LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Győzni kell Mezőkövesden!

Vasárnapi győzelmünkkel, illetve a Paks vereségével ismét saját kezünkbe került a sorsunk. Viszont ennek realizálásában csakis magunkra számíthatunk. Nem bízhatunk a riválisok botlásában, és a többiek segítségében sem, elnézve többek közt a DVTK formáját. A cél tehát egyértelmű: győzni kell Mezőkövesden, hogy megmaradjon a sansz szombatra egy ki-ki meccset játszani a Pakssal a bennmaradásért!

Az előjelek vegyesek. A magunk részéről mint egy falat kenyér, úgy kellett a győzelem vasárnap. A nagyarányú siker ráadásul mentálisan is felrázhatta a csapatot. Itt jön viszont képbe az ellenfél helyzete, ugyanis a Kövesd is egy nagyon mély gödörből kászálódott ki a hétvégén. Az újraindítást követően ötmérkőzéses nyeretlen szériában voltak, és most először veszélybe került a dobogós helyezésük is, hiszen a Felcsút pontszámban már beérte őket. Mindezek ellenére egy nem várt és bravúros győzelmet arattak a Vidi ellen, a siker értékét pedig növeli, hogy emberhátrányban sikerült fordítaniuk, ráadásul az utolsó pillanatokban szerzett győztes góllal. És látva az önfeledt gólörömüket, nem úgy tűnt, mint akik nem szeretnének a dobogón végezni…

Az előző bajnokija tehát mindkét együttesnek jól sikerült, ebből előnyt egyik fél sem tud kovácsolni. Vannak viszont vezéráldozatok mindkét oldalon. Kuttor csapatából az a Nesterov fog majd hiányozni a hétvégi kiállítása miatt, aki a védelmük egyik, ha nem a legstabilabb tagja volt idén. Rajta kívül még egy komoly hiányzója lesz a hazai csapatnak, Berecz Zsombor ugyanis 10. sárgáját szedte össze a Vidi ellen, így a középpálya motorja is kidől a sorból, ez még komolyabb veszteség. Hasonló azonban a helyzet nálunk is, Bódi a Vidi ellen írta ki magát a véghajrából, míg a DVTK elleni mutatványáért utólag Kosicky is kapott egy egymeccses eltiltást. És itt álljunk is meg egy szóra. Értem én, hogy nem nézett ki jól az a fojtogatás, de nem volt olyan durva, mint amilyennek kinézett. Nyilván kár volt ez a heves reakció kapusunk részéről, pláne sima vezetés tudatában, de az is látszott a visszajátszásokon, hogy Kiss Tamás indokolatlanul megrúgta őt. Nem tudom egyébként, hogy miként szól a szabály, de azt tudom, hogy a topbajnokságokban akkor lehet egy játékost utólag eltiltani a felvételek alapján, ha a bíró a mérkőzésen nem vette észre és/vagy nem szankcionálta az esetet. Márpedig erről szó nincs, hiszen az összes helyszínen lévő játékvezető szemtanúja volt az esetnek, Kiss pedig utólag kapott is egy sárgát. Hogy Kosickynek végül miért nem osztottak ki szintén egy figyelmeztetést (a sárga mindenképp járt volna neki a heves reakciója miatt), azt nem tudom, ez a bíró felelőssége. De ezek alapján mégis milyen jogon tiltanak el valakit utólag? És miért nem tiltottak el más játékosokat a korábbi fordulókban?

Nem jön jól sajnos Kosicky kiválása, mert az ő beállításával nagyon sokat stabilizálódott a védelmünk, végre megjöttek a bravúrok, amik Nagy Sanyitól hiányoztak az utóbbi meccseken. Ráadásul sokkal nyugodtabb voltam úgy, hogy a beívelésekre is egy magabiztosan kimozduló hálóőr állt a kapunkban. Nincs azonban mit tenni, ismét megkapja az esélyt Nagy, aki tett már annyit a csapatért, hogy megbízzunk benne ebben a nehéz helyzetben. Ezt leszámítva egyébként nem várok majd változást a kezdőcsapatunkban, ugyanazokat a mezőnyjátékosokat fogja Kondás a pályára küldeni, mint akiket vasárnap este láttunk. Nem tudom elképzelni, hogy most is pihentetnénk, hiszen muszáj győznünk.

És hogy miért muszáj győznünk? Ha ne adj’ Isten csak egy pontot szerzünk, vagy annyit sem, akkor a Kisvárda és a Paks meccsétől függően akár már holnap kieshetünk, és nem lesz tétje a szombati mérkőzésnek. Rohadtul igazságtalannak tartom, hogy nem egyidőben zajlanak majd azok a mérkőzések, amik komoly tétről döntenek. Mivel a Paks és a Kisvárda is utánunk játszik, így a mi meccsünk eredményének tudatában taktikázhatnak. Ha nem nyerünk, akkor nyugodtan játszhatnak győzelemre, nem biztos, hogy őrizniük kell az egy pontot, akkor sincs gond, ha kikapnak. Győzelem esetén pedig már nem marad izgulni valójuk. Ha pedig nyerünk, akkor abban a tudatban játszanak majd, hogy nekik is csak a győzelem a jó eredmény, nem játszhatnak döntetlenre. Bosszantó, hogy a szezon végén minden ilyen adminisztratív döntésből mi jövünk ki szarul…

A DVTK-ban én már nem bízom egyébként, szerintem Pakson is beleszaladnak egy sima zakóba, a zárófordulóban pedig szintén nem látok arra sanszot, hogy otthon legyőzzék a Kisvárdát. Mondjuk azon a mérkőzésen legalább a saját becsületükért és a szurkolóikért küzdhetnek hazai pályán, bár utóbbiak épp a vasárnapi meccs folyományaként fordultak el a csapatuktól. A Felcsút még segíthet nekünk a Kisvárda legyőzésével, de mindez kevés, ha a DVTK ellen győznek Bódogék. Ezért írtam azt a bevezetőben, hogy bár saját kezünkben van a sorsunk, ezzel élni is kell, és nem szabad lehetőséget adni arra, hogy a többi mérkőzés számunkra szerencsétlen alakulása kigolyózzon minket az első osztályból. Mindezek tudatában teljes erőbedobással, 100%-ot kiadva kell pályára lépnünk Mezőkövesdre, ahol csak a győzelem az elfogadható!

Hajrá Loki!