Hoztunk nektek egy kis unaloműző játékot

Még a karantén időszak alatt böngészve bukkantam rá a Csakblogon egy érdekes játékra. Az eredeti játékot ‘Carragher challenge’-nek hívják, nem meglepő módon, a Liverpool legendás védője, Jamie Carragher után kapta a nevét. A Kispest drukkerek csavartak rajta egy picit, és átültették a magyar fociba. Lássuk!

Az eredeti kihívás úgy szól, hogy állítsd össze a legerősebb kezdő tizenegyet az alábbi szempontokat figyelembe véve:

  • Csak olyan játékosokat választhatsz, akik az életed során aktív játékosok voltak (nem választhatsz olyat, aki születésed előtt focizott csak)
  • Egy nemzetből csak egy játékost választhatsz
  • Egy adott klubban csak egy játékos játszhat (nem választhatsz több olyan játékost, akik megfordultak karrierjük során ugyanabban a klubban)

Elsőre tehát egyszerűnek tűnik, de értelmezve a szabályokat, azért közel sem olyan könnyű egy ilyen álom tizenegyet összeállítani. Na ennek a magyarosított változatát szeretnénk bemutatni nektek: Olyan magyar játékosokból kell egy all-time csapatot összeállítanod, akiket már láttál játszani, de egy csapatból csak egy játékost válogathatsz be”.

Az eredetihez képest tehát csak annyi a változtatás, hogy nincs nemzetre történő korlátozás, elvégre csak magyar játékosokból kell összeraknod a csapatot. Viszont az egy csapat/játékos szigorítás nagyon megnehezíti majd a dolgotokat. Mi még annyit csűrtünk a dolgokon, hogy csak olyan játékost lehetett választani, aki pályára lépett az NB I-ben, illetve az azonos kluboknál csak a felnőtt karrier számít (az egyszerűség kedvéért nem vizsgáltuk, hogy ifiként megfordult-e az adott játékos olyan csapatban, amit másik játékos már „kilőtt”). Higgyetek nekünk, nem egyszerű játék, májusban egy fél esténk ráment, mire összeraktuk az álomcsapatunkat úgy, hogy megfeleljen a szabályoknak. 🙂

Mint említettem, sokat agyaltunk a saját csapatainkon, és ami fontos, hogy nem beszéltünk össze, mindenki maga állította össze a névsort. Ilyen szempontból érdekesek lesznek az átfedések, illetve hogy ki milyen „meglepő” neveket választott be a csapatába. Alább megtaláljátok tehát a mi álomcsapatunkat, de a spoiler elkerülése végett csak akkor látszódik, ha kijelölöd a szöveget (annak érdekében, ha szeretnéd te is összeállítani a saját csapatod, de nem szeretnél puskázni).

Balage álomcsapata: Király Gábor (Haladás) – Baráth Botond (Honvéd), Litauszki Róbert (Újpest), Kádár Tamás (ZTE, DVTK), Szabó János (Paks, Siófok) – Gera Zoltán (PMFC, FTC), Kanta József (MTK) – Kalmár Zsolt (ETO), Sándor Tamás (DVSC), Sallai Roland (Felcsút) – Nikolics Nemanja (Kaposvár, Videoton)

Csibu álomcsapata: Király Gábor (Haladás) – Kádár Tamás (DVTK, ZTE), Vinícius (Vidi), Baráth Botond (Honvéd), Szabó János (Paks, SIófok) – Simon Krisztián (Újpest), Gera Zoltán (FTC, PMFC), Dzsudzsák Balázs (DVSC) – Németh Krisztián (MTK), Fehér Miklós (ETO), Sallai Roland (Felcsút)

Lucas álomcsapata: Király Gábor (Haladás) – Baráth Botond (Honvéd), Vinicius (Videoton), Kádár Tamás (ZTE, DVTK), Szabó János (Paks, Siófok) – Gera Zoltán (PMFC, FTC), Kanta József (MTK), Vida Máté (Vasas), Dzsudzsák Balázs (DVSC) – Sallai Roland (Felcsút), Rajczi Péter (Kaposvár, Újpest, KTE, Mezőkövesd, Kisvárda)

Enderson álomcsapata: Király Gábor (Haladás) – Vanczák Vilmos (Újpest, Felcsút), Kádár Tamás (ZTE, DVTK), Szabó János (Paks, Siófok)) – Kalmár Zsolt (ETO), Vida Máté (Vasas), Gera Zoltán (PMFC, FTC), Sándor Tamás (DVSC), Kanta József (MTK) – Filip Holender (Honvéd), Nikolics Nemanja (Kaposvár, Videoton)

Várjuk tehát a ti álomcsapatotokat a kommentszekcióban!