LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Féltve őrzött kincsek

A legtöbb szurkoló rendelkezik valamilyen ereklyével szeretett csapatával kapcsolatban. Lehet ez egy sál, egy mez, vagy egy emlékbe eltett meccsjegy. Ezúttal szeretném nektek bemutatni a Lokihoz fűződő legnagyobb becsben tartott ereklyéimet, amelyekre a legbüszkébb vagyok. Egyúttal elmesélem az ezekhez fűződő történeteket.

Amint említettem bemutatkozó cikkemben, én a 2007-2008-as szezon elején kezdtem el meccsre járni, és szurkolni szeretett csapatunknak, a DVSC-nek. Tehát majdnem 14 éve gyűlnek az emlékeim és a tárgyaim, amelyeket nagy becsben tartok. Vannak kisebb hiányosságai a gyüjteményemnek sajnos. Van pár elkallódott Lokis toll, eleinte nem gyűjtöttem a jegyeket sem, 1-2 Lokis kártyának is lába kélt, de amit igazán sajnálok, az az első DVSC bérletem, még bőven az Oláh Gábor utcai időszakból, emlékeim szerint fél szezonos bérletről volt szó.

Térjünk rá azon tárgyakra, amelyek szerencsére megvannak, és kiemelendőek a szerény kis gyűjteményemből. Az első, amit kiemelnék az a DVSC bögre. Biztosan vannak, akik jobban emlékeznek a Loki autómatákra, nekem már elég haloványak az emlékeim róla. Az általános iskolámhoz közel volt egy ilyen vendéglátó helyiség, ahol megtalálható volt. Osztálytársaimmal gyakran tértünk be ide szerencsét próbálni. Többnyire tollat, kártyát vagy öngyújtót nyertem, az utóbbi helyett meg tollat kaptam koromból kifolyólag. Emlékszem, amikor a bögrét sikerült megnyernem még az eladó is gratulált, mert ritka volt ilyen értékes nyereményt kapni.

A második a jegygyűjteményem pár darabja. Itt nem is inkább a jegy, hanem maga a mérkőzések, amelyek igazán emlékezetesek. Ki ne emlékezne a stadionbúcsúztató bajnokira a KTE ellen, a Bozsik Stadionban hajrában megfordított Győr elleni kupadöntőre, a nyíregyházi „hazai pályás” Skenderbeu elleni találkozóra, az Újpesten 5-1-re megnyert bajnokira, az idei Kukesi elleni sikerre, vagy a Skonto kiütésére.

Végül, de nem utolsó a sorban a dedikált mezem, amelyet szintén megmutattam már az egyik cikkemben. Ha jól emlékszem a 2010-es évben volt a bajnoki cím után az az ünneplés, amikor a főtéren sikeresen aláírattattam a Dzsudzsákos mezemet. Herczeg András, Nagy Zoltán, Vinicius, Szűcs István, Yannick, Mohl Dávid, Bernáth Csaba, és Dombi Tibor aláírásait sikerült megszereznem. Ez hatalmas élmény volt számomra akkoriban.

Nektek milyen Lokis ereklyéitek vannak?

Hajrá Loki!