LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Holnap elvileg kupameccs

De vajon lesz-e meccs? A Dorog elleni MK meccset ugyanis egy hete kellett volna lejátszani, akkor a pálya használhatatlansága miatt a halasztás mellett döntöttek. A párharcot egyébként mi is beharangoztuk már, így most egy más jellegűbb írás következik.

A bevezetőben feltett kérdésem azért aktuális, mert látva a pályáról készült fotókat, számomra igencsak kétséges, hogy ez holnap már játékra alkalmas lesz. Ugyan lefagyva valószínűleg most már nem lesz (legutóbb ez volt a fő indok a halasztás mellett, a csúszós talaj ugyanis balesetveszélyesnek számított), viszont állítólag (és számomra a képek alapján úgy is tűnik) a gyepre traktorokkal mentek rá havat eltolni. Ezzel gyakorlatilag játékra alkalmatlanná tették a szerencsétlen füvet, ami nem hinném, hogy december közepén egy hét alatt képes lenne regenerálódni…

Az is érdekes egyébként, hogy vélhetően nem a kezdés előtt fél órával vált világossá legutóbb, hogy itt nem lesz meccs. Akkor mégis miért utaztatták át a fél országon szerencsétlen játékosainkat? Ez a kérdés nem csak bennem vetődött fel, a klub facebook kommentben válaszolta meg ezt a kérdést egy szurkolótársunk felvetésére reflektálva.

Szóval értem én, vannak hivatalos protokollok, de könyörgöm, lassan 2020-at írunk, a technika pedig van olyan szinten, hogy fotókkal, videókkal lehessen bizonyítani az MLSZ számára a pálya játékra alkalmatlanságát. Ez a kérdéskör különösen akkor lesz csak kínos, ha holnap ismét potyára utazik el a csapat.

Szurkolói berkekben felmerült egyébként a pályaválasztói jog cseréje (lássuk be, adná magát a lehetőség), de ebben a tekintetben az MLSZ vélhetően ragaszkodik a kiíráshoz, és vélhetően a Dorog sem mondana le a hazai pálya előnyéről. Más kérdés, hogy mi lesz akkor, ha holnap is alkalmatlan lesz a pálya? Idén már aligha lesz lehetőség a pótlásra, a nyolcaddöntők első mérkőzéseit pedig február 12-én rendezik (az NB I pedig január végén folytatódik). Elméletben tehát egy január végi/február eleji pótlásra lenne lehetőség, de egy NB II-es pályáról beszélünk, és nem valószínű, hogy másfél hónap múlva enyhébb időjárás lenne.

Végül is mindegy, lesz ami lesz. Ha lesz is meccs, vélhetően sárdagonyázás lesz, látványos játékot pedig senki ne várjon majd a csapatoktól. Hasonlóan nyögvenyelős, szenvedős meccsre számítok, mint láttuk azt legutóbb a Tatabánya ellen. Mivel a hétvégén vár még ránk egy idegenbeli bajnoki, így nem valószínű, hogy a legerősebb csapatot látjuk majd a pályán. Valószínűleg ugyanazt, vagy legalábbis hasonló kezdőt látunk majd a múlt héten kihirdetetthez: Kosicky – Kuti, Kinyik, Pávkovics, Barna – Bereczki, Csősz, Haris, Kundrák – Trujic, Adeniji.

Szerencsére stream lesz a meccsről, így nem kell átutazni a fél országot ahhoz, hogy láthassuk a meccset. Ha továbbjutunk, akkor februárban a III. Kerület ellen folytatjuk a legjobb 16 között, illene venni a holnapi, és az azt következő akadályt is.