LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: 19-23. forduló elemzés

Magunk mögött tudhatjuk a tavaszi szezon első öt meccsét az NB I-ben, így elérkezett az ideje, hogy az első elemzésünket elkészítsük 2019-ben. Lássuk, hogy az gyengébb eredménysort milyen számadatok támasztják alá.

Először jöjjenek a szokásos grafikonok, és gyorsan fussuk át a lényegesebb adatokat, köztük a játékosok egyéni teljesítményét mérő InStat Index-szel.

Meccsről meccsre

Az idei első mérkőzésünk 0-0-ra végződött, de a statisztikából is látszik, hogy nem volt egy unalmas, és rossz színvonalú összecsapás. A 24 próbálkozásunk is mutatja, hogy kezdeményezők voltunk, de a csupán 4 kaput talált lövés pedig azt mutatja, hogy rendkívül pontatlan próbálkozásaink voltak, és arra is emlékszünk, hogy komoly ziccert nem is alakítottunk ki, inkább távoli lövésekkel próbálkoztunk. A nagy újpesti labdabirtoklási fölény a kiállításunkkal magyarázható, hiszen az utolsó tíz percet Kinyik piros lapja miatt tíz emberrel bekkeltük ki.

A fantasztikus kisvárdai meccsen rendkívül gyenge számadatokat produkáltunk. Kevés és pontatlan passzok, kevés kaput talált próbálkozás, egy szóval a számokból is látszik, hogy rendkívül alulteljesítettünk.

A Fradi elleni drámai győzelem „lőlapja” nem sokban különbözik a kisvárdaitól, gyakorlatilag ugyanazokat a számadatokat produkáltuk, sőt, volt amiben még sikerült is az egy héttel korábbi teljesítményt alulmúlni (ilyen például a passzpontosság, ami egy achilles-pontja a csapatunknak). Hogy mégis miért sikerült itt nyernünk? Itt jön elő a mentális tényező, amiről Tőzsér is beszélt: a Fradi elleni mindenki 1000 fokon égett és végig koncentrált, na meg persze az sem volt hátrány, hogy a vendégek a második félidőben igencsak leeresztettek.

Az utolsó két meccsünket nem bontanám külön, ugyanis mind eredményben, mind mutatott játékban, mind pedig számszerűleg hasonló meccset produkáltunk. Ugyanazok a problémák jöttek elő a Paks és a Felcsút ellen is: ha 1-2 kulcsemberünk kidől a sorból, akkor bajban vagyunk, illetve nincs egy valamirevaló csatárunk elöl.

(Az adatok forrása: MLSZ adatbank)