LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Magasan van a léc

Holnap, azaz vasárnap kora este a Fradi látogat a Nagyerdei Stadionba, és valószínűleg mindnyájan érezzük, mennyire nehéz mérkőzés vár ránk. Lehet ugyan abban reménykedni, hogy a vendégek fáradtak lesznek, de kb. két nálunk erősebb kezdőcsapatot össze lehetne állítani a keretükből. Bízhatunk a Paks elleni múlt heti győzelmünk pozitív hatásaiban is, azonban az elmúlt hetek szenvedései így sem múlnak el nyomtalanul. Szóval alapból nagyon magasan van az a bizonyos léc, amit meg kellene ugranunk, hát még ha a legutóbbi FTC elleni hazai mérkőzésünkhöz viszonyítunk…

Ki ne emlékezne arra a találkozóra, különösen a hosszabbítására? Zsóri Dániel azóta Puskás-díjat kapott az ott szerzett győztes találatáért, na meg átszerződött a székesfehérvári játékostemetőbe, ahol természetesen folyamatos játéklehetőséghez jut. Az NB3-ban. Addig, amíg ki nem állítják utánrúgásért.

Most viszont vonatkoztassunk el ettől a történettől, mert nem erről akartam írni. Sokkal inkább arról, hogy a múlt heti kezdőcsapatunk jobban nézett ki, mint a korábbiak. Végre összeállt a Kinyik-Pávkovics kettős és kikerült a kezdőből Szacsa; Kusnyír a középpályán képes a legjobb teljesítményre, amit remek játékkal és góllal bizonyított; Tőzsér hiánya pedig (mily meglepő) hasznára vált a csapatnak. Két okból azonban mégis más kezdőcsapatra számítok holnap, mint ami a Paks ellen volt.

Az egyik kényszerű indok, így nagy jóstehetség nem kell hozzá: a múlt héten végre jól játszó Bényei egykori játékosunk, Könyves Norbert jóvoltából vállsérülést szenvedett, így helyette várhatóan Kusnyír kezd majd jobbhátvédként. Ez viszont azt jelenti, hogy a múlt hetihez hasonló stabil középpályás védekezésre semmiképpen sem számíthatunk, mert vagy Tőzsér kerül be harmadikként a középpálya tengelyébe, vagy formációt váltva visszatérünk a jó öreg 4-4-2-höz. Én személy szerint most utóbbira szavaznék, Trujic-csal és Szécsivel a széleken, Garbával és Adeniji-vel a támadósorban. Ez viszont túlzottan kockázatosnak tűnik, így sokkal valószínűbbnek tartom, hogy Tőzsér kerül majd be Bényei helyett, Kusnyír átmozgatásával, és egyebekben a múlt heti formációt láthatjuk majd ismét a pályán.

Pedig a Fradi ellen Garba erőszakossága jól jöhetne, így sajnálom, ha ismét csak a kispadon találja majd magát. A formahanyatlásában egyébként benne lehet az is, hogy az Újpest meccs után úgy találta magát a kispadon, hogy egyébként ott is jól játszott és gólt szerzett. Szóval szerintem neki az önbizalmát kellene újra építeni; az pedig csak úgy megy, ha érzi egy játékos a bizalmat. (Ugyanezt pl. Trujic kapcsán is el tudom mondani.)

És hogy miben reménykedhetünk holnap? Nagyjából tényleg csak abban, hogy mi jó napot fogunk ki, a Fradi pedig rosszat. Vagy esetleg abban, hogy csereként érkezik majd a pályára a mérkőzés hajrájában az országos szinten még ismeretlen fiatal játékosunk, Pintér Ádám… Félek azonban tőle, hogy a történelem ilyen helyzetekben nem ismétli magát, úgyhogy nyugodtan be lehet cserélni hamarabb is Ádámot. 🙂

A találkozó vasárnap 17:15-kor kezdődik, és az M4 Sport is közvetíti ugyan, de aki teheti, az mindenképpen buzdítsa a helyszínen a csapatot.

Hajrá Loki!

Enderson

(fotó: dvsc.hu)