LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szavazz a 2017-2018-as szezon legjobbjára!

Szavazássorozatunk végéhez értünk, itt az idő, hogy eldőljön, ki volt 2017-2018 legjobb Loki játékosa. Idén negyedik alkalommal választjuk meg a szezon legjobbját, és ezúttal is az olvasók, azaz ti rendelkeztek a legnagyobb befolyással a szavazást tekintve. Lássuk a jelölteket!

Ebben a szezonban nem változtattunk a szavazás menetén, azaz a tavalyihoz hasonló rendszerben fog zajlani az egész: két fő-, és egy bónuszkategória alapján kerül ki a győztes.

A korábbi győztesek:
2014-2015: Varga József
2015-2016: Balogh Norbert
2016-2017: Dusan Brkovic

Az első kategória, ami egyben a legfajsúlyosabban számít bele a végső eredménybe, az az olvasók, azaz a Ti szavazataitok! Indítunk egy, a hónap legjobbja voksoláshoz hasonló szavazást, ahol egyszerűen kiválaszthatjátok, hogy szerintetek ki volt a szezon legjobbja. A legtöbb szavazatot kapó játékos 75 ponttal, a második legtöbbel rendelkező 50 ponttal, míg a harmadik legtöbb voksot begyűjtő játékos 25 ponttal gazdagodik, azaz összesen 150 pontot osztunk szét a szavazataitok alapján.

A második kategória a LokiBlog szerkesztőinek szavazatai. Minden egyes szerkesztőnk megnevez egy játékost, akit ő a szezon legjobbjának ítélt, röviden indokolja a választását, a választottja pedig 15 ponttal gazdagodik. Mivel jelenleg nyolcan alkotjuk a szerkesztői stábot, így összesen 120 pontot osztunk ki.

bónuszkategóriát a hónap legjobb játékosai képviselik. Azok a játékosok, akiket megválasztottatok a hónap legjobbjának, 10 ponttal gazdagodnak, értelemszerűen aki többször is elnyerte a hónap legjobbja szavazást, az annyiszor 10 pontot kap, ahányszor nyert. Mivel hét hónap legjobbja címet osztottunk ki (a júliusi szavazást töröltük), így legfeljebb 70 pont találhat gazdára ilyen módon.

Idén is szűkítettük a jelöltek listáját, hogy könnyebb legyen a választás. Sok szempontot figyelembe vettünk a jelöltek kiválasztásakor, az alapvető szempontok közé tartozott a szezon során nyújtott hozzáállás, a csapat eredményességéhez hozzátett teljesítmény, a játékos keretben betöltött szerepe, és természetesen a száraz statisztikai adatok, azaz az átlagosztályzatok, gólok, gólpasszok. Egy szóval olyan játékosokra szűkítettük le a kört, akiknek nyugodt szívvel oda tudnánk ítélni ezt a megtisztelő címet, akik egész éves teljesítményükkel rászolgáltak a szezon legjobb játékosa díjra.

Most pedig lássuk, hogy kik az idei jelöltek!

Nagy Sándor

Meglehetősen vegyes megítéléssel érkezett a kárpátaljai hálóőr Debrecenbe, aki tavaly még a Gyirmóttal búcsúzott az NB I-től. Papíron második számú hálóőrnek érkezett, ám Novota János szezon előtti sérülése miatt egyből megkapta a lehetőséget, amivel úgy tűnt eleinte, hogy nem fog tudni élni. Aztán szép lassan felvette a ritmust, és teljesítményével kivívta mindenki elismerését: a sokszoros szlovák válogatott hálóőr már nem is tudta őt kiszorítani az ősz hátralévő részében, és a tavasszal a nyakára hozott Kosickt is maga mögött tudta tartani a sorban. Bár akadtak bőven hibái, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bajnokság felénél még a második legkevesebb gólt kapta a csapat. Személyében nem minden idők legjobb Loki kapusát tisztelhetjük, de ettől függetlenül jelen pillanatban stabil helye van a DVSC kapujában.

Bényei Balázs

Hosszú évek után tért vissza Debrecenbe a klub saját nevelésű játékosaként. Az előző években Békéscsabán futballozott a védelem jobb szélén bevethető játékos, a nyáron tehát hiányposztra érkezett a klubhoz, és hamar alapemberré is vált. Helye nem csak azért volt megkérdőjelezhetetlen a csapatban, mert nem volt igazi vetélytársa, hanem teljesítményével is több ízben húzóembere tudott lenni a csapatnak. Az őszi menetelésünk során kulcsjátékosunknak számított, a Nemzeti Sport beválogatta őt az ősz álomcsapatába. A tavasz már felemásra sikeredett, de akadtak jó mérkőzései ebben az időszakban is.

Aleksandar Jovanovic

Ha mondani kéne egy játékost, aki kihagyhatatlan a DVSC kezdőjéből, akkor vélhetően a többségnek egyből Jovanovics neve ugrik be. A bosnyák középpályás már 2014 óta erősíti a DVSC-t, kezdetben jobbhátvédként, az utóbbi években pedig eredeti posztján, a középpálya közepén bizonyul szezonról szezonra a DVSC egyik legjobbjának. Hogy mennyire fontos láncszem ő a csapatban, az akkor derült ki, mikor a tavaszt hárommeccses eltiltással kezdte, ebben az időszakban pedig egyáltalán nem működött a középpályás védekezésünk. Hasonló volt a helyzet a szezon utolsó pár meccsén is, igaz úgy tűnik, hogy Kusnyír személyében azért találtunk egy fiatalt, aki be tud ugrani a helyére. Összességében tehát idén is a csapat egyik legfontosabb láncszeme volt, amit első sorban nem a látványos játékával, sokkal inkább a mentalitásával és a hasznos mezőnymunkájával vívott ki magának.

Varga Kevin

Egy évvel ezelőtt sokan még azt sem tudták, hogy ki az a Varga Kevin, néhány napja pedig már a magyar válogatott szerelését is magára húzhatta a DVSC 22 éves tehetsége. Először a hatodik fordulóban, a Vasas ellen lépett pályára az NB I-ben, amit főként a kényszer szült a sok sérülés miatt, de bemutatkozása parádésra sikeredett, góllal vette ki a részét a fővárosiak 4-1-es legyőzéséből. A következő fordulókban betalált a Diósgyőr és a Felcsút kapujába is, idő közben pedig kihagyhatatlanná vált a csapatból. Bár az ősz második felében voltak hullámvölgyei, a tavaszra sikerült feljavulnia, összességében pedig a jobbak közé tartozott idén a Lokiban, ami végül válogatott meghívót is ért neki. Már korábban is lehetett hallani más csapatok érdeklődéséről vele kapcsolatban, így nem lesz könnyű dolga a vezetőségnek megtartani őt. Reméljük azonban, hogy sokáig örvendeztet még meg minket jó játékával a piros-fehér dresszben.

Könyves Norbert

Ismét egy olyan játékos, aki már tavaly is jelölt volt, de nem sikerült diadalmaskodnia. Könyves Norbi is egy megosztó személyiség, de a többség kedveli őt. Megfigyelhető, hogy a tavaszi időszakai rendre jobban sikerülnek az őszinél, és ez idén sem volt másként: míg ősszel nem feltétlenül számított alapembernek, és a gólok is elmaradoztak, addig a tavasz elején brutál módon beindult a góltermeléssel: sorban lődözte a gólokat, pontot, pontokat szerezve ezzel az akkoriban hullámvölgyben lévő DVSC-nek. A Honvéd elleni párharcot kis túlzással egymaga nyerte meg nekünk a Magyar Kupában, miközben a bajnokságban is lenyűgöző statisztikai mutatókat produkált. Ha nincsenek a tavasz végi sérülések, akkor ki tudja hány gólnál áll meg, ám így is összehozott 8 gólt és 8 gólpasszt, amivel a kanadai táblázat élén végzett. Ha formáját állandósítani tudná, akkor ő is reménykedhetne a válogatott meghívóban.

Haris Tabakovic

Ő is egy olyan játékos, akiről még a szezon elején azt sem tudtuk, hogy létezik. Tudniillik már javában zajlott a szezon, amikor csatlakozott a csapathoz, bemutatkozására a negyedik fordulóban került sor. Nem ment könnyen a beilleszkedés, de első ízben betalált a DVTK elleni hazai meccsen, amivel lezárta az összecsapást, majd a Balmazújváros elleni idegenbeli összecsapáson győztes találatot szerzett. Mikor már úgy tűnt, hogy formába lendülhet, jött egy sajnálatos sérülés, ami miatt az ősz hátralévő részében már nem igazán tudott a csapat segítségére lenni. A tavasz sem indult jobban, azonban Könyves kiválásakor jött el a fordulat a számára, amikor elég durván elkapta a fonalat: sorban rugdosta kettesével a gólokat, amivel hosszú évek után az első DVSC futballista lett, aki átlépte a tízgólos határt, végül 12 találattal zárt a házi góllövőlista élén. A még mindig csak 24 éves támadó tehát gyakorlatilag a semmiből robbant le, ám lett végül a csapat húzóembere a szezon végére.

Ismert tehát a hat jelölt neve, innentől pedig rajtatok áll, hogy kiket fogtok értékes pontokkal jutalmazni! Szavazni egészen június 21-ig tudtok a megszokott helyen, honlapunk oldalsávjában! Szavazásra fel!