LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Győzelem az év első meccsén

Miután jócskán megrövidült a csapat téli felkészülése (február 2-án már az Újpestet fogadjuk hazai pályán a bajnokságban), ideje volt már egy edzőmeccsnek, ami megtöri az edzések monotonitását. Továbbá az is köztudott, hogy a DVSC az egyetlen csapat az NB I-ben, amely szakítva a szokásokkal idén hazai környezetben, Pallagon próbál meg a lehető legjobban felkészülni a tavaszi szezonra – ez idő alatt öt edzőmérkőzést szándékoznak lejátszani majd a vasutasok.

Elsőként szombaton egy megszokott edzőpartnerrel, a szlovák Zemplin Mihalovce együttesével csaptunk össze, akik jelenleg a Fortuna Ligában a 7. helyen állnak és csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak ki a felsőházból. Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a tavalyi bajnok Nagyszombat, valamint az ex-fradista tréner, Ricardo Moniz által is edzett Trencsén sem bírta a kettős terhelést a nemzetközi kupákban, így csak utánuk van a tabellán. 2017 márciusában egyébként már játszott a Loki szlovák ellenfelével, akkor 3-1-re győzni tudtunk. Ahhoz a mérkőzéshez képest igencsak kicserélődött a két csapat kerete, hiszen északi szomszédainknál jelentős spanyol uralom volt az öltözőben, ami mostanra teljesen megváltozott és zömében fiatal játékosoknak engednek teret. Érdemes tudni róluk, hogy a Legia Varsó fiókcsapataként több játékost is foglalkoztatnak a lengyelektől kölcsönben.

Ugyanezt az utat járja a DVSC is manapság, nevezetesen a saját neveléseknek szavaz bizalmat, amit jól példázott az összeállításunk: Jevric – Kuti, Kinyik, Mészáros, Barna – Varga K., Haris, Jovanovics, Damásdi – Zsóri, Takács. Csak a kapus pozíció volt az egyedüli kakukktojás, hiszen Nemanja Jevric személyében egy 21 éves szerb kapust teszteltünk, míg a második félidőben Hrabina Alex állt a kapuban, róluk már beszámoltunk az átigazolási rovatunkban. Nagy Norbert kezdő sípszava után nem sok kellett ahhoz, hogy egyből középre mutasson, hiszen már rögtön az első percben letette névjegyét a téli felkészülést a felnőtt csapattal megkezdő, a DVSC II-ben idén már 39 találatnál járó Zsóri Dániel, ugyanis a Damásdi lövése utáni kipattanót kíméletlenül értékesítette. Ezzel megadta az alaphangot és jókedvet a találkozóra kilátogató vállalkozó kedvű szurkolók számára. Tíz perc se kellett, és megdupláztuk előnyünket, hiszen egy formás támadás után a nyáron igazolt Damásdi Alex sakk-mattra kijátszott akció végén volt eredményes Varga Kevin passzából. Ezt követően egy kicsit lejjebb ült a meccs, majd némi meglepetésre a 23. percben a vendégek ukrán próbázója, Zhakarkiv szépített minden előzmény nélkül. Több említésre méltó momentum nem is történt az első félidőben

A szünetben azt beszéltem több kilátogató társammal, hogy jó lenne még egy gólt lőni, hogy meg legyen a meccs. Nos, a Hrabina – Bényei, Ujvárosi, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Csősz, Tőzsér, Nagy K.  – Avdijaj, Szécsi összetételű csapat mintha meghallotta volna eme óhajomat és az 51.percben formás támadás végén Avidijaj bepassza után Nagy Kevin kispályás, sarkazós góllal avatta fel a szlovákok rendre rossz kirúgásokat és kifutásokat elkövető hálóőrét. Gyakorlatilag ezzel el is dőlt a győzelem kérdése. A hátralévő időben a szlovákok próbálkoztak és két kaput elkerülő lövéssel jelezték, hogy ők is a pályán vannak. Ezen kívül azonban jobbára a vendégek térfelén zajlott a játék, egy-két szélről való betörés nyomán növelhettük volna előnyünket többször is, Szécsi, valamint Nagy is közel járt a gólhoz és egy alkalommal Szatmári is kicsivel tévesztett célt egy szöglet után. Amikor pedig már mindenki azt hitte, hogy nem lesz több gól, akkor Szécsi passza után Avdijaj jött, látott és betalált tizenhatról, ami után a spori egyből le is fújta a mérkőzést, így 4-1 a vége.

Ennek a mérkőzésnek elsősorban az volt a célja, hogy mindenki egyformán játéklehetőséget kapjon. Így volt ez Zsóri lecserélésénél is a 23. percben, amikor Pintér állt be helyette. A helyszínen mindenki sérülésre gyanakodott, de mint kiderült, így volt megbeszélve a szakmai stábbal: a standard alapemberek 45 percet, a fiatalok pedig fél félidőt kaptak ma.

A gólok 22:50-nél, 30:25-nél, 41:13-nál, 1:28:33-nál és 2:08:13-nál

Most mindenki a játékosok teljesítményére lenne kíváncsi, de én első körben a két próbázóról írok. A szerb első osztályban is megforduló Jevric elég jó rugókkal megáldott kapus, de a gólnál kimutatkozott a magasságának hiánya, hiszen egy Nagy Sanyi magasságú kapuvédő talán kitolta volna a játékszert. A másik portás, Hrabina nem kapott gólt, de volt egy-két hajmeresztő megoldása, mikor kint kalandozott a kapujából. Látványos védésre nem emlékszek egyiktől sem. Meghagyom a szakmai stábnak a döntést. Az első félidőben a jobbak között Zsóri, Damásdi, Varga illetve Jovanovics tartoztak, míg a második felvonásban Nagy Kevin játéka okozott pozitív csalódást számomra, de Szécsi és Avdijaj is egyre jobb formában lesz, ha így folytatják az felkészülési meccseken. Ami még érdekesség, hogy Nagy Sanyit, Kusnyírt, Pávkovicsot, Cikost és Könyvest nem láttuk ma különböző okok miatt, egyébként mindegyik felnőtt kerethez tartozó játékos szerepet kapott a mai mérkőzésen. Várjuk a hasonló folytatást.

(fotók: Kovács Péter / haon.hu)