LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vasutasok a Munkások ellen

Az NB II 10. fordulójának zárómérkőzésén a Loki fogadja a Pécs csapatát. A piros-feketék elleni NB I-es örök mérlegünk igen kiegyenlített, csak eggyel van több győzelmünk a 15 döntetlen mellett. Ezen statisztika ellenére igen kedvelt ellenfélről van szó a Baranya megyei csapat személyében.

Több igazán fontos győzelmet arattunk már a PMC ellen. Gondolok itt az első bajnoki elsőségünkre 2005-ből, amikor úgy léptünk pályára ellenük, hogy már bajnokok voltunk, ugyanis előző héten megtették nekünk azt a szívességet, hogy legyőzték a Ferencvárost, bebiztosítva ezzel a bajnoki címünket. Sajnos ez még kimaradt az emlékeimből, hiszen én 2007-ben kezdtem el szurkolni a Lokinak. Számomra igazán élénk emléknek inkább a 2012-es 4-0-s siker mondható. Ekkor több mint 10 ezren gyűltünk össze az Oláh Gábor utcai stadionban. Ezzel biztosítottuk be matematikailag az ötödik bajnoki címünket, és a szezon végén veretlenül emelhettük magasba a trófeát. Uborkaszezonban gyakran előfordul, hogy felelevenítem ezt a számomra igen kedves emléket.
Folytassuk a hétfő este középpontjában lévő új játékosunkkal, Dzsudzsák Balázzsal. A klubnál mostanság szokásos körítéssel jelentették be Dzsudzsák visszatérését egy nyilvános edzés keretein belül. E mellett ingyen jegyet kaphatott a 2000 kilátogató szurkoló, így növelve a nem túl baráti időpontban, hétfő este 20 órakor kezdődő bajnoki nézőszámát. Ez egy remek kezdeményezés volt a DVSC részéról, ténylegesen érezhető hétről hétre, hogy próbálnak minél több embert visszacsábítani a lelátókra.
Most viszont ideje rátérni a két csapat közelmúltjára. Most is bajnoki címért küzdünk, mint a felidézett mérkőzéseken, még ha kicsit mások is a körülmények. Kezdjük a vendégekkel a visszatekintést. Mindösszesen két vereséget szenvedtek, de a másodikat éppen az előző fordulóban, amikor a Budaörs csapata hozta el a három pontot a Munkás otthonából. A frissen feljutott csapat az utóbbi találkozóin nem játszik túlságosan gólgazdag mérkőzéseket. Az utolsó öt bajnokijából három alkalommal is 0-0-val zárult a mérkőzés. Egyébként a Magyar Kupában sikerrel vették az akadályt és 3-1-re győztek Makón. A DVSC a bajnokságban sima 3-1-es sikert ért el Kaposváron, és végre láthattunk elképzelést a játékunkban idegenben, véleményem szerint idén először. Ezt követte a kupameccs, ahol hoztuk a kötelezőt, és továbbjutottunk a Tiszakécske otthonában.
Nézzük a várható kezdőcsapatunkat. A koronavírusos játékosaink még nem állnak majd Kondás Elemér rendelkezésére, így nem lesz túl bő a keret. A kaposvári bajnokival megegyező kezdőcsapatot várok. Remélem Bényei Ágoston és Bárány Donát is a kezdőben kap helyet, remek formában vannak fiataljaink. A nagy kérdés pedig, hogy Dzsudzsák mikor kap szerepet? Nem hiszem, hogy kezdőként lépne pályára, sokkal inkább az utolsó 20-30 percre várom az érzelemdús becserélését.
Elvárásaimat tekintve domináns játékot várok, könnyed győzelemmel. Remélhetőleg a játék képe olyan lesz, hogy a szurkolók ne érezzék azt, mint az elmúlt hazai találkozóinkon: nem csak a második félidőben kell meggyőző teljesítményt nyújtani. Számítok fiatal tehetségeink remeklésének folytatására. A szezon előtti várakozásaimban Bárányt gondoltam házi gólkirályunknak, de teljesítménye alapján akár az NB II gólkirálya is lehet, ha így folytatja. Végül, de nem utolsó sorban bízom egy jó hangulatú találkozóban, legalább 3-4 ezer szurkolóval a stadionban.
A Pécs elleni találkozónk hétfő este 20 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionba. Az M4 Sport élőben közvetíti a mérkőzést, de aki csak teheti látogasson ki, szurkoljuk ki a következő győzelmet!
Hajrá Loki!