LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jót tett nekünk a válogatott szünet?

Múlt héten  a válogatott szünet miatt nem rendeztek fordulót sem a magyar, sem a többi európai bajnokságban. Így már kettő hete lesz annak, hogy hazai környezetben vereséget szenvedtünk az újonc Kaposvártól. Szombaton idegenben a Vasas stadionjában játszunk az Újpest ellen, nem lesz egyszerű mérkőzés, teljes mértékben háromesélyes a találkozó.

A Fradi elleni meccsünket elhalasztották, így a Kisvárda, ZTE, Honvéd trió ellen nyitottuk a 2019/2020-as idényt, három meccs, három győzelem, kilenc pont. Ez így nagyon szépen hangzik, de érdemes a dolgok hátterét megvizsgálni, a Kisvárda elleni győzelmünket leszámítva szoros meccseket játszottunk ellenfeleinkkel. Ezen összecsapásokon a szerencsével sem álltunk hadilábon, de semmi sem állandó, ez a Kaposvár ellen bizonyítást is nyert. Az újonc nagyon hamar vezetést szerzett, támadtunk, megvoltak a lehetőségek az egyenlítésre és a fordításra is akár. Aznap azonban semmi nem jött össze. Emiatt nem is tudom eldönteni, jókor jött-e csapatunk számára a válogatott mérkőzések miatti szünet. Ha kiveszem a képletből a Kaposvár elleni vereséget, akkor egyértelműen nemet mondanék, még akkor is, ha éreztük a győztes találkozók után is, hogy védelmünk igencsak ingatag. Akár a jobb, akár a középhátvéd posztról beszélünk. Ha ideveszem a vereségünket, azt gondolom, hogy jobb, ha hamar jön a következő összecsapás, amin lehet javítani. Ismételten nemet kell hogy mondjak arra, kedvezett-e nekünk ez az egy hét meccs nélkül. Amennyiben azonban azt veszem górcső alá, hogy több idő jut a hibák kijavítására, akkor még az is igaz lehet, hogy jót tett a csapatnak az extra felkészülési idő a következő erőpróbáig.

Ami a várható kezdőcsapatunkat illeti Nagy Sanyi helye a kapuban nálam megkérdőjelezhetetlen. Jobb oldalon megérzésem szerint ismét Kusnyír lesz a kezdő. Bényei a Kaposvár ellen messze volt a csúcsformától, ennek következtében azt gondolom, ismét Eriket jelöli a kezdőbe vezetőedzőnk. Védelmünk tengelyébe a Kinyik – Pávkovics kettőst várom. Szatmári igencsak ingadozó teljesítményt mutatott, akár egy meccs alatt is megláthattuk a két végletet. Az elmúlt csaknem két hétben volt idő meglépni a váltáshoz szükséges összehangolást. Balhátvéd poszton Ferenczi helye is biztos, Janika bemutatkozhatott a válogatottban (vesztes meccsen ugyan), ez adhat neki akkora érzelmi töltetet, ami felspannolhatja a teljesítményét. Középpályánk közepén Haris Attila feladata lesz az újpestiek támadásainak megakasztása. Játékunk szervezését Tőzsér Dani mellett Varga Kevin fogja megoldani, a széleken pedig Szécsi Márk és Nikola Trujics fog futballozni. Elképzelhetetlen a kezdőnk Haruna Garba nélkül, a nigériai támadó lesz a középcsatárunk.

A négy meccsen szerzett tíz gól nem rossz mutató, a hat kapott viszont sok, ezért írtam azt, hogy a védelmünket szervezi át Herczeg András. A kezdőnk többnyire adott, az viszont érdekes kérdés lehet, ki ül le a kispadunkra. Tünde Adejini Garba mellett, esetleg helyette lép pályára. Középpályára azonban nem nagyon van kit beküldeni. Csősz Richárdot kiállították a Cegléd elleni NB III-as meccsen, ennek következményeként ötmeccses eltiltást kapott felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésekre. A klub kommunikációjából nem derül ki egyértelműen, hogy most mi is a helyzet, számolhat-e vele a szakmai stáb a lila-fehérek ellen szombaton. Kundrák Norbert az U21-es válogatott felkészülési meccsén megsérült, elhagyta a keretet, a játékos visszatért Debrecenbe, nincs friss hír az állapotával kapcsolatban. Györgyi Arthurt még nem láthattuk az NB I-ben játszani, bár a Kisvárda és a ZTE ellen is a kispadon volt. Alternatíva lehetne Bévárdi Zsombor is, de tőle sem várhatunk debütálásként világmegváltást, ráadásul az utóbbi hetekben ő is sérüléssel bajlódott. Összességében a kezdőnk rendben lehet, de ha változtatni kell, nem leszünk kellemes helyzetben.

Az Újpest eddigi öt meccséből egyet tudott csak megnyerni, a DVTK-t verték meg Miskolcon, döntetlent játszottak a Paks ellen, a Puskás Akadémiától és a Kisvárdától azonban vereséget szenvedtek, sőt, legutóbb a Kispest is legyőzte a Nebojsa Vignjevic csapatát. A vezetőedző alatt igencsak inoghat a kispad. A tabella kilencedik helyétől és a mutatott játéktól többet vártak a lila-fehérek drukkerei a szezont megelőzően. Ráadásnak még a címerügy kapcsán is zajlanak a viták, így egyre sötétebb felhők gyülekeznek a Szusza Ferenc Stadion fölött. Ha ez még nem lenne elég, az sem segíti az újpestieket, hogy az Ilovszky Rudolf Stadionban kell fogadni ellenfeleiket. Játékoskeretük is felforgatott, Traoré nem tért vissza, így jobbára középcsatár nélkül lépett pályára a csapat. Ezen helyzet javítása érdekében hozták haza Feczesin Róbertet és igazolták le Antonio Perosevicet. Meglepetésként a Loki korábbi csapatkapitánya, Szakály Pétert is az Újpestet választotta. Koszta Márk sem tekinthető rossz igazolásnak azonban ezek amolyan tűzoltásnak inkább mondhatóak, mint sem tudatos építkezésnek.

Amennyiben sikerülne kapott gól nélkül lehozni az összecsapást, akkor azt mondom, nem szabad megelégednünk a döntetlennel meg kell nyerni a meccset. Sokkal összeszokottabb társaság a DVSC, így most van reális esély legyőzni az ezer sebből vérző ellenfelet. Az összecsapást nem közvetíti a királyi tévé, vagyis na, akarom mondani az M4 Sport. Aki teheti szurkoljon a helyszínen, vagy kövesse a találkozót a Red&White kivetítőjén.

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen!

Iceman