LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #11

Már csak két forduló van hátra, de időben még kevesebb, hiszen szombaton végig ér a szezon. Most utoljára rangsoroltuk a csapatokat, bár vannak pozíciók, amik idő közben bebetonozódtak, eldőltek. Lássuk, hogy mi a helyzet a véghajrában!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Ez az egyik olyan helyezés, ami már fixnek tekinthető, a Fradi bebiztosította a bajnoki címet a múlt héten, és már bajnokként verte hétvégén az Újpestet. Idén nem volt komoly kihívójuk, a Vidi nem tudott felnőni hozzájuk.

2. Videoton (2., 0)

Az ellenünk aratott múlt heti sikerükkel bebiztosították ezüstérmes pozíciójukat a fehérváriak, majd ennek tudatában mindenféle következmény nélkül kaptak ki Mezőkövesden emberelőnyben, helyzetbe hozva ezzel a kövesdieket. Pocsék szezonjuk volt, ezüst érem ide vagy oda.

3. Mezőkövesd (3., 0)

A tavaszi vesszőfutásuk végére tettek pontot a hétvégi sikerrel, ami nekünk nagyon nem jött jól, hiszen hatalmas érzelmi löketet adhat nekik a szerdai meccsre. A sorsuk továbbra is a saját kezükben van a bronzérmet tekintve.

4. Puskás Akadémia (5., +1, )

A sorsolásuk ránézésre nem vészes, Kisvárda és Honvéd. Viszont nem elég, ha megnyerik a két meccset, ugyanis a harmadik helyhez kell nekik a Mezőkövesd botlása is. Ebben akár mi is segíthetünk nekik, cserébe ha legyőzik a Kisvárdát.

5. ZTE (8., +3, )

Hihetetlen hajrát mutat be a Zete, és durva belegondolni, hogy ha lefújták volna a bajnokságot, akkor ők esnek ki… Most pedig ott tartunk, hogyha lenne még hátra 4-5 forduló, akkor lehet, hogy a dobogós helyekért is bejelentkeznének.

6. Honvéd (6., 0)

Számukra az egyetlen cél a felsőház bebiztosítása lehet, ez a Kaposvár legyőzésével könnyedén abszolválható lenne a számukra. Vélhetően meg is lesz.

7. DVTK (4., -3, )

Szétesett a Diósgyőr minden tekintetben, egyértelműen ők a nagy vesztesei a félbeszakításnak, hiszen addig szárnyaltak. Most viszont úgy tűnik, hogy nem csak a dobogót és a felső házat, de az önbecsülésüket is elbukják, egy szóval mindent lerombolnak, amit eddig felépítettek.

8. Újpest (7., -1, )

Bejött az edzőváltás, Rogannal begyűjtik a szükséges pontokat a bennmaradáshoz. Lehet, hogy ez csak az utolsó fordulóban realizálódik majd, de a Kaposvárt otthon biztosan megverik majd.

9. Kisvárda (9., 0, )

Pengeélen táncolnak Bógodék, de a vasárnapi kaposvári győzelmük nagyon fontos volt. Ehhez kéne még legalább három pontot hozzápakolniuk a maradék két meccset, vagy a Felcsút ellen otthon, vagy a végén Diósgyőrben. Utóbbi sanszosabb.

10. Paks (11., +1, )

Nem panaszkodhatnak a szerencsére, órási mázlival (és némi bírói hátszéllel) tudtak pontokat szerezni az elmúlt hetekben, emlékezzünk csak a Fradi és a ZTE elleni feltámadásukra. Felcsúton ugyan kikaptak, de a DVTK elleni hazai sikerrel nagy lépést tehetnek a bennmaradás felé. Alighanem szeretnék azt elkerülni, hogy tétje legyen az utolsó fordulóbeli DVSC – Paks mérkőzésnek…

11. DVSC (10., -1, )

Továbbra is megosztottság van a szerkesztői stábban a kérdést tekintve, hogy sikerül-e bennmaradnunk. A többség pesszimista, és azt látja valószínűnek, hogy nem. Még az is lehet, hogy a Paks elleni meccsünknek már nem lesz tétje, ha szerdán nem sikerül nyerni, úgyhogy nagyon kell a három pont a Mezőkövesd ellen. Nem adjuk fel, és bízunk a sikerben!

12. Kaposvár (12., 0)

Ez a kérdés is eldőlt már rég, fix kieső volt idén a Kaposvár, de a Loki mellett a Diósgyőrt is meg tudták fricskázni kétszer, ami a miskolciaknak mondhatjuk, hogy a bronzérmébe került. Remélhetőleg nekünk nem a bennmaradásunk múlik majd azon az elvesztegetett 8 ponton.