LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ideje pontokat szerezni!

Szombaton fontos mérkőzés vár a DVSC-re, szükség lenne pontokat szerezni, hogy ne kerüljünk még nagyobb bajba, mert csak három pontra vagyunk a kieső helytől. Remélhetőleg sikerül kilábalni a hárommérkőzéses vereségi szériánkból. Ehhez talán nem a legkönnyebb ellenfél a Kisvárda, de jelen pillanatban nem vagyunk abban a helyzetben, hogy válogassunk.

Csapatunk a múlt hétvégén 2-0-s sima vereséget szenvedett a bajnoki cím legnagyobb várományosa ellen idegenben. Ezt megelőzően Pakson kaptunk egy négyest, három hete pedig idehaza egy hármast a Mezőkövesdtől. Nem éppen pozitív előjelekkel várhatjuk tehát a hétvégi fordulót. Amilyen jól indult Vitelki Zoltán debreceni karriere, az utóbbi három találkozón olyan rosszul alakultak a meccsek végeredményei. Persze ki lehet kapni a dobogós Kövesdtől, ki lehet kapni a Fraditól, mondjuk a Pakstól már nem annyira illene, de amilyen hibákat ejtettünk ezen találkozókon, az elég elszomorító volt.

A vendégek egy egységgel előznek meg minket a tabellán, ezzel a hetedik helyet elfoglalva. A tavaszt rosszul indító Várda négy bajnokival ezelőtt edzőváltáson esett át. Dajka László helyére nem kisebb név érkezett, mint a sokak által kedvelt Bódog Tamás. Ezért a szabolcsiak formáját célszerű az utolsó négy bajnokijukon megnézni, hiszen ezen mérkőzéseken már az új edzővel a soraikban szerepeltek. A Kaposvár ellen egy gólgazdag találkozón 5-3-s sikert arattak, majd Felcsúton szenvedtek vereséget. Ezt követően Bódog Tamás találkozhatott ex-csapatával, ahol 2-2-s döntetlent értek el a DVTK ellen. Végül múlthét szombaton 2-0-ra győzedelmeskedtek hazai pályán a paksiakkal szemben, akiktől mi egy négyest kaptunk.

A Lokinál Pávkovics letöltötte eltiltását a Fradi ellen, Kosicky valószínűleg felépült betegségéből, így vélhetően mindkettőjük visszakerül a kezdőcsapatba. A vendégeknél nem várok nagyobb változtatásokat, szerintem Grozav visszakerülhet a kezdőbe, ezt leszámítva megegyező csapatot várok tőlük a múltheti Paks elleni találkozójukhoz.

A két csapat előző találkozóján, még tavaly november végén, Kisvárdán egy gól döntött a hazaiak javára. Debrecenben pedig tavaly augusztusban találkoztak a csapatok, ezen az összecsapáson sima 4-1-s Loki siker született, Szatmári, Varga, Garba és Pávkovics góljaival. Azt hiszem ezzel az eredménnyel most is minden debreceni kiegyezne.

Mindenképpen szoros mérkőzésre számítok, sajnos a jelenlegi forma a kisvárdaiak mellett szól és a keretük is jó erőkből áll. Ettől függetlenül én csalódott lennék, ha vereséget szenvednénk, de még döntetlen esetén sem nyugodnék meg a bent maradást illetően. Bízom benne, hogy a csapat oda tud koncentrálni a találkozó egészén és nem követünk el gyermeteg hibákat. Vissza kell találnunk a tavaszi szezon elején elkezdett útra. Ha kikapunk olyan riválisoktól mint a Kisvárda, vagy jövőhéten a ZTE, akkor ideje készülni az NB II-re…

Az összecsapás szombaton 17:00-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, de megtekinthető lesz az M4 Sport honlapján is. Mindenesetre aki teheti, az a helyszínről biztassa a csapatot!

Hajrá Loki!

(Fotó: dvsc.hu)