LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A DVSC történetének legszebb góljai

Zsóri Dániel ollózós gólja után eldöntöttük, hogy összegyűjtjük a klub történetének legszebb találatait. Nem is tétlenkedtünk, lázas kutatómunkába kezdtünk, rengeteget kutattunk az emlékeinkben és a különböző internetes portálokon, hogy felidézzük a régmúlt találatait. A hosszas gyűjtőmunka és bonyolult kiválasztási procedúra végén büszkén prezentáljuk nektek a végeredményt, azaz a DVSC történetének legszebb góljait felvonultató videós összeállítást!

Először is engedjétek meg, hogy bemutassuk, hogyan is jutottunk el a végső összeállításig és a videóig. Az első hetek a gyűjtőmunkáról szóltak, közel 100 gólt néztünk meg, hogy minél nagyobb merítésünk legyen, és véletlenül se felejtsünk ki egyetlen találatot se a bő listánkról. Első elképzelésünk egy top 10-es lista volt egyébként, de látva a gólokat, ezen hamar módosítanunk kellett, végül abban állapodtunk meg, hogy a 15 legszebb találat kerül majd bele a végleges listába. A következő feladatunk a lista szűkítése volt, 32 gólt találtunk arra méltónak, hogy szóba kerülhessen a végleges listára kerülésre. Ezt követte egy háromlépcsős szűkítési fázis, mely során kialakult a végleges lista. Néhány szempontot felállítottunk magunknak a gólok értékelésénél:

  • próbáltunk elvonatkoztatni attól, hogy egy gólt azért ítéljünk szebbnek, mert egy fontosabb találkozón, vagy epikusabb pillanatban született, így elsősorban a kivitelezés, a gól szépsége volt a döntő szempont
  • nem szerettük volna, ha egy kaptafára ment volna a lista, így arra is törekedtünk, hogy többféle „gól típust” is beválasszunk a végső listába, így aztán a top 15-ben látható
    • távoli lövésből született bombagól
    • szabadrúgás gól
    • fejesgól
    • szép összjátékból, csapatmunkából született gól
    • egyéni villanásból született gól
  • a gólokat nem rangsoroltuk, ez egyébként is egyéntől függő és rendkívül szubjektív dolog

Amit még szintén szeretnék kiemelni, hogy valószínűleg nem ez a 15 találat a klub történetének ténylegesen legszebb góljai. Ez a mi listánk, a mi szempontrendszerünk alapján történt a szűkítés, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem elérhető az interneten az összes DVSC által szerzett gól (tehát 1902-től számítódóan)! Jellemzően a 2000-es évek és napjaink, illetve az MLSZ archív felvételeinek hála a 80-as és 90-es évek szebb találatai közül tudtunk válogatni, de biztosak vagyunk benne, hogy sok olyan gól van, amiről nem maradt fenn videós emlék, mégis beférne erre a listára.

Ezek után pedig jöjjön a videó. Ahogy azt jeleztük, a gólok nincsenek rangsorolva, szigorúan időrendi sorrendben jelennek meg a videóban! A rangsor felállításának lehetőségét meghagyjuk az olvasóknak, illetve egy szavazást is találhattok majd a cikk végén, ugyanis kíváncsiak vagyunk arra, hogy szerintetek melyik találat volt a legszebb!

A YouTube-on tapasztalt szigorú szabályozások miatt sajnos kénytelenek voltunk a teljes változatot Twitch-re feltölteni, viszont készítettünk egy „YouTube-barát” verziót is, később az is elérhető lesz majd a csatornánkon.

A ti kezetekben a lehetőség, hogy eldöntsétek: Melyik volt a DVSC történetének legszebb találata?

A rend kedvéért megmutatjuk nektek a mi bővített, 32-es listánkat, így láthatjátok, hogy milyen nehéz dolgunk volt a szűkítés során. Az összes gólt megnézhetitek egyébként ha rákattintotok, ahol komplett összefoglaló van, ott az időtartamot jeleztük a zárójelben. A vastagon szedettek kerültek be végül a végső 15-be.