LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #11

Az utolsó három forduló előtt az élmezőnyben eldőltek a lényegi kérdések, megvan a bajnok és az ezüstérmes, azonban a bronzéremért és a bennmaradásért óriási tolakodás van. Lássuk, hogy utolsó sorozatunkban melyik csapatot hányadik helyre várjuk!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

Most hétvégén vált biztossá az, amit már régóta sejteni lehetett, azaz bebiztosította 30. bajnoki címét a Fradi. Igazunk lett abban, hogy a Vidinek az EL szereplés miatt rámegy az ősze az idei szezonra, nem tudták tartani a lépést a Fradival, amelyik egyébként tavasszal szinte alig hibázott. Rajt-cél győzelmet arattak, nyáron pedig lehet bizonyítani a BL-ben.

Hátralévő mérkőzések: Újpest (o), DVSC (o), Puskás Akadémia (i)

2. Videoton (2., 0, )

Ebből a szezonból kihozzák a maximumot a második hellyel és egy esetleges kupagyőzelemmel. Hiába a mesés anyagi lehetőségek, a kettős terhelést nem bírták el az ősz folyamán. Adott a feladat számukra, hogy megismételjék a következő szezonban az idei nemzetközi szereplésüket. Ezt az EL selejtezőkből indulva valamelyest nehezebb lesz kivitelezni. Egy dologról fontos megemlékezni még velük és a Fradival kapcsolatban: mivel számukra már tét nélküli az utolsó három forduló, így könnyen beleszólhatnak a dobogós és a bennmaradó helyekért folytatott harcba egy-két „leadott” meccsel…

Hátralévő mérkőzések: DVTK (i), MTK (o), Haladás (i)

3. DVSC (2., +1, )

Fontos meccset vívtunk szombaton az Újpest otthonában, és fontos volt a harmadik hely szempontjából, hogy ne kapjunk ki. Ezt szerencsével abszolváltuk, így saját kezünkben a sorsunk a dobogót illetően: ha a maradék mérkőzéseket egyaránt megnyerjük, vagy legalábbis ugyanannyi pontot szerzünk, mint az Újpest, akkor miénk a harmadik hely. Számításaink szerint ehhez elegendő lenne a két hazai mérkőzést megnyerni, de ezzel kapcsolatban még a héten lesz egy cikkünk. Mi most minden esetre bízunk benne, hogy sikerül kiharcolni a bronzérmet, ránk férne ez a kis sikerélmény.

Hátralévő mérkőzések: Kisvárda (o), Ferencváros (i), Paks (o)

4. Újpest (3., -1, )

A harmadik helyhez fontos lett volna minket legyőzniük most hétvégén, amire jó esélyük is volt, de nem tudtak élni vele, pedig akkor kvázi páholyban érezhetnék magukat. Így most ki vannak szolgáltatva a szerencsének is, ráadásul szombaton készülhetnek a derbyre, ahol bajnoki cím ide vagy oda, a Fradi szeretne erőt demonstrálni és méltóképp ünnepelni a gyűlölt rivális ellen. Akár már most hétvégén eldőlhetnek a fontos kérdések a dobogót illetően, de pillanatnyilag úgy néz ki, hogy be kell érniük a negyedik hellyel.

Hátralévő mérkőzések: Ferencváros (i), Puskás Akadémia (o), DVTK (i)

5. Honvéd (5., 0, )

Úgy tűnt, hogy kiszállnak a harmadik helyért folytatott versenyből, ám a Fradi elleni nem várt sikerük, és az Újpest – Loki meccs döntetlenjének hála ismét lőtávolon belül vannak. A négy pont persze soknak tűnik három körrel a vége előtt, de tudjuk, az NB I-ben bármi megtörténhet… Ettől függetlenül talán inkább a kupadöntőre készülnek, a Videotont egy meccsen legyőzni könnyebb feladatnak tűnik, mint ezt a négypontos hátrányt ledolgozni.

Hátralévő mérkőzések: Puskás Akadémia (i), DVTK (o), MTK (i)

6. Mezőkövesd (6., 0, )

Három vesztes meccs után hétvégén győzni tudtak a DVTK ellen, méghozzá simán, így megszilárdították felsőházi helyüket, egyúttal biztos távolságban vannak a kiesőktől. Céljaik eléréséhez még szükségük van néhány pontra, szerencséjük (vagy talán pont pechükre) nyerhető meccseik vannak még, hiszen a hátralévő fordulókban kiesés elől menekülő csapatokkal találkoznak majd.

Hátralévő mérkőzések: MTK (i), Haladás (o), Kisvárda (i)

7. Puskás Akadémia (9., +2, )

Felcsúton csak most jön a karácsony, ugyanis most fognak érkezni az ajándékpontok… Egy része már meg is érkezett hétvégén a Vidi ellen. A maradék meccseiken papíron nagy vadakkal küzdenek majd, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy 3-4 pontot csípni fognak, amivel meglesz a bennmaradásuk.

Hátralévő mérkőzések: Honvéd (o), Újpest (i), Ferencváros (o)

8. Paks (8., 0, )

Még mielőtt komoly bajba kerültek volna, gyorsan megverték az MTK-t, így hét nyeretlen meccs után szereztek ismét három pontot. Még mindig rezeg a léc, és kelleni is fog nekik legalább három pont a biztos bennmaradáshoz, ezt nagy valószínűséggel meg is szerzik.

Hátralévő mérkőzések: Haladás (i), Kisvárda (o), DVSC (i)

9. MTK (7., -2, )

Finoman szólva sem vált be az edzőváltás a kékeknél, Lucsánszky Tamás érkezése óta ugyanis csak a Diósgyőrt tudták legyőzni, amellett pedig öt vereséget zsebeltek be, amivel nagyon közel kerültek a kiesőzónához. A sorsolásuk eléggé felemás, de az lehet a szerencséjük, hogy olyan csapatokkal mérkőznek meg, akiknek kevésbé lesz már tétje az összecsapásoknak, így alighanem megmenekülnek.

Hátralévő mérkőzések: Mezőkövesd (o), Videoton (i), Honvéd (o)

10. Kisvárda (10., 0, )

Ha szombaton legyőzték volna a Haladást a kiesési rangadón otthon, akkor most alighanem arról beszélnénk, hogy már borítékolható a biztos bennmaradásuk… Így azonban továbbra is rezeg a léc és csak egy pont az előnyük a Diósgyőrrel szemben, ráadásul így a Hali is lőtávolon belülre került. Mindazonáltal nem rossz a sorsolásuk és a bennmaradáshoz elegendőnek tűnő négy pont összejöhet nekik.

Hátralévő mérkőzések: DVSC (i), Paks (i), Mezőkövesd (o)

11. Haladás (12., +1, )

Nem semmi ez a feltámadás, amit produkálnak, de elég későn kezdtek el hajrázni. Hiába nyertek hatszor az elmúlt nyolc fordulóban, ez csak arra volt elegendő, hogy lőtávolon belül kerüljenek. Látva egyébként a sorsolásukat, könnyen leképzelhető, hogy még további 6-7 pontot is összegyűjtenek, ám ez csak arra lehet elég, hogy ne utolsóként essenek ki. Ha viszont mind a három maradék meccsüket meg tudnák nyerni, akkor még akár a „csoda” is megtörténhet…

Hátralévő mérkőzések: Paks (o), Mezőkövesd (i), Videoton (o)

12. DVTK (11., -1, )

Nem igazán látom, hogy miben bízhatnának még Diósgyőrben. A keret gyenge, ők lőtték a legkevesebb gólt és ők kapták a legtöbbet. Mivel a riválisok is folyamatosan botlanak, így még mindig ott a sansz előttük, de ezzel a sorsolással nem sok jót jósolunk nekik. Aztán persze lehet, hogy hirtelen fordulatot vesznek, és kiharcolják a bennmaradást. A realitás azonban nem ez.

Hátralévő mérkőzések: Videoton (o), Honvéd (i), Újpest (o)