LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sikeres főpróba

Ma délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is a Loki az Európa Liga selejtezők előtt, jövő héten ugyanis már tétmeccs vár a csapatra, így a mai, Michalovce elleni mérkőzést főpróbának tekintette a szakmai stáb is. Eredetileg páros edzőmeccset terveztek egyébként, ám a Michalovcénál úgy készültek, hogy csak egy mérkőzés lesz, így nem is tudtak két találkozót bevállalni. Emiatt a keret egyik fele az NB III-as csapattal játszott a főpróba előtt egy edzőmeccset, majd a kulcsjátékosok számára 18:30-kor kezdődött az erőfelmérő a Nagyerdei Stadionban.

Hogy Debrecenben lenne igény arra, hogy az edzőmeccseken lássák a fiúkat, azt nem jelzi jobban, hogy a Nagyerdei Stadionban ezúttal is szép számú nézősereg, nagyjából 2000 szurkoló foglalt helyet a kezdés előtt az ‘A’ szektorokban (a lelátón pedig többek közt Balogh Norbi is feltűnt). A klub évek óta egy fűszálat nem mozdít meg annak érdekében, hogy látogathatóak legyenek a pallagi edzőmeccsek, és szép dolog, hogy végre már legalább streamen lehet követni a felkészülési találkozókat, de sokan, többek közt mi is szívesebben néznénk a helyszínről ezeket a mérkőzéseket. Egyébként vélhetően ma sem voltak felkészülve a nagy tömegre, ugyanis eredetileg egy szektort akartak nyitni a kilátogatóknak, végül négyet kellett, hogy mindenki elférjen, ráadásul a kétezer főre sikerült egyetlen büfét megnyitni, így aki sorba állt, az legalább 15-20 percig várakozhatott, hogy a 3 helyett 1 működő sörcsapból kiszolgálják (és természetesen a szünetben már nem volt kapható rágcsálnivaló sem). Ezek kis apró, bosszantó dolgok, amiken lehetne javítani, hogy a szurkoló jobban érezze magát…

Na de térjünk rá a mérkőzésre. Ahogy az várható volt, közel a legerősebb összeállításunkban kezdtünk. Az alapcsapatunkból Bódi hiányzott sérülés miatt, illetve Kinyik egy korábbi sérülése miatt az egymás elleni edzőmeccsen kapott most csak szerepet. Az újak közül Györgyi és Bouoli szintén sérült, míg Trujics és Garba a kispadról várták a bevetést. A kezdőcsapatunk pedig ezúttal így nézett ki: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Damásdi, Haris, Tőzsér, Varga K. – Szécsi, Takács.

Az összecsapás első perceiben rögtön a lecsóba csaptak a csapatok, a 3. percben Takács harcolt ki egy jogtalan büntetőt. Szabad szemmel is látszódott, de a visszajátszás meg is erősített benne, hogy a kapus előbb a labdát tolta el, és csak utána találta el Takács lábát. A sértett azonban élt az előtte adódó lehetőséggel, és középre rúgva megszerezte a vezetést büntetőből. A folytatásban langyos mezőnyjátékot láthattunk, bár a vendégek több ízben is szemre is tetszetős akciókat vezettek, az egyik ilyenből a kapufát találták el. Néhány szabadrúgás okozott gondot a Michalovce kapuja előtt, majd egy szélről érkező beadás Szatmári szorításában a védő fejéről került Szécsi elé, aki ajtó-ablak ziccerben rontott. A 40. percben viszont Takács duplázni tudott, Tőzsér szép kiugratása után befordult a labdával, és kilőtte a hosszú sarkot. Sokáig nem örülhettünk azonban, alig két perccel később a szlovákok szépen kigurigázták a védelmünket és szépítettek, így a szünetre 2-1-es vezetéssel vonulhattunk.

A félidőben mi egyet cseréltünk, a rendkívül gyengén játszó Varga Kevint az egy újoncunk, Nikola Trujics váltotta. A szerb támadó inkább a támadósorban kapott szerepet, így Szécsi húzódott ki a bal szélre. Az 54. percben egy szép akció után Tőzsér került ziccerbe, a kapus azonban jó ütemben mozdult ki és védeni tudott. Kicsivel később egy szélről érkező beadást Pávkovics csúsztatott alig mellé, a 71. percben azonban már ismét rezdült a háló, Tőzsér újfent remek labdát adott, amit ezúttal Szécsi értékesített higgadtan.

Idő közben Takács helyett beállt másik új igazolásunk, Haruna Garba is, akitől sokat vár mindenki. A nigériai támadó jó felépítésű, gyors és robbanékony, nem retten vissza a labdás játékos letámadásától, egy szóval rendben van a mentalitása. Láttunk tőle több szép megmozdulást is, némely már-már Coulibalyra emlékeztető volt. Teljesítményét pedig egy góllal koronázta meg a 79. percben, amikor másik új szerzeményünk, Trujics passzát váltotta gólra higgadtan ballal. A folytatásban már nem is változott az eredmény, magabiztos sikerrel hangoltunk a Kukesi elleni jövő heti mérkőzésre.

Rövid értékelés

Nagy Sándor volt a mérkőzés egyik legjobbja, több szép védést is láttunk tőle, megnyugodhatunk tehát, nem felejtett el védeni.

A védelemből Szatmári játékát lehet dicsérni, főleg az ellenfél kapuja előtt láttunk tőle szép dolgokat, míg Pávkovics inkább hátul volt hasznos. Kusnyír néha kapkodott, de összességében nem volt rossz, míg Ferenczi sokszor rossz döntést választott, ami után nem is ért vissza a helyére.

Haris ma szinte észrevehetetlenül játszott, Tőzsértől azonban szép passzokat láthattunk, két gólt is ő készített elő. Damásdi nagyon kilógott ebből a csapatból, ő sajnos nemhogy Bódit nem tudná helyettesíteni, de még más helyett sem szívesen tenném be jelenleg a kezdőbe. Sajnos hasonlóan rossz napot fogott ki Varga Kevin, aki pedig sorozatosan rossz döntéseket hozott, mindig rossz irányba cselezett, ezúttal is ragadt hozzá a labda, nem volt meglepő, hogy a félidőben lecserélték őt.

Szécsin látszott leginkább az akarás, ő végigrobotolta a meccset, szerzett egy gólt, igaz volt egy csúnyán elrontott ziccere is. Takács szerzett két gólt, reméljük nem lőtte el minden puskaporát már most.

A cserék közül Trujics és Garba játéka is pozitívum volt, előbbi sokat mutatta magát támadásban, és ki is osztott egy gólpasszt utóbbinak, akiről fentebb már írtam, hogy van benne potenciál bőven. Csak ki ne derüljön, hogy van valami rejtett sérülése… A végén még Kuti is beszállt negyed órára, őszintén, nem értjük, hogy őt miért erőltetik még.

A mutatott játékunk helyenként akadozott, látszott, hogy nem veszik teljesen komolyan a mérkőzést a játékosok, néhány kivételtől eltekintve. Az iram lagymatag volt, egy gyengébb NB I-es meccs színvonalát hozta nagyjából. A gólok szépek voltak, de az eredményből sem szabad messzemenő következtetést levonni. A Kukesi nagyon kemény dió lesz, remélhetőleg jövő csütörtökig Bódi is rendbe jön, őrá nagyon nagy szükségünk lenne. A főpróba tehát jól sikerült, várjuk a hasonló folytatást az éles előadáson is egy hét múlva!