LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Utolsó szalmaszál?

Valószínűleg nem kell jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk: a másodosztály jelenlegi listavezetőjének tavaszi rajtja nem lett éppen a legfényesebb. A DVSC ugyanis eddig finoman szólva sem volt meggyőző a 2021-es naptári évben, hiszen kezdésnek hátrányból a Siófok ellen nagy erőfeszítések árán nyert cseppet sem meggyőzően, majd a Szolnok ellen mondhatni sima vereséget szenvedtünk, amit a héten a kupában mindössze egy szűk egygólos győzelemmel orvosolt a csapat a cívis házi rangadón a DEAC ellenében. Ez minden, csak nem megnyugtató! A hétfő esti rangadón könnyen lehet, hogy Kondás Elemér állásért játszik a Loki.

A további folytatás igencsak rázós, hiszen a tavasszal a még veretlen, 5. helyezett Gyirmót fog vizitálni a Nagyerdőn, majd azt követi az egyre inkább magára találó Szeged elleni idegenbeli csörte, ami után a Vasas elleni aranycsata fog következni, közte egy Siófok elleni kupamérkőzéssel. De ne kalandozzunk ennyire előre.

A gyimótiakról nem igazán lehetnek jó emlékeink, hiszen ősszel egyedül csak ők tudták megverni a Lokit, totálisan impotens játékot nyújtva fejet hajtottunk előttük az Alcufer Arénában. Ezért nem is lehet kérdés, hogy fűti-e a piros-fehéreket a visszavágás vágya, de ennek realizálásához komoly formajavulás szükségeltetik majd minden poszton. Csertői Aurél együttese ráadásul egy vérbeli góllövő csatárt is igazolt, hiszen Lencse László a téli szünetben az MTK-t hagyta el a sárga mezesek kedvéért és hazatért szülővárosába. Nem is tétlenkedett, rögtön az első bajnokiján feliratkozott a gólszerzők közzé, így a védelmünknek nem ártana jó napot kifogni annak érdekében, hogy az eddigi hazai hibátlan szériánk megmaradjon továbbra is.

A rosszabb sorozat minden bizonnyal feszültségeket szült az öltözőben, amit előzetesen megszellőztettek a hazai sportportálok. A klubnál sokáig hallgattak, ám a hét végéhez közeledve hivatalosan is bejelentették, hogy csapatkapitány váltás történt. Ebben a helyzetben egy rutinos és tekintélyt parancsoló vezéregyéniségre van szükség, akit meg is találtak Dzsudzsák Balázs személyében a játékosok, így rutin és tapasztalat híján nem lesz a csapat, hiszen Dzsudzsi a magyar válogatott cséká szalagját is hordta, vélhetően nem ok nélkül. Ráadásul az eddigi teljesítménye is előremutató, és véleményem szerint idő kérdése, mikor lövi meg visszatérése után az első Loki gólját.

Ami a hétfői kezdőt illeti, nagy kérdés lesz, hogy a maródiak közül ki tud felépülni és rendelkezésére állni a szakmai stábnak. A Szolnok ellen még mindig ragaszkodott Kondás a háromvédős felálláshoz, ám a korai hátrányt követően ezúttal is váltottunk. Nehezen tudom elképzelni, hogy harmadjára is nekifutnánk azzal a taktikával, ami eddig látványosan nem működött… Talán mondanom sem kell, hogy egy újabb esetleges pontvesztéssel igencsak vékony jégre merészkednénk, hiszen akkor a szintén jól rajtoló angyalföldiek nyomasztó közelségbe kerülhetnek a Lokihoz, ami az aranyos pozíciónkat is veszélyeztetné, holott nyolcpontos előny birtokába mentünk téli szünetre. Ez pedig már bőven a vezetőedző felelősségét is felveti, nem ok nélkül, teszem hozzá. A többit mindenki fantáziájára bízom…

A mérkőzés hétfőn este nyolc órától kezdődik és az M4 Sport élőben fogja sugározni az összecsapást. A játékvezető Szigetvári Márk lesz.

HAJRÁ LOKI!