LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A világbajnokság álomcsapata | VB 2018

Már csak egy mérkőzés van hátra a 2018-as világbajnokságból, mégpedig a legjobban vár összecsapás, a döntő. A Franciaország – Horvátország ütközetre holnap délután kerül sor, azonban a meccstől függetlenül úgy gondoljuk, hogy mérleget lehet vonni, és ki lehet hirdeti a torna álomcsapatát. A szerkesztőség minden tagja leadta voksát, ez alapján lássuk, hogy hogyan is néz ki az idei vb legjobb tizenegye.

A felállást tekintve választásunk a 4-3-3-ra esett, így ebbe a formációba pakoltuk bele a legjobbnak ítélt játékosokat, nézzük őket posztok szerint!

Danijel Subasic (Horvátország)
A Monaco hálóőre a horvát válogatott egyik legfontosabb pillére a tornán, két tizenegyespárbaj sikerrel vételének is tevékeny részese volt, így a meglepetésként döntőbe jutó déli szomszédaink kapusának megkérdőjelezhetetlen a helye az álomcsapat kapujában.

Thomas Meunier (Belgium)
A belgák jobb bekkje csapata egyik legfontosabb láncszeme volt, hiszen a háromvédős rendszerben a pálya teljes hosszát be kellett játszania, amit remekül meg is oldott. Több gólból is kivette a részét, teljesítményére pedig feltette a koronát a bronzmeccsen szerzett találatával. A PSG játékosának hiányát nagyon megérezték a belgák az elődöntőben.

Raphael Varane (Franciaország)
A franciák védelme jónak mondhatóan muzsikált eddig, ami nagyban volt köszönhető Varane ténykedésének. Uruguay ellen fontos gólt fejelt, a többi mérkőzésen pedig hihetetlen magabiztosságot árasztott, ami a csapattársakra is átragadt.

Yerry Mina (Kolumbia)
Az álomcsapat egyetlen tagja, amely nem a legjobb négybe jutott csapatok közül került be. De még csak nem is a legjobb nyolcba kerülők közül, hiszen Kolumbia már a nyolcaddöntőben búcsúzott. Viszont egy olyan belső védőnek, aki három gólt szerez négy mérkőzésen, és tevékeny részese volt annak, hogy csapata egyáltalán továbbjutott a csoportból, annak egyértelműen helyen van a legjobbak közt!

Lucas Hernandez (Franciaország)
Az idei vb egyik felfedezettje az Atletico balhátvédje, hiszen remek teljesítménnyel rukkolt elő a meccsein. Bár ő az egyetlen tagja a franciák védelmének, aki még nem szerzett gólt, de az előkészítésben annál inkább jeleskedett, és védőmunkájára sem lehetett eddig panasz.

Luka Modric (Horvátország)
A horvátok csapatkapitánya joggal van itt az álomcsapatban, hiszen egyértelműen csapata húzóemberének bizonyult a tornán, két gól és egy gólpassz az eddigi mérlege, de emellett mezőnyben is óriásit melózott. Sokan az aranylabdára is esélyesnek tartják őt, amennyiben a horvátok behúzzák a döntőt holnap.

N’Golo Kanté (Franciaország)
A franciák kőkemény védekező középpályása csendben és észrevétlenül teszi a dolgát, és általában az ilyen játékosok zsebelik be a legkevesebb elismerést, holott csapatuk egyik legfontosabb láncszemének számítanak. Nagy szerepe volt a Chelsea középpályásának abban, hogy idáig jutottak a gallok.

Kevin De Bruyne (Belgium)
A Man. City irányítóját több poszton is bevetette Roberto Martinez szövetségi kapitány, legjobb meccse egyértelműen a Brazília elleni negyeddöntő volt, ahol hamis kilences pozícióban lubickolt a brazil védők közt, és szerzett is egy szép gólt. Neki is elévülhetetlen érdemei voltak a belgák harmadik helyében.

Kylian Mbappé (Franciaország)
A 19 éves csodagyerek a franciák egyik legjobbja a tornán, Argentína ellen duplázni tudott, összességében pedig három gólnál jár. Fiatal kora ellenére egyáltalán nem mondható rutintalannak, így meglepetésnek sem feltétlenül nevezhető a jó teljesítménye. A döntőn felteheti a koronát a teljesítményére.

Harry Kane (Anglia)
Az angolok sztárja minden bizonnyal a torna gólkirálya lesz, hiszen hat találatnál jár, mögötte pedig jócskán le vannak maradva a többiek. Még úgy is megsüvegelendő ez a teljesítmény, hogy a góljai felét büntetőből szerezte. Mindenképp az egyik legfontosabb láncszeme volt a 28 év után ismét négy közé jutó angol válogatottnak.

Eden Hazard (Belgium)
A Chelsea sztárja három góllal zárta a tornát, aki a belgák hét meccsén négyszer választottak meg a mérkőzés legjobbjának. Vitathatatlanul csapata legjobbja és legfontosabb láncszeme volt, így egyértelmű helye van a legjobbak közt.

Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic (Horvátország)
Minden csapatnak van egy kapitánya, egy vezetőedzője, ez pedig a mi álomcsapatunk esetében a horvátok szövetségi kapitánya lett, aki óriási bravúrral vezette be együttesét a döntőbe. Hihetetlen profin kezelte Kalinic balhéját, és a sztárjátékosokat is tudta kezelni, motiválni.

Cserejátékosok (akik a legtöbb szavazatot kapták, de nem fértek be a legjobbak közé):
Pickford (Anglia), Vrsaljko (Horvátország), Maguire (Anglia), Rakitic (Horvátország), Cherysev (Oroszország), Perisic (Horvátország), Lukaku (Belgium)

Végezetül lássuk, hogy hogyan is néz ki a pályán a világbajnokság álomcsapata!