnokság, DVSC – DVTK párosítás a harmincadik fordulóban. Ebben az idényben a nem nevezhető oroszlánbarlangnak hazai pályánk, vajon most melyik arcunkat fogjuk mutatni? A sima győzelem éppúgy bekövetkezhet, mint a már többször megtapasztalt kilencven perces szenvedésünk, melynek végén fejet hajtunk a vendégcsapat előtt!

Már csak négy meccs van hátra, és zárul az OTP Bank Liga 2017/2018-as kiírása. Csapatunk a Diósgyőr gárdájával méri össze tudását a Nagyerdei Stadionban szombat délután. Az elmúlt években hazai pályán és idegenben is imponáló eredményeket értünk el a borsodiak ellen lejátszott meccseken. Kivételt képez a legutóbbi „mezőkövesdi randevú”. Az őszi szezon zárásaként kikaptunk a DVTK csapatától, annak a meccsnek nagy utóélete lett (ki ne emlékezne Jovanovic és Ferenczi kiállítására és eltiltására). Melyik arcunkat mutatjuk? – Ezt a címet adtam beharangozómnak, mert nem tudom mit várhatunk ettől a kilencven perctől. Ha azt vesszük, hogy mennyire jól szokott menni a Diósgyőr ellen, sima hazai győzelmet is várhatunk. Az a forgatókönyv is valóra válhat, hogy lefocizzuk őket. Ugyanakkor hazai pályán igencsak kétarcú csapatunk. Benne van az is a pakliban, hogy kikapunk egy bűn rossz meccsen, mint a Balmaz, Mezőkövesd és Vasas elleni találkozókon.

Nagyobb teher a vendégek vállát nyomja. Legutóbbi öt meccsüket elveszítették, egyik legfájóbb számukra a Balmazújváros elleni, de főként a legutóbbi, Mezőkövesd elleni vereség az új stadionjuk avatómeccsén. A gyenge eredmények hatására menesztették Bódog Tamást, helyét az a Fernando vette át, aki nem is oly rég még játékosként szolgálta a DVTK együttesét, és többek közt ellenünk is szerzett gólt diósgyőri színekben. A váltás nem épp úgy sikerült, ahogyan azt a miskolciak szerették volna, a csapat folytatta mélyrepülését. Jelenleg csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy nem állnak kieső pozícióban. Pontszámokat tekintve a sereghajtó Balmazújvárost egy egységgel előzik meg, a Vasas pedig szintén harminc pontot gyűjtött, mint a borsodi piros-fehérek. Azonban ha előre néznek, még azt is megeshet, hogy ledolgozzák szintén egy egységnyi hátrányukat a kilencedik pozícióban található Mezőkövesd ellen.

Személyes véleményem az, hogy nem Bódog volt a sikertelenség oka, vagyis hagyni kellett volna dolgozni, a külföldön szerzett tapasztalatait kamatoztatni. Ez a szituáció más, mint amit a DVSC vezetősége húzott meg az előző idény végén Leonel Pontes menesztésével. A portugál edző helyét egy olyan szakember vette át Herczeg András személyében aki minden fűszálat ismer a hajdúságban. Fernando azonban még rutintalannak számít, sőt, a játékról való elképzelése sem feltétlen egyezik meg Bódog látásmódjával. Adott a kérdés, ennyi idő elég-e arra, hogy érdemi munkát tudjon letenni az asztalra a spanyol edző?

Kezdőcsapatunk összeállítása igencsak komoly fejtörést okozhat vezetőedzőnknek. Sérülés miatt nem léphet pályára, Ferenczi Jani és Bényei Balázs (aki egyébként eltiltott is ebben a fordulóban ötödik sárgája miatt) valamint Bódi Ádám sem. Jó hír viszont, hogy Könyves Norbert a héten már a társakkal edzett, és jelezte a stábnak, hogy számíthatnak rá a szombati mérkőzésen. A kapuban Nagy Sanyi helye biztos, védelmünk közepén Kinyik és Szatmári kaphat szerepet, a két szélen pedig kényszer megoldásokat kell alkalmazni. Bal oldalon Barna Szabolcs játéka a legvalószínűbb, jobb szélen Mészáros Norbi kezdhet. Azonban azt sem szabad kizárni, hogy Jovanovic lesz hátrarendelve, ebben az esetben a középpályánk közepén Filip és Tőzsér fog játszani. Varga Kevin mellett a huszonnegyedik születésnapját tegnap ünneplő Sós Bence fogja megjátszani a széleket. Támadásaink befejezése Haris Tabakovic és Könyves Norbert feladata lesz.

Azt súgja a megérzésem, hogy ezen a meccsen sok gólt fogunk látni, hórihorgas csatárunk az elmúlt meccseken elég hatékonyan termelte a gólokat, és sérülése előtt Könyves is bombaformában volt. Védelmünk azonban nem áll stabil lábakon, így az a csapat fog nyerni, aki jobban kihasználja az adódó lehetőségeket és kevesebbet hibázik saját kapuja előtt. Könnyű meccsre nem számíthatunk, ugyanis a vendégeknek minden lehetőséget meg kell ragadni a szakadékból való kimászás reményében. Ezt a nyomást kell kihasználnunk és egy gyors góllal megalapozni a meccs elejét, esélyt sem adva a DVTK-nak. Nem szabad hagyni kibontakozni őket, ez lehet a megoldás kulcsa. Valószínűsíthetően csereként lehetőséget kap a Felcsút ellen jól teljesítő Kusnyír Erik is. Előre a dobogóért!

A mérkőzést Farkas Ádám vezeti, segítői Albert István és Georgiou Theodoros lesznek. A keleti rangadót az M4 Sport élőben közvetíti, én azonban arra bíztatok mindenkit szurkoljunk a srácoknak a stadionban!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!