LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Megtörhet az átok?

Szombat este először vendégeskedünk a MOL Aréna Sóstóban (még mindig hülyén néz ki leírva), ahol nem mi leszünk az esélyesek, de nekünk van több veszíteni valónk. Az elmúlt néhány évben a Vidi elleni mérlegünk borzasztó. Meg tudjuk szakítani ezt a rossz sorozatot?

A felállásunkat tekintve egy védekezőbb felfogású 4-5-1-re lehet számítani megerősített középső középpályával, hogy minél inkább megnehezítsük a Vidi támadások kibontakozását. A védelem jobb oldalára visszavárnám Kusnyírt, így Kinyik kezdhet középen Pávkovics mellett. Nagyon kell egy olyan csatár, aki meg tudja tartani, aztán megjátszani a felpasszolt labdákat, erre talán Avdijaj a legmegfelelőbb, de nem kizárt, hogy ismét Zsóri kap szerepet a kezdőben. Arról, hogy milyen erős a Vidi kerete sok mindent elárul az, hogy a horvátok ellen győztes gólt szerző Pátkai a hét tavaszi bajnokin csak négyszer volt kezdő.

Nem várjuk rossz formában a összecsapást, az elmúlt három tétmeccsünket megnyertük, igaz mindegyik hazai mérkőzés volt és mindegyik 1-0-val zárult. Viszont aggodalomra adhat okot, hogy a Vidi a február eleji botladozásuk óta szárnyal és a legutóbbi nyolc tétmeccsükből hetet megnyertek. Ahogy már fentebb írtam, az utóbbi időben az egymás elleni mérleg a részünkről katasztrofális. A bajnokságban 2014 októberében tudtunk utoljára győzni a fehérváriak ellen, azóta 12 meccsből 11-et nyertek a piros-kékek. Ebben a szezonban viszont a mezőnyből messze kiemelkedő Vidi-Fradi páros ellen eddig öt mérkőzésen mindössze egy vereséget szedtünk össze egy győzelem és három döntetlen mellett úgy, hogy a Budapesten és Felcsúton játszott meccsek után is a hazaiak lehettek elégedettebbek az egy ponttal, ez mindenképpen reménykeltő.

Nagy szükségünk lenne a pontra vagy pontonkra, hiszen az Újpest és a Honvéd is nagyon a nyakunkon vannak. A fehérváriaknak, ha minimálisan is életben akarják tartani a bajnoki reményeiket, akkor nyerniük kell, meglátjuk, hogy mennyire hisznek még a csodában. Véleményem szerint kis túlzással már akkor eldőlt, hogy a Fradi lesz a bajnok, amikor a Vidi bejutott az EL-be.

A mérkőzés szombat 19:30-kor kezdődik, a játékvezető Pintér Csaba lesz, akiknek nincs lehetőségük a helyszínen szurkolni, ők az M4 sporton követhetik élőben az összecsapást.

Hajrá Debrecen! Hajrá LOKI!