LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #10

A 27. fordulót játszották a hétvégén, az idei szezonból így tehát már csak hat forduló van hátra. Rákanyarodtunk tehát a finishre, éleződik a csapat a dobogós helyekért, valamint a kiesés elkerüléséért. Lássuk, hogy hogyan fest pillanatnyilag az NB I erősorrendje!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

Az ellenünk elszenvedett vereség óta nem hibázott a Fradi, zsinórban hat meccset nyertek meg, és tartják a nyolcpontos előnyüket. Nincs veszélyben a bajnoki címük, a két hét múlva esedékes Vidi elleni hazai pályán megvívandó rangadón pedig végképp le is zárhatnak minden nyitott kérdést.

2. Videoton (2., 0, )

A VIdeoton második helyét sem veszélyezteti semmi, az Újpest tisztes távolságból követi őket, és amennyiben a hétvégén győznek a lilák ellen, úgy biztossá válik a második helyük. A Fradira még ráijeszthetnek, ha sikerülne legyőzni őket az egymás elleni mérkőzésen, de még akkor sem a saját kezükben lenne a sorsuk.

3. Újpest (3., 0, )

A legutóbbi hármas etapot hibátlan mérleggel zárta az Újpest, de tegyük hozzá, hogy szerencsés győzelmek voltak ezek, vitatott bírói ítéletekkel, melyek ezúttal kivétel nélkül őket segítették. A harmadik hely sorsa a három hét múlva esedékes Újpest – DVSC mérkőzésen akár végleg el is dőlhet.

4. DVSC (4., 0, )

Hazai pályán nem tudunk hibázni, fontos meccset nyertünk hétvégén az MTK ellen, mellyel gyakorlatilag biztosítottuk azt, hogy a felsőházban végzünk a szezon végén. A harmadik helyért még versenyben vagyunk az Újpesttel, és talán még a Honvéd is idesorolható. Az ellenük vívandó szombati találkozó fontos lesz, hiszen a vesztes talán végleg kiszáll a dobogóért folyó harcból.

5. Honvéd (5., 0, )

Az elmúlt két meccsén pont nélkül maradó, ám a kupa legjobb négy csapata közé jutó Honvéd esetében az elmúlt hetek a tulajdonosváltásról szóltak, és a hét elejére biztossá vált, hogy Hemingway 13 év után eladta a klubot. Nagy kérdés, hogy az új, kormányközeli befektetőkkel milyen utat szándékozik bejárni a Kispest, a nyilatkozatok hangzatosak, szeretnének a Fradival és a Vidivel versenyre kelni. Egyelőre a nemzetközi indulás biztosítása lenne a céljuk, erre talán a kupából nagyobb sanszuk lenne.

6. Mezőkövesd (7., +1, )

Bár a Honvédot legyőzték, közben kikaptak Újpesten és Székesfehérváron. Ám az MTK gyengélkedése miatt komoly sanszuk nyílt a felsőházban maradásnak, alighanem ez a céljuk a hátralévő meccseken.

7. MTK (6., -1, )

Az MTK-nál edzőváltás volt, mely egyelőre nem hozta meg a kívánt hatást. Lucsánszkyval ugyan legyőzték a gyengélkedő DVTK-t, de kikaptak Felcsúton és Debrecenben is. Sokkal ígéretesebben indult a szezonjuk, mostanra már a felsőház elérése is kétséges.

8. Paks (8., 0, )

Ezek nem a Paks hetei, a Honvéd, az Újpest és a Fradi is lesimázta őket, rúgott gól nélkül szenvedtek három vereséget. Zárkózik mögöttük a mezőny, így gyakorlatilag bekapcsolódtak a kiesés elleni harcba. Pillanatnyilag négy pont az előnyük, de ha így folytatják, ez könnyen leapadhat, a hétvégén a Felcsút ellen hatpontos találkozót vívnak.

9. Puskás Akadémia (9., 0, )

Felcsúton sem jöttek az eredmények, legutóbb csúnya pofonba szaladtak bele a Kisvárda elleni kiesési rangadón, ráadásul a kupából is búcsúztak a Soroksár ellen, így Radoki Jánostól máris elköszöntek. Ezzel újfent igazolódott, hogy Felcsúton semmilyen koncepció nincs és normális szakmai munka sem folyik, minden egyes rájuk herdált forint fölösleges. Reméljük kiesnek.

10. Kisvárda (11., +1, )

Hétvégi győzelmükkel elléptek a kieső helyről, és most szombaton a Diósgyőr ellen hatpontos meccs vár rájuk. Ha hazai pályán sikerül legyőzniük a DVTK-t, akkor öt körrel a vége előtt négypontos előnyük lesz, amivel majdhogynem el is dőlhet a kiesés elleni harc.

11. DVTK (10., -1, )

Nagyon komoly mélyrepülésben van tavasszal a DVTK, a Felcsút elleni szerencsés győzelmük csak egy apró pozitív kisiklásnak bizonyult. Legutóbb az utolsó Haladás győzte le őket saját pályájukon, így egyre reménytelenebb helyzetben vannak. Ha a Kisvárdát nem tudják legyőzni, akkor idén nem menti meg őket senki és semmi a kieséstől.

12. Haladás (12., 0, )

Elképesztő hajrába kezdett a Hali, az elmúlt öt meccsükből négyet megnyertek, így felzárkóztak a mezőnyre. Kicsit késeinek tűnik ez azonban, hiszen nincs már sok forduló hátra, és még mindig hat pont a hátrányuk a bennmaradó helyen álló Kisvárdához képest. Biztosra azonban még így sem vehetjük a kiesésüket, mert nyerhető meccseik vannak hátra, és ha kitart a formájuk, akkor még akármi is lehet…