LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Álomsorsolás?!

„Álomsorsolás, álomsorsolás!” – hallottuk ezt egy norvég riportertől, aki majd kiugrott anno a bőréből, mikor megtudta, hogy a magyar válogatottat kapták a 2016-os futball EB pótselejtezőjén. Akkor ezt az örömöt a sors megbüntette, letörölve a mosolyt az úriember arcáról. Most ismét egy sorsoláson vagyunk túl, igaz ez nem EB, sőt nem is futball. A DVSC női kézilabdázói kaptak ellenfeleket az EHF-kupa januári csoportkörére. Fortuna velünk volt, szerencsés kvartettbe került a Loki, de már csak babonából se mondjuk azt, hogy ez a kialakult négyes számunkra az álomsorsolás…

A hazai pályán aratott tizenegy gólos győzelmet követően az érdemi kérdések eldőltek a továbbjutást illetően, a visszavágónak nem maradt különösebb tétje. Természetesen ez a gondolat nem a játékosok fejében motoszkált, hanem csak az enyémben. Sportolókról beszélünk, akik mindig nyerni akarnak, ezért is szeretjük őket annyira. Szépszámú szurkolósereg kísérte el a lányokat, igazi hazai pályás hangulatot teremtve ezzel a jagodinai sportcsarnokban. Karnik Szabinára sérülés miatt nem számíthatott a stáb, a felépülése után a formába lendülésre összpontosító Borgyos Panna pedig az NB/B-ben vitézkedő Hajdúnánásban építheti újra magát, ezért ő is kihagyta a visszavágót. Köstner Vilmos tanítványai a Jagodina elleni második meccset is komolyan vették, és bár akadtak hibák, összességében bizonyította a Loki, hogy jobb csapat ellenfelénél. Hasonló forgatókönyv alapján zajlott a visszavágó, mint az első összecsapás, mindkét meccsen az első bő húsz percben tudta tartani a lépést a szerb bajnok a DVSC-vel.

Ezután azonban nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a csajok. Kapunkat hatékonyan védte Triffa Ági, Despotovic bombái mellett Kovács Anna is termelte a gólokat, Arany Rebeka eddigi legjobb meccsét játszotta piros-fehér mezben. Jobbszélsőnk hatszor talált az ellenfél kapujába, ezzel a terméssel csapatunk legeredményesebb játékosa volt szombat délután. Aki kissé bosszankodhatott, az Varsányi Nóri volt, ugyanis három alkalommal is eltalálta a kapufát Nyüzi, de a labda mindig kifelé pattant, azonban azt hiszem, ha ránézett az eredményjelzőre, akkor az jobb kedvre derítette a mindig mosolygós szélsőt. Vezetőedzőnk a magabiztos előny birtokában több játéklehetőséget tudott biztosítani a keretünk azon részének, akik korábban a bajnokikon kevesebb lehetőséget kaptak. Elke Karsten, Szabó Panna, Petrus Mirtill, Poczetnyik Luca, Vámos Petra is sokat volt a pályán. Argentin átlövőnk hetesekből is eredményes tudott lenni, illetve több remek passzt, indítást adott a társaknak. Luca is lőtt szép gólokat, azaz a debreceni fiatalok maximálisan éltek a lehetőséggel, szép jövőt jósolva számunkra.

 ZORK Jagodina – DVSC SCHAEFFLER 26:36 (Összesítésben 52-73 a DVSC javára.)

A héten keretünk igencsak szétszéled, Vámos és Tóvizi Petra valamint Kovács Anna és Triffa Ági már Szöulban készül a felnőtt válogatottal, Arany Rebi a juniorokkal játszik a négy nemzet tornán Siófokon, Jeca pedig már montenegrói színekben készül többek között a Magyarország elleni vb csoportmeccsre is. A többiek pedig szabadságot kaptak, kell a pihenés kemény hónapok következnek!

Múlt héten Bécsben kisorsolták az EHF-kupa 2019/2020-as idényének csoportjait. Hazánkat három csapat képviseli a sorozat főtábláján: a címvédő Siófok a selejtező harmadik körében kezdte meg a nemzetközi szereplést, mindösszesen egy nyert párharcra volt szüksége a Balaton-parti alakulatnak a legjobb tizenhat közé kerüléshez. A Lotte Grigellel felálló Nantes-t gárdáját idegenben magabiztosan elverték, még az is belefért számukra, hogy hazai környezetben vereséget szenvedjenek. Az Érd szintén a harmadik körben kezdett, Szabó Edina csapata az orosz Krasznodart kapta ellenfélnek, a narancs-fekete mezes magyar alakulat az Érd Arénában szerzett hétgólos előnyéből kettőt megtartott a visszavágón, így a mérleg nyelve feléjük billent az összesítést tekintve. A DVSC eddigi meneteléséről már sokat olvashattatok az elmúlt hetekben itt blogunkon, előbb kettős győzelemmel búcsúztattuk a német TSV 04 Bayer-t, majd oda-vissza vertük a szerb Jagodinát. Nagyon vártuk, vajon mely csapatokat kapjuk ellenfelünknek. Szerencsére a csoportkörben azonos nemzetiségű együttes nem kerülhet egy kvartettbe, így attól nem kellett félnünk, hogy a Siófok vagy az Érd ellen kell pályára lépnünk. Végül úgy hozta a sors(olás), hogy a cseh DHK Banik Most, a török Kastamonu és a német Thüringer lesz az ellenfelünk.

Azt gondolom, az a tény, hogy elkerültük a dán és orosz csapatokat, az számunkra mindenképpen pozitív, akár utazás, akár erőviszonyok szempontjából. Elsőre mikor olvastam, hogy kikkel kell majd megmérkőzni, azt a konzekvenciát vontam le magamban, hogy ez igen, jó meccsekre van kilátás. Gondolatomat megerősítette korábbi kiváló játékosunk, Csapó Erika is. Hazai környezetben mind a három ellenfelünkkel szemben van reális esélyünk, bár a Thüringer gárdája az elmúlt években rendre a BL-ben szerepelt, így az a találkozó igazi csemegének ígérkezik. A bajnokok ligájából kieső Most gárdája selejtező útján vívta ki a jogot, hogy az első számú kupasorozat főtábláján szerepeljen, ahol nem volt sok sikerélményük, csoportjukban utolsóként zártak, így kerültek az EHF-kupába. Ami pedig a Kastamonut illeti, ők búcsúztatták a Vácot már kétszer is ebben a sorozatban (két éve és idén), vagyis elég gyakran jár Magyarországra a török csapat. Meglátjuk, hogy ellenünk mire mennek majd, az biztos, nem lesz könnyű legyőzni őket. Törökországban meghatározó szerepet töltenek be, légiósaik mellett hazai válogatott játékosok alkotják keretüket.

Van-e esélyünk továbbjutni? Remek kérdés, ha az ősz eleji formánkat hozzuk, nem lehetetlen küldetés, a kérdés az lesz, hogy bírjuk majd a januári erőltetett menetet. Úgy érzem, a németek megnyerik majd a csoportot, a további három hely felosztását pedig nüanszok fogják eldönteni. Itthon ha sikerül a törököket és a cseheket legyőzni, netán pontot rabolni a Thüringertől, akkor már elégedettek lehetünk, aztán jó magyar ember módjára mehet majd a számolgatás. Az utóbbi években ebben nagy rutinra tettünk szert, köszönhetően futballistáinknak, főleg ha a válogatottról volt szó…

Szép küldetés vár a lányokra, nem akarok túlzott elvárásokat megfogalmazni, az a lényeg, hogy ezen a hat meccsen szerzett tapasztalatokat tudjuk majd minél jobban felhasználni a jövőben. Keretünk nagy részének újdonság lesz a csoportkörben szereplés, remek lehetőség ez a fiataloknak és a rutinosabbaknak egyaránt! Ha már az előbb a számolgatás miatt felhoztam a futballt, akkor ismét onnan hozok egy hasonlatot, mert ne feledjük, az éjjel soha nem érhet véget, bízzunk benne, hogy a csajok varázsolnak nekünk valami szépet!

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen! 

Iceman