LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bizonyítsatok!

A múlt héten hivatalosan is véget ért a karantén időszak és a futballmegvonás kis hazánkban és útjára indult a pettyes a gyepen a legmagasabb osztályban. Ekkor a Ferencváros elleni nyári szezonnyitót pótoltuk, amiben nem volt sok köszönet, hiszen ahogy az a papírforma alapján várható volt, vereséget szenvedtünk. Vasárnap pedig újfent kirándulást teszünk a fővárosba, ahol a friss kupadöntős és a kényszerszünetben edzőváltáson átesett (Pisont István váltotta Guiseppe Sanninot) Budapest Honvéd otthonában kíséreljük meg a pontok gyűjtését.

A zöldek elleni fiaskó után viszont már nem igazán engedhetjük magunknak a pontok elhullajtását, hiszen ahogy a meccs után a gólunkat jegyző Bódi Ádám nyilatkozta: „nem szeretnénk ennél nehezebb helyzetbe kerülni, mert az nagy szégyen lenne”. Így aztán mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ne szégyenüljünk meg a végelszámolásnál. Időnk persze még van, legalábbis nyolcszor kilencven perc plusz a hosszabbítás, hogy a hőn áhított első osztályú tagságunkat megőrizzük. Az is igaz azonban, hogy sok hibázási lehetőségünk már nem igen akad, mivel csak két pontra van a kieső zóna tőlünk. Így egy-egy figyelmetlenség, vagy akár olyan védelmi rövidzárlat, mint amit a Fradi meccsen is elkövettünk, könnyen veszélyes vágányra sodorhat minket. Ezért is lenne szükségünk tehát nagyfokú koncentrációra és tiszta fejekre, hogy ne kelljen számolgatnunk a hajrában.

Legutóbbi mérkőzésünk ugyan kifejezetten jól indult, mert az első gólt mi szereztük a Groupamában és a zöld-fehérek egyenlítő góljáig partiban voltunk velük, de Bódi remekbe szabott találata után úgy viselkedett a védőfalunk Sigér góljai előtt, mintha moziban lettek volna, így törvényszerű volt a vereségünk. Az MTK-t búcsúztató kupadöntős ellen talán a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy a hosszabbításba torkoló hétközi kupaelődöntő igencsak elhúzódott a kispestieknek, így annak dacára, hogy vasárnap lesz a mérkőzés, vélhetően fejben és fizikailag is fáradtabbak lesznek a hazaiak. Arról nem is beszélve, hogy szerdán már következik is a kupadöntő, ami deklaráltan a fő prioritás jelenleg Kispesten. Ez azért fontos, mert a rövid idő alatt lejátszott két kupaelődöntő és a pár nap múlva következő döntő között aligha fogja Pisont István a legerősebb csapatát pályára küldeni. Ugyanez a helyzet a jelenleg zajló DVTK – Mezőkövesd bajnokin, ahol a másik döntős Zsóry csak 4 alapemberét nevezte a kezdőbe a miskolci bajnokin. Hasonlóra számíthatunk tehát holnap mi is, amit meg kell próbálnunk kihasználni és a magunk javára fordítani.

Tavaly nyáron sikerült megtréfálni a kispestieket, amikor is 3-2 arányban nyerni tudtunk egy kapushibáktól sem mentes mérkőzésen. Egy ilyen eredménnyel azt hiszem most is kiegyeznénk. Kulcskérdés lesz tehát, hogy a védelmünk és a támadóink melyik arcukat fogják mutatni a Hidegkuti Nándor Stadionban. Csak remélni tudom, hogy a szebbiket és jobbikat, legalábbis a hangzatos nyilatkozatok mindig ezt sugallják, de aztán élesben valahogy mostanában mindig pont az ellenkezőjét látjuk. Éppen ezért azt kérném, hogy tettekkel bizonyítsatok a pályán! Az ígéretekkel és a fogadkozásokkal már tele van a padlás! Ami a várható kezdőcsapatot illeti, nem gondolnám, hogy Vitelki Zoltán változtat a múlt heti csapaton, legfeljebb az lehet kérdés, hogy Adeniji vagy Garba legyen Szécsi éktársa (Babatunde a Fradi ellen borzasztóan játszott, egyetlen párharcot sem nyert meg egy félidő alatt). Szerencsére sérülések nem nehezítik a stáb dolgát. Nagyon fontos  mérkőzés lesz, meghatározhatja a teljes hátralévő időszakot az, hogy milyen eredményt érünk el a Honvéd ellen. Azt gondolom, hogy jelen helyzetünkben nem engedhetjük meg, hogy egy felforgatott csapattal játszó, és a játékát még erősen kereső Kispest ellen ne szerezzünk legalább egy pontot. A vereség óriási csalódás lenne, és egyúttal mély gödörbe is lökhet minket.

A mérkőzés 18:55-től kezdődik és a friss kormányrendelet szerint korlátozott számban ,de nézők előtt rendezhetik meg az összecsapást, mindez azt jelenti, hogy 100 vendégszurkoló lehet jelen a mérkőzésen. Aki nem a helyszínen tekinti meg az összecsapást, az az M4 Sporton élőben követheti. Érdekesség, hogy a múlt heti mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Pintér Csaba dirigál majd, a Fradi ellen nem volt gond a bíráskodással, reméljük, hogy most sem lesz.

HAJRÁ LOKI!