LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csoda kellene

Az ellen a Fehérvár ellen játszunk szombaton, akikkel szemben az elmúlt 13 bajnoki találkozónkon csupán 1 pontot tudtunk szerezni. Ezen rossz sorozat megtöréséhez jelenlegi formánkat tekintve kisebb csoda kellene.

A kezdőben a vereségek ellenére sem várhatunk túl sok változást. Hátul nem lesz könnyű dolga feltételezhetően a Pávkovics-Szatmári párosnak, mert Hodzic és Futács is nagyon kellemetlen ellenfelek, lehet, hogy egyszerre mindkettejükkel kell majd megküzdeniük. Egy stabil védekezőbb felfogású középpályával kell majd minél korábban megpróbálni elfojtani a Vidi fejlődő támadásait, ezért gondolom, hogy Csősz ismét kezdhet holnap. Elöl Garbának lenne a dolga megtartani a fellőtt labdákat és visszakészíteni Vargának vagy Szécsinek, illetve fárasztani Juhászékat amennyire lehet.

A Kaposvár ellen elszenvedett – előzetesen kötelező győzelemnek kikiáltott – vereség, és az Újpest ellen az utolsó percekben elveszített meccs nyomai nem múltak el sajnos. Ez nagyon látszott múlt héten a Felcsút ellen is. Az sok mindent elárul, hogy az általában pozitív szemléletű Herczeg András is azt nyilatkozta a dvsc.hu-nak, hogy rossz passzban vagyunk. Három nulla pontos meccsel a hátunk mögött ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni. Az teszi a helyzetet még nehezebben emészthetővé, hogy nem egyértelműen jobb ellenfelektől szenvedtünk sima vereséget, hanem egyéni hibák, helyzetkihasználási problémák és koncentrációs hiányosságok miatt kaptunk ki.

Most egy olyan ellenféllel nézünk szembe, amelyik egyértelműen jobb nálunk. A Vidi eddig hétből hat meccset hozott. Csak az Újpest győzte le őket a múlt héten, ráadásul otthon, tehát ők is megkapták azt a kis kijózanító tockost ami törvényszerűen jönni szokott, nagy kár, hogy nem mi adtuk ezt nekik. Sajnos így a mi szempontunkból ez a legrosszabbkor történt, hiszen nem jellemző, hogy a bajnokaspiráns csapat egymás után kétszer is pontot vagy pontokat veszítsen.

Összegezve: van egy jó formában lévő Fehérvár, akikben most ott van az a plusz motiváció is, hogy kiengeszteljék a szurkolókat és megmutassák, hogy az előző forduló csak egy botlás volt. Vagyunk mi, három vereséggel a hátunk mögött, Herczeg szerint is hullámvölgyben, azzal az ellenféllel szemben, akik ellen 2014. októberben tudtunk utoljára győzni a bajnokságban, és azóta 13 bajnokin összesen 1 pontot szereztünk ellenük.

A béna közhelyeken kívül, hogy a labda kerek, meg hogy a futballban bármi megtörténhet, túl sok bizakodásra nincs okunk. Igazából az egyetlen dolog, amibe kapaszkodhatunk, hogy előzetesen minden, de minden ellenünk szól. Ilyen esetben előfordult már, hogy nagy meglepetést produkált az élet. Hátha most is így lesz!

A meccs szombat este 19:30-tól lesz Székesfehérváron a sóstói stadionban, és az M4 élőben közvetíti. A játékvezető pedig Iványi Zoltán lesz.

Hajrá LOKI!