LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #3

Hat fordulót követően elmondhatjuk, hogy a bajnokság első körének a felén túl vagyunk. Kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok, látszik, hogy mely csapatok mennek majd a dobogóért, és a bennmaradásért. Mi pedig ismét rangsoroltuk a csapatok, lássuk a legfrissebb erősorrendet!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Videoton (1., 0, )

Impozáns kezdés, 6/6 a fehérváriak mérlege, ami még úgy is megsüvegelendő, hogy a Honvédot leszámítva csak olyan csapatokkal játszottak eddig, akik tavaly az alsóházban végeztek (plusz az egyik újonc). A neheze éppen ebből következően most következik tehát nekik, sorban az Újpest, DVSC, Mezőkövesd, Ferencváros négyes. Annyira egyben van most viszont a csapat, hogy nehéz elképzelni, hogy elkezdjenek pontokat hullajtani. Egyelőre semmi nem veszélyezteti a bajnoki címüket.

2. Ferencváros (2., 0, )

Most kezdődik a Fradi számára a kettős terhelés, hiszen a héten elkezdődik az EL-szereplésük. Ez hat plusz mérkőzést jelent az eddigi nyolc mellé, tehát jóval többet fognak decemberig játszani, mint a vetélytársak. Ahogy a Vidi tavaly, úgy ők is várhatóan fognak pontokat hullajtani a nemzetközi mérkőzéseket követő bajnokikon. Arra számítunk, hogy az ősz végén akkora hátrányt szednek össze a Vidivel szemben, amit a tavasszal már nem fognak tudni ledolgozni.

3. DVSC (3., 0, )

Meseszerű kezdés után vissza a valóságba, így is mondhatnánk. 3/3-al nyitott a Loki, majd jött egy váratlan vereség itthon az újonc Kaposvártól, amit most hétvégén egy olyan vereség követett az Újpest ellen, ami a körülmények miatt rettentő fájó és bosszantó. Ez a két vereség lelkileg biztos nem tett jót a csapatnak, talán jókor jött most egy újabb kis bajnoki pihenő. Gyorsan észhez kell térnünk, mert nekünk is most következnek majd a komolyabb riválisok elleni mérkőzések. A bizalmunk továbbra is él a csapat iránt, így az év végi harmadik hely még bőven megcélozható.

4. Mezőkövesd (4., 0, )

Az idény eddigi meglepetése mindenképp Kuttor Attiláék szereplése, hiszen a Paks elleni kisiklást leszámítva eddig hibátlanul menetelnek. Azt azért tegyük hozzá, hogy eddig ők is csak olyanokkal találkoztak, akik az előző kiírásban mögöttük végeztek, a következő öt ellenfelük pedig az előző szezon első öt helyezettje. Most kell tehát bizonyítaniuk, hogy valóban helyük van a dobogóért küzdő csapatok mezőnyében.

5. Honvéd (6., +1, )

A Kispest továbbra is keresi önmagát, és bár az Újpest elleni idegenbeli sikerrel úgy tűnt, hogy talán megindulhatnak, most jött egy újabb hazai vereség, igaz, tegyük hozzá, hogy a Vidi ellen. Rengeteg sérülés sújtja őket, emiatt sem könnyű Sannino helyzete. Ez viszont nem mentség a hatból öt vereségre, és mivel a folytatásban is necces mérkőzések következnek (Mezőkövesd és Ferencváros), nem kizárt, hogy a vezetőedző állásába kerül majd, ha ezeken a találkozókon is pontok nélkül maradnak.

6. Puskás Akadémia (7., +1, )

Mondanánk, hogy az ő szereplésük is üde színfolt, de a Felcsút esetében ez a kijelentés csak akkor állná meg a helyét, ha az utolsó helyek környékén tanyáznának. Jól mutat ez a jelenlegi harmadik hely, a szezon elején még talán szimpatikus volt, hogy 1-2 akadémistát játszattak, de a hétvégén már megint 6 légióssal és 0 fiatallal álltak ki a Kaposvár ellen…

7. Újpest (5., -2, )

Újpesten sem túl rózsás a helyzet, címerkérdés, gyűlölt tulajdonos, és most már nem kívánatos vezetőedző is borzolja a szurkolók idegeit. Ugyan az átigazolási időszak hajrájában sikerült pár rutinos, és minőséginek mondható játékost szerződtetniük (Feczesin egyelőre – sajnos – be is vált), de még mindig messze nincsenek kint a hullámvölgyből, és ezen talán az ellenünk szerencsésen begyűjtött három pont sem biztos hogy segít. Idén nem nagyon lehetnek merészebb céljaik.

8. Kisvárda (9., +1, )

A tavalyinál mindenképp jobban kezdték ezt a szezont, egyelőre kényelmes pozícióban vannak a középmezőnyben. Most ráadásul jönnek majd olyan mérkőzések, amelyeken reális elvárás számukra a győzelem. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy kiesési gondjaik lennének az év végén, persze ehhez az is kell majd, hogy Grozavot meg tudják tartani a télen.

9. Paks (8., -1, )

Összességében nem mondhatni rossznak, az eddigi eredménysoruk, mert erősebb riválisokkal találkoztak többségében. A következő hetekben jönnek majd nyerhető meccsek, melyeken bizonyíthatják, hogy nem kell a kieséstől tartaniuk a szezon során. Böde egyelőre még nem villantott, ha ő beindul, akkor a paksiak szekere sem fog nyikorogni annyira, mint most.

10. DVTK (10., 0, )

Megtörtént a hőn áhított edzőváltás, Fernandot pedig Feczkó Tamás váltott a padon. Tajti Mátyás személyében ugyan elvesztették egyik karmesterüket, de Ivanovszki személyében meg szereztek egy jónak mondható támadót, ami régóta hiánycikk már Miskolcon. A Fernando-fémjelezte „barcelonás tiki-taka” helyét most egy célfutball fogja követni a Feczkó-érában, amivel eredményesebb lehet a Diósgyőr. A bennmaradás ettől függetlenül idén is necces lehet.

11. Zalaegerszeg (11., 0, )

A Kaposvár ellen megszerezték ugyan az első győzelmüket, de a további sikerek váratnak magukra. Most papíron könnyebb meccsek következnek, illetve pótolják a Ferencváros elleni elhalasztott bajnokit is, így a következő hetekben lesz lehetőségük pontokat gyűjtögetni. A játékoskeretük egyébként újonchoz mérten nem rossz, jelenleg az tűnik valószínűnek, hogy a Diósgyőrrel ketten nagy harcot vívnak majd a bennmaradásért – ezért is volt fájó a hétvégi vereségük Miskolcon.

12. Kaposvár (12., 0, )

Ők is megszerezték az első győzelmüket, nagy bánatunkra éppen Debrecenben… Viszont sem előtte, sem utána (de még az ellenünk vívott győztes meccsen sem) nem mutatták semmi jelét annak, hogy helyük van az első osztályban. Továbbra is fenntartjuk, hogy ők az idei fix kiesők, akiknek sorsa már az őszi szezon végén megpecsételődhet.