LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #3

A hatodik forduló is lezajlott az NB I-ben, tehát ismét eltelt három kör az előző rangsorunk óta. Vannak továbbra is remekül szereplő, illetve eléggé szenvedő csapatok, lassan kialakulnak az erőviszonyok erre a szezonra is. Az előző részhez képest nem történtek egetrengető változások, lássuk a legfrissebb erősorrendet.

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

A zöld-fehérek váratlanul edzőt cseréltek, az új tréner, Rebrov pedig már be is mutatkozott a Mezőkövesd elleni győztes bajnokin. A zöldek továbbra is vezetik a tabellát, a hibátlan mérleget csak a Paks elleni hazai döntetlen csúfítja. Mivel a Vidi erejét idén ősszel leköti majd a nemzetközi szereplés, ezért a bajnoki cím toronymagas favoritjának az FTC számít továbbra is.

2. Videoton (2., 0, )

Újabb mérkőzését halasztotta el a Vidi a nemzetközi szereplés miatt, így aztán papíron nyolc pont a lemaradása már most a Fradihoz képest, ami persze később behozható, ha pótolják a meccseiket. Kérdés, hogy a nemzetközi meccsek közepette mennyi energiájuk marad az NB I-re, hiszen a keretük nem elég bő ahhoz, hogy bírják a kettős terhelést. Legfeljebb elhalasztják majd még vagy 4-5 mérkőzésüket, amiket tavasszal pótolgatnak…

3. Honvéd (3., 0, )

Sokan azt hihették, hogy Lanzafame és Eppel távozásával szétesik a Kispest támadójátéka, és idén nem kell majd velük komolyan számolni. Nos, nemhogy nem érezték meg a két sztárjátékos távozását, hanem egészen elképesztően menetelnek idén, csak a Vidi elleni vereség csúfítja az összképet. Ráadásul N’Gog személyében szereztek egy minőségi támadót is, úgyhogy harcban lesznek a dobogóért.

4. MTK (6., +2, )

A papíron újonc MTK is meglehetősen magabiztosan menetel eddig, a Fradi elleni csúnya vereségen kívül csak Debrecenben hullajtottak pontot, ott is győztes állásról. Kellőképp erős kerettel rendelkeznek, emellett tetszetős focit is képesek játszani. Biztosak vagyunk benne, hogy ők is végig harcban lesznek a harmadik helyért.

5. Újpest (4., -1, )

Az Újpest még mindig nem talált magára a nemzetközi menetelés után, így nekik talán jól is jött a Vidi elleni halasztás. Eljöhet még az ő idejük is idén, de elképzelhető, hogy ezúttal be kell majd érniük egy szimpla felsőházi helyezéssel, a dobogóról pedig lecsúsznak.

6. DVSC (5., -1, )

A Honvéd elleni meccsig bizakodóak voltunk, dacára annak, hogy három meccsen is csak ikszeltünk. Ez a meccs azonban újfent felhívta a figyelmet a meglévő problémákra. Lehet, hogy idén sem lesz képes a csapat kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és 2-3 meccsenként becsúszik egy ilyen érthetetlen teljesítmény. Emiatt a hektikusság miatt nem leszünk harcban a dobogóért, vélhetően tehát idén is csak egy felsőházi helyezéssel kell majd beérnünk. Remélhetőleg változik majd a véleményünk később, de ezért a csapatnak kell tennie.

7. Mezőkövesd (7., 0, )

Egyelőre még várat magára az áttörés Mezőkövesden, tegyük hozzá, hogy nem volt könnyű sorsolásuk eddig. Az igazi vízválasztó az elkövetkezendő hetek lesznek, amikor kiderül, hogy a közvetlen riválisokkal szemben mire mennek majd. Egyelőre mi az alsóház tetejére várjuk őket.

8. Paks (9., +1, )

Megszerezte első győzelmét a Paks a hétvégén, az áldozat pedig a Felcsút volt. Nem indult tehát könnyen a szezon, de esetükben is elmondható, hogy most jönnek majd sorban a verhető ellenfelek, és eközben is sikerült már pontot csenniük a Viditől és a Fraditól is. Kiesési gondjaik aligha lesznek idén.

9. Puskás Akadémia (8., -1, )

A felcsútiak továbbra is nyeretlenek, ami elég kínos ilyen hátszéllel és játékoskerettel. Alighanem Benczés Miklós napjai meg vannak számlálva, nagyon úgy tűnik, hogy edzőbuktatásra játszanak a játékosok. Játékerőt tekintve nem a kiesés ellen kellene küzdeniük, de nem sokan bánnák vélhetően, ha ők lennének az egyik kieső csapat.

10. Haladás (10., 0, )

A Haladás sem remekelt eddig, csupán négy pontjuk van, és legutóbb elszenvedték az első vereségüket is az új stadionban. Nem tűnik túl acélosnak a keretük sem, vélhetően lesznek gondjaik egész évben, és nüanszok dönthetnek majd év végén a kiesésről. Egyelőre jobbak az esélyeik, de nem nyugodhatnak meg.

11. DVTK (11., 0, )

Iszonyú nehéz helyzetben van a Diósgyőr, amin nem segített a két alapember, Busai és Ugrai keretből való száműzése sem. Problémák vannak játékos és edzői szinten is, vélhetően Fernando lesz a következő szakember, akinek megköszönik az eddigi munkáját. Jelen pillanatban nagyon távolinak tűnik a kiút ebből a gödörből, idén nem biztos, hogy a szerencse megmenti majd a DVTK-t a szezon végén a kieséstől.

12. Kisvárda (12., 0, )

A Kisvárda minden tekintetben kilóg a magyar NB I mezőnyéből, és egyáltalán nem szimpatikus a játékospolitikájuk sem. Így aztán nem is meglepő, hogy még mindig győzelem nélkül állnak, bár az előző meccseiken már bezsebeltek 1-1 pontot – a probléma csak az, hogy tették mindezt közvetlen riválisok ellen, akiket verniük kéne, ha bent szeretnének maradni.