LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Villanyfényes rangadó

Péntek este az MTK látogat Debrecenbe, reményeink szerint azért, hogy begyűjtsék a szezonban az első idegenbeli vereségüket. Kifejezetten jól indult a szezonjuk, talán még ők maguk sem számítottak az első négy meccsen 9 pontra.

Nálunk Jovanovic, Bényei, Tabakovic, Könyves továbbra sem bevethetőek (utóbbi egyébként már a csapattal edz), ráadásul a múlt héten Felcsúton Szécsi Márkot is le kellett cserélni sérülés miatt. Herczeg a meccs előtti nyilatkozatában elmondta, hogy Bódi és Cikos is betegek voltak a héten, de az ő kezdetésükben bízunk, mint ahogy Ferenczi visszatérésében is.

Az MTK az eddigi négy meccséből hármat megnyert, és csak a gyakorlatilag másik ligában futballozó Ferencvárostól kaptak ki. Szervezettek, gyorsak, összeszokottak, labdabiztosak. Pénteki ellenfelünk edzőjét nagyon sokra tartom. Pár éve volt szerencsém végignézni, ahogy Feczkó mester a másodosztályban télen tökutolsó Balmazújvárost is úgy összeszedte 1-2 hónap alatt, hogy nem csak bent maradtak, hanem elkezdtek játszós focit produkálni azok a játékosok, akik korábban szinte csak botladoztak és sütött róluk a tanácstalanság. Most jóval minőségibb futballistákkal dolgozhat együtt, úgyhogy szép eredményeket érhet el ez a gárda, ez a meccs is nagyon nehéz lesz ellenük.

Ami mellettünk szól, és amit régóta tudunk, hogy sokkal jobban szeretünk játszó ellenféllel szemben focizni. Az ellenünk valószínűleg kezdő Vass-Bognár-Kanta trió kifejezetten technikás és labdabiztos középpályát alkot. Alapvetően meghatározza majd a meccset, hogy mennyi teret és időt hagyunk ezeknek a játékosoknak. Haris és Kusnyír (amennyiben ők kezdenek) megnehezíthetik a dolgukat és mellettük kulcsszerep hárulhat Tőzsérre is, akinek a jó meglátásaira és pontos labdáira nagy szükségünk lesz. Attól függetlenül, hogy Avdijajnak a fő feladata a rá fellőtt labdák megtartása és a középpályára visszalépve a szélsők indítása, nagyon szurkolok neki, hogy megszerezze első gólját Loki mezben. Neki is és nekünk is nagyon jól esne.

Péntek este 20:00-tól tehát DVSC – MTK mérkőzés a Nagyerdei Stadionban. Személy szerint külön örülök a későbbi kezdésnek, így remélhetőleg kellemesebb idő várja majd a játékosokat és szurkolókat egyaránt, és a C szektorban helyet foglalók sem fognak megvakulni. Ráadásul a villanyfény mindig ad egy kis pluszt. Minden adott a jó hangulathoz és egy jó meccshez. Nyerjük meg!

Hajrá Debrecen! Hajrá LOKI!