LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Harcoljatok a bennmaradásért!

Óriási bajban van szeretett csapatunk, miután háromból egyszer sem tudtuk megverni a kieső Kaposvárt, és ezen a hétvégén a többi mérkőzés eredménye úgy alakult, hogy immár a kieső helyről várjuk a folytatást. Három hét, hat mérkőzés, új edző. Ez vár ránk a következő időszakban, ugyanis a pénteki fiaskó Vitelki Zoltán állásába került, a megmentő szerep pedig Kondás Elemérre hárul. A mellébeszélések ideje lejárt.

Kedden Újpesten lépünk pályára, ami mindjárt sorsdöntőnek bizonyul: vereség esetén szinte biztosan búcsúzunk az élvonaltól, legalábbis onnan már csak a csoda segíthet. Fizikálisan és mentálisan is komoly időszak elé nézünk, így aki nem bírja elviselni ezt a terhet, és aki számára nem fontos a DVSC, a mez, a szurkolók, arra nincs szükség! Nyugodtan jelezze a vezetőségnek, hogy ne számítsanak rá. Nekünk 11 harcos kell most a pályára, akik a lelküket is kiköpik a piros-fehér felszerelését! Nincs idő arra, hogy a haverok, sógorkomák, vagy az elnök kedvencei játsszanak. Nincs idő arra, hogy kísérletezgessünk. A 11 legjobb játékost akarjuk a pályán látni, akiknek fontos a csapat jövője! Legyen az fiatal, öreg, debreceni, saját nevelés vagy légiós! Nem számít!

Tőzsér Dani! Tudjuk nagyon jól, hogy téged már nem különösebben érdekel ez az egész, hiszen alig egy hónap múlva úgyis visszavonulsz, és végre teljes állásban foglalkozhatsz a saját vállalkozásaiddal. Mi sok sikert kívánunk neked ehhez, viszont előtte még lenne hozzád egy kérésünk! Amennyiben fontos volt neked valaha is a DVSC, mint nevelőegyesületed, akkor a maradék hat mérkőzésre felejtsd el az alibit, és mint (még) jelenlegi csapatkapitány, mutass példát a fiatalabbaknak, hogy miként kell küzdeni a mezért, a címerért, a szurkolókért! Tedd félre minden sértődöttséged, amit a nézőktől kaptál, akár tőlünk, akár a kapu mögött szurkolóktól. Használd fel a 15 év alatt összegyűlt nemzetközi rutinodat arra, hogy hitet önts a csapatba, hogy mentalitásoddal hozzá tudj tenni a csapat játékához és a bennmaradásunkhoz. Mi ennyit kérünk, és ígérjük, hogy utána békén hagyunk téged!

Bódi Ádám, hozzád is szólunk! Ahogy pénteken elmondtad a meccs után, törzsgyökeres debreceni vagy, és fáj neked ez az egész helyzet. Az a kérésünk, hogy állj a csapat élére, és mint a legrégebb óta itt játszó játékos légy a csapat vezére! Mutass példát a többieknek, és fogd össze a srácokat, szedjék össze magukat mentálisan és morálisan! Téged is arra kérünk, hogy erre a maradék pár mérkőzésre tegyél félre mindent, és igyekezz kiadni magadból a maximumot! Benned még maximálisan megbízunk, hiszen tavaly is bizonyítottad, hogy a csapat legjobb játékosa vagy, és idén sem volt gond a hozzáállásoddal és a játékoddal. Próbálj meg rátenni egy lapáttal, adj bele 110%-ot, és harcold ki a csapattal a bennmaradást! Ne rombold le nimbuszod alibivel, rossz játékkal és kieséssel! Mindent bele!

Végezetül szólunk a szurkolóinkhoz, egyúttal magunkhoz is! Tegyünk mi is félre minden sértődöttséget erre a három hétre! Felejtsük el erre a kis időre, hogy ki áll a klub élén, hogy miket csinált, vagy miket nem csinált az elmúlt években. Ne foglalkozzunk azzal, hogy Kondás Elemér miket mondott évekkel ezelőtt, és hogy viselkedett a szurkolókkal. Ne érdekeljen most minket az, hogy mennyit keresnek a játékosok és milyen autókkal járnak, és hogy éppen melyik étteremben tűnnek fel a mérkőzés másnapján. Álljunk be a csapat mögé, és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a bennmaradásért! Megígérjük, hogy ennek érdekében a hátralévő fordulókban tartózkodunk mindenféle hangulatkeltő kiírástól és megszólalástól! Ha a helyzet úgy kívánja, akkor nem fogunk senkit értékelni a mérkőzés után. Számunkra is fontos, hogy NB I-es maradjon a klub, így a magunk módján mi is tenni szeretnénk a bennmaradásért. Amíg van remény, addig nem adjuk fel! Így természetesen ott leszünk a maradék hazai mérkőzéseken, és ha lehetőségeink engedik, akkor idegenbe is elkísérjük a csapatot, ahogy tettük ezt eddig is.

HAJRÁ LOKI, CSINÁLJUK MEG, HARCOLJUK KI A BENNMARADÁST!