LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A kupában lehet javítani

Ebben a szezonban már harmadjára csap össze egymással a DEAC és a DVSC. Ezúttal a kupában mérkőznek meg a felek a legjobb 32 között, a Dóczy József utcai sportpályán. A továbbjutó a Taksony – Siófok párharc győztesével játszhat.

A sorsolás pillanatában nem tudtam eldönteni, hogy ez a sorsolás szerencse vagy szerencsétlenség. Így az egyik debreceni csapat biztosan búcsút int a kupa küzdelmeinek, de a másik biztosan továbbjut a legjobb 16 közé. Most belegondolva inkább tartom szerencsésnek ezt a párosítást, hiszen a két csapat jelenlegi formájában nem feltétlen kellene még csak NB I-es ellenfél egyik csapatnak sem, hogy kiessen.

Mint említettem, a két csapat idén kétszer találkozott egymással az NB II-ben. Mindkét alkalommal háromgólos Loki sikernek örvendhettünk. Augusztusban 3-0-s, decemberben 4-1-es Loki siker született. Mivel most idegenbe játszik szeretett csapatunk, így a nyári mérkőzést idézem fel, hiszen akkor hivatalosan idegenben játszottunk. A jó hangulatú derbin Pintér szerezte az első gólt. Őt követte még Bódi büntetőből, majd Tischler találata zárta le a találkozót.

A két csapat téli átigazolási szezonját leginkább egymásnak tették mozgalmassá a csapatok. A városi riválishoz érkezett a Lokitól kölcsönbe Bényei Balázs, Sárosi Norbert, Kundrák Norbert, Sármány Kristóf, Kenderesi Dávid, Zöldesi Illés. Nem a DVSC-től érkezett Zachán Péter és Bereczki Dániel, bár utóbbi szintén Loki nevelés. A DEAC távozóinak sem rövid ám a névsora. Damásdi Alex, Burai Erik, Gyönyörű Gergő Urbin Péter, Bíró Péter, Balogh Krisztián, Belényesi Csaba, Takács Péter, Karikás Krisztián, Szabados István távoztak.

A tavaszt egyik gárda sem indította túl veretesen. A DEAC 2-1-re kapott ki Dorogon, majd itthon futott bele egy ötösbe a Siófok ellen. A DVSC az előbb említett Siófok ellen győzött 2-1-re a nyitányon, majd ugyanilyen arányban kapott ki Szolnokon. A Magyar Kupa előző fordulójában a DEAC 2-1-re nyert Nagykanizsán, a Loki pedig 2-0-ra a BVSC otthonában.

Az összeállításunkat tekintve reménykedem a három védős felállás elfelejtésében, mert a legutóbb ismét rosszul jöttünk ki belőle. Szerintem egy tartalékosabb csapat fog pályára lépni szerdán. A kapuba Kosickyt, a védelem jobb oldalára Lakatost vagy Füzfőit várom. Elöl Sós és Bévárdi rohamozza a DEAC kapuját. Csereként azért bízom még pár fiatal pályára lépésében. A csapatkapitányi karszalagot illetően pedig biztosra mentem.

A szolnoki blamán túl kell lépni, elvárom a továbbjutást. Most nem hagyjuk el a város táblát, nem lehet okunk a rossz szereplésre. Tovább kell lépnünk a városi riválison, mert idén a Magyar Kupa az, ahol bizonyíthatjuk, hogy első osztályú klub vagyunk, ezért mindent bele kell adni, hogy minél tovább meneteljünk ebben a sorozatban. Dominálnunk kell a találkozó 90 percén, ahogyan a két bajnokin tettük ezt ellenük. Van miért kárpótolni a szurkolókat, ez a találkozó egy remek lehetőség arra, hogy a jó játék egy remek eredménnyel párosuljon.

A találkozó szerdán 13:00-kor kezdődik, a helyszín a DEAC Sportcampus. A városi derbit a Debrecen Televízió közvetíti, de online streamen is meg lehet majd tekinteni a mérkőzést.

Hajrá Loki!