LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #1

Hétvégén elkezdődnek az OTP Bank Liga 2018-2019-es idényének küzdelmei, a LokiBlogon pedig idén is figyelemmel követjük a csapatok teljesitményét. Ez azt jelenti, hogy ebben a szezonban is jelentkezünk majd rendszeresen a Power Rankings sorozatunkkal. Az idei első részben esélyt latolgatunk, azaz kvázi megtippeljük a bajnokság végeredményét. Lássuk, hogy szerintünk mi lesz a végeredmény!

A csapatok neve után zárójelben az előző évi helyezés látható.

1. Ferencváros (2.)

A Fradinál csalódásként élték meg, hogy tavaly nem tudták megnyerni a bajnokságot, így ennek fényében alaposan megerősitették a keretüket a nyáron. Hogy mást ne emlitsünk, a tavalyi szezon gólkirályát, Lanzafamét is megszerezték. Az ő nemzetközi „menetelésük” minden bizonnyal hamarabb véget ér majd, mint a rivális Vidié, ami a bajnokságban az előnyükre válhat majd. Emellett valamiért azt is érezzük, hogy felsőbb szinteken is jobban örülnének idén a zöld-fehérek bajnoki cimének…

2. Videoton (1.)

A Vidinél kevés új igazolás akadt, ők inkább a keret egybentartásában hisznek. Mint emlitettem, a hosszabb nemzetközi menetelés akár hátrány is lehet, bár tavaly is úgy lettek bajnokok, hogy ők jutottak el legmesszebb a magyar csapatok közül a nemzetközi kupában. A két csapat egyébként idén is kimagaslik majd a mezőnyből, de a Fradit momentán esélyesebbnek tartjuk.

3. Újpest (3.)

A tavalyi bronzérmes lilák is a keret együttartását tekintik a legnagyobb erősitésnek, úgyhogy nem indokolja semmi azt, hogy az előttünk álló szezonban rosszabbul szerepelnének, mint az előző kiírásban. Ők lesznek a dobogó alsó fokának első számú várományosai.

4. Honvéd (4.)

A Honvéd kerete jócskán átalakult a nyár folyamán, két legjobbjukat, Eppelt és Lanzafamét is elvesztették, de a védelemből is távoztak alapemberek. A dobogóra nem várjuk őket, de még így is harcban lehetnek a felsőházi tagságért.

5. Puskás Akadémia (6.)

Nagy talány, hogy mit várjunk az NB I kirakatcsapatától. Idén nem vásárolták össze magukat a korábbi évekhez hasonlóan, bár így is felszipkáztak pár értékes játékost ligán belülről. Előbb-utóbb kijöhet nekik a lépés, ami első körben egy dobogós helyezést érhet, de talán ez még nem idén következik be.

6. MTK (újonc)

Az NB II bajnoka újoncként rögtön komoly célokkal vág neki az első osztálynak, magyar szinten elég komolyan erősitettek a nyáron, így mi is komolyan számolunk velük. Egyelőre annyira merész tippünk nincs, hogy a dobogó közelébe várjuk őket, de benne van, hogy a hatodik helynél is előrébb végeznek.

7. Paks (7.)

Az örök talány, a csapat, amelynek lehetetlen megtippelni szezon előtt a végső helyezését. Sose lehet tudni, hogy mire számitsunk a Pakstól, idén sincs ez másképp. Igazolások ezúttal sem nagyon voltak, úgyhogy Csertői ezúttal is abból főz majd, ami van. Ez a középmezőnyre lehet elég idén is.

8. DVSC (5.)

Nehéz előzetesen jóslásokba bocsátkozni a csapatunkat illetően, hiszen végre a nyáron ténylegesen is próbáltunk erősiteni, valamint a hiányposztokra igazolni, de az előre nem várt súlyos sérülések sok minden átirtak. Tabakovic hiányát meg fogjuk érezni, főleg ha nem pótoljuk. Nem lesz egyszerű szezon, de nem gondolnánk, hogy kiesési gondjaink lennének. Előzetesen ez egy elég pesszimista becslés, benne van, hogy ennél jóval előrébb végez majd a Loki.

9. Haladás (8.)

A Haladás előző idénye nem volt túl sikeres, egészen az utolsó fordulóig rezgett a léc. Hipp vezetésével azonban tavasszal picit más irányvonalat vettek, és több rutinos játékost vetettek be a fiatalok helyett, ami meghozta az eredményt. Idén nyugisabb év várhat rájuk.

10. DVTK (10.)

Egymás után két szezont úszott meg úgy a Diósgyőr, hogy más csapat kaparta ki neki a gesztenyét a bennmaradást illetően. Ezt a luxust idén nem engedhetik meg maguknak, mert előbb utóbb elhagyja őket a szerencse. Ennek ellenére nem látjuk azt, hogy ennek szellemében erősitettek volna a nyáron, így ebben a szezonban is komoly kiesési gondjaik lehetnek.

11. Mezőkövesd (9.)

Tállai csapatát már tavaly is kiesőnek vártuk, de remek tavaszi szezonjuk megmentetette őket a kieséstől. Idén nem erősödtek kellőképp, emiatt úgy érezzük jelenleg, hogy ők lehetnek az egyik kiesők.

12. Kisvárda (újonc)

A másik újonc Kondás Elemér vezetésével első élvonalbeli szezonjára készül. A „kis Felcsút” nem túl szimpatikus irányvonalat jelölt ki magának, hiszen tucatnyi légióst, jobbára kiöregett játékosokat szerződtettek a nyáron. Egy ilyen anyagból nehéz lesz ütőképes csapatot formálni, ez lehet a vesztük.