LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csípős lesz a szegedi?

Megmondom őszintén, nehezen találtam a szavakat a vasárnapi mérkőzésünk lefújása után és akkor még igencsak visszafogottan fogalmaztam, hiszen egy ilyen kilátástalan és sablonos ívelgető-cunamira építő játékot követően aki pozitívumot tudott találni, az valószínűleg más mérkőzést nézett. Ezzel pedig lecsúsztunk a feljutást érő helyekről, a dobogóról pedig csak azért nem, mert a DEAC megverte nagy meglepetésre a Nyíregyházát.

Sok keseregni valónk nincs azonban, hiszen a lehető leghamarabb, már szerdán ki tudjuk javítani ezt a csorbát. Olyan játékot várok a csapattól, ami a kezdéstől a hármas sípszóig ellentmondást nem tűrő, domináns és persze Loki gólokban gazdag legyen! Ehhez mondhatni ideális ellenfél érkezik az eddig igencsak bukdácsoló, utolsó előtti Szeged személyében, akik az élvonalbeli tapasztalattal is bíró Dobos Barnával a kispadon eddig nem túl meggyőzőek.

A Tisza-partiak ugyanis eddig öt forduló elteltével mindössze két pontot gyűjtöttek és azt is két kiesőjelölt (Csákvár, Szentlőrinc) ellen, ami roppant mód kevésnek mondható az egykori Loki játékosokat (Mohl Dávid, Aleksandar Jovanovic, Takács Tamás, Kóródi Nándor, Oláh Gergő, Szilvási Péter) szép számmal foglalkoztató egylettől. Az előjelek ismerete ellenére azért nagyon remélem, hogy nem esünk abba a hibába, hogy nekünk elég lesz a mezeket felküldeni a gyepre a stoplissal, mert akkor lehet részünk egy-két kellemetlen meglepetésben. Az ALCUFER Stadionban is újfent megtapasztalhattuk, hogy a másodosztály teljesen más kávéház, hiszen ellenfelünknek elegendő volt egy szöglet utáni jókora Zöldesi-baki és azt követően ilyen-olyan eszközökkel megvédték az egygólos előnyüket. Ehhez persze kellett az is, hogy a már említett cerberusunkon kívül rendkívül pocsék napot fogtak ki a támadóink és a középpályásaink pedig (tisztelet a kivételnek.) több labdát adtak el kilencven perc alatt, mint az a sokszor emlegetett sportszergyártó világmárka.

Éppen ezért úgy vélem, hogy a szakmai stábnak nem ártana pihentetnie egy-két embert szerdán és az eddig kevesebb lehetőséget kapott embereknek (Kusnyír, Poór, Pintér, Kundrák, Szécsi) bizalmat szavazni, hiszen az sem jó, hogy a kulcsembereinket csapágyasra játszatjuk és kezdőként erőltetjük mindenféle következmények nélkül. Ezek alapján a fent látható kezdőcsapatot várom majd a holnapi találkozón.

Őszintén remélem, hogy még időben jött ez a pofon mindenki számára és a címben szereplő kérdésemre egy határozott nem lesz a válasz. A mérkőzés szerdán 18 órától fog kezdődni a Nagyerdei Stadionban, a játékvezető Antal Péter lesz. Aki nem tud jelen lenni a stadionban, annak marad az M4 Sport élő közvetítése.

HAJRÁ LOKI!