LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Újabb hazai kiengesztelés?

A magyar válogatott szívet melengető sikerei után azt hihettük, hogy szeretett csapatunk is folytatja majd ezt a tendenciát és újabb örömöket okoz majd a szurkolóinak, de sajnos nem így lett. Arcpirítónak éppen nem mondanám, de az előző fordulókban mutatott játékunkat látva mindenképpen váratlan pontvesztéssel ért véget a kieső pozícióban található csákvári „jégveremben” tett látogatásunk. Most egy újabb kiesőjelölt ellen lépünk pályára, de ezúttal itthon.

De van valami jó is a „feszített” menetrendünkben, hiszen már szerdán újfent ki lehet engesztelni a szurkolókat ezúttal virtuális formában a zárt kapuk miatt, amikor is hazai pályán fogadjuk a kieső pozíció elkerüléséért nagy harcot vívó Szentlőrinc SE csapatát. Ha Debrecen táblán kívül lett volna megrendezve a mérkőzés, akkor kapásból rányomtam volna a döntetlen opcióra, de mivel itthon játszunk, így szerintem egy szokásosnak mondható forgatókönyv lesz, hasonló, mint amilyen mondjuk a Dorog ellen volt.

Ellenfelünkről tudni érdemes, hogy kissé kalandos körülmények között találták magukat a másodosztályban, hiszen a harmadosztály nyugati csoportját megnyerő Érdi VSE nem tudta vállalni az osztálylépést és az azzal járó követelményeket, így a második helyen végző Baranya megyei kisváros csapat ugrott be és hevenyében összeverbuválták a keretüket körülbelül úgy, mint a dán válogatott ’92-ben. Olyan forrón azért nem eszik azt a bizonyost, de keretük összetételén látszik, hogy több idegenlégióst (Lakusic és Cenaj) is a keretükben tudnak, így a cél szentesíti az eszközt ez esetben. Azért egy kézlegyintéssel nem lenne okos ötlet elintézni őket, hiszen a legutóbbi fordulóban a minket eddig kitartóan üldöző Budaörsöt a hajrában esett góllal legyőzték. Tehát masszív kiscsapat lesz az ellenfél, akik többek között a Békéscsabát és a Győrt is udvariatlan vendégként leckéztették meg.

Ami a Lokit illeti, az eddigi hazai meccseinkkel nem volt probléma és reménykedek abban, hogy ezután sem lesz. Nem megbántva a lőrincieket, de a csere sorunkkal se szabadna, hogy gondot okozzanak, de a könnyelműség sokszor olyan érthetetlen produkcióhoz vezet, mint amit vasárnap is láttunk. Ezekből a hibákból remélem tanul mindenki és szerdán egy sikeréhes, nem alibiző társulatot fog kivezényelni gyepre Kondás Elemér vezetőedző és stábja. A csákvári találkozón is látott kezdő tizenegyet vizionálom egy-két változtatással, amit azonban a sérülések vagy a koronavírus felülírhat esetleg.

A két csapat holnapi mérkőzése lesz a második egymás elleni a magyar futballtörténelemben, hiszen 2012 októberében a Magyar Kupában már találkoztunk velük és 3-1-re nyertünk idegenben, de igencsak izzadságszagú siker volt az, hiszen a hazaiak vezettek az első félidőben, majd nagy erőfeszítések árán Lucas, Gál és Kulcsár góljaival a hajrában pontot tettek a mérkőzésre és a továbbjutásra a fiúk. Remélem, hogy ezúttal azért nem kell megizzadni ennyire a 3 pontért…

A 18 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Szigetvári Márk lesz. A televízió nem közvetít, azonban Youtube-on és a DTV-nek köszönhetően a dehiren is követhető lesz az összecsapás.

HAJRÁ LOKI!