LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Irány a legjobb 16!

Szombaton értékes győzelmet arattunk az MTK ellen. Csapatunk nem pihenhet sokat, hiszen kedden ismét Budapestre látogatunk. Ezúttal a Vasas fogadja a Lokit a Magyar Kupában a legjobb 32 között.

Eddig jellemzően – ha nem is teljesen B csapattal, de – olyan játékosokkal álltunk ki a kupában, akik az NB I-ben általában kevesebb lehetőséget kapnak. Bő egy hónapja a Teskánd ellen például Kosicky, Ujvárosi, Kuti, Nagy Kevin, Damásdi és Csősz is a kezdőben kapott szerepet. Most sem valószínű, hogy a legerősebb felállásban küldi pályára Herczeg a Lokit, hiszen ezen kívül még két bajnoki meccsünk van hátra idén, és az elmúlt évek gyakorlata azt mutatja, hogy a jobb bajnoki szereplés egyértelműen prioritást élvez a kupával szemben. Emiatt ahol a lehetőséget engedik, Herczeg András vélhetően olyanoknak ad majd lehetőséget, akik a szűk keretben ott vannak, de bajnoki meccseken eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Kusnyír sérülése adhat okot kényszerű váltásra, őt Bényei pótolhatja és szerintem marad az a gyakorlat, hogy a kupában Kosicky fog védeni Nagy Sanyi helyett. Szintén szerepet kaphat a sérüléséből felépülő Jovanovic és Könyves, illetve a hétvégén csereként beszálló Takács.

Amikor elkezdtem írni a cikket, azon gondolkodtam, hogy Mészöly Kálmánon és Illovszky Rudolfon kívül tudnék-e más Vasas játékost mondani úgy egyáltalán és egyedül Remili neve ugrott be, aki persze már július óta Pakson futballozik. Az elmúlt néhány évben nem nagyon volt olyan egyéniségük, aki megmaradna az ember emlékezetében. De lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. A mostani csapatra amúgy jellemző, hogy fiatal magyarok alkotják 1-2 olyan rutinos futballistával kiegészülve mint Vaskó Tamás, vagy Hrepka Ádám. Érdemes megemlíteni, hogy a novemberi válogatott szünet elején (ismét) Szanyó Károly lett az angyalföldiek vezetőedzője és azóta mind a két NB II-es bajnoki meccsüket megnyerték a piros-kékek, tehát rövidtávon egyértelműen pozitív hatása volt a váltásnak. Félvállról tehát nem szabad venni semmiképp őket.

Az eddigi 12:30-as kezdési időpontok után végre értelmesebb időpontban, 20 órától játszunk majd a Szusza Ferenc Stadionban, persze köszönhető mindez az M4 élő közvetítésének. Nagyon nehéz, szenvedős meccsre számíthatunk, amiben közrejátszik majd a várhatóan esős szeles, hideg idő is. Ettől függetlenül egy NB II-es középcsapattal szemben tovább kell, hogy jussunk.

Hajrá LOKI!