LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nyitnak a kapuk a Csákvár ellen

Vasárnap délután a Csákvár csapatát látjuk vendégül a 36. forduló nyitómérkőzésén. Mindösszesen három találkozó van hátra az idényből, most már nem hibázhatunk többet. Ismét ott szurkolhatunk a csapatnak a lelátóról, már ha van védettségi igazolványunk és meglesz holnapig a négymillió beoltott.

A hétközi fordulóban a csákváriak a Budaörs gárdáját fogadták, és sima 2-0-s vereséget szenvedtek. Jelenleg a 17. pozíciót foglalják el, öt ponttal megelőzve a Kaposvár együttesét. Ami minket illet, Békéscsabára utaztunk szerda este, Szécsi góljával már a 26. percben nálunk volt az előny, amelyet a 49. percben Bévárdi duplázott meg. Majd jött 20 perc, ezalatt kaptunk hármat. Kinyik a 76. percben egyenlített, de ismét gól kaptunk két perc alatt, Dzsudzsák a végén lőtt egy szép távoli gólt, így legalább az egyik pontot megmentve. Mire a mi meccsünk véget ért, addigra javába tudtuk, hogy a Vasas pontokat hullajtott a Soroksár otthonában, ennek ellenére mi képtelenek voltunk győzni. Hatalmas egyéni védelmi hibákat vétettünk, Dzsudzsák ki is fakadt a meccsvégi interjúban.

A két csapat az ősz legvégén találkozott egymással, akkor mi látogattunk a „kis Felcsút” otthonába. Azon a mérkőzésen a tizedik percben már a hazaiak vezettek Daru Bence góljával, amelyet Szécsi a 66. percben egy fejessel egalizált, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Ami a várható kezdőcsapatunkat illeti, hiányzóink nem nagyon vannak, leszámítva a szerdán 10. sárgáját begyűjtő Kinyiket, akire mondhatjuk, hogy rá is fér a pihenés… A védelemben így biztosan változtatni kényszerül az edzőpárosunk, a nagy kérdés az, hogy megreckíroztatják-e ismét Pávkovics bevetését, vagy húznak egy félig-meddig merészet Korhut kezdetésével a belső védő poszton. Misi számára nem lenne idegen a szerepkör, élesben is kipróbálta már magát ott, emlékezhetünk, hogy az MTK elleni kupameccsen kapott itt szerepet és akkor helyt is állt. Talán a megkopott sebessége is arra predesztinálná őt, hogy egy sorral bentebb futballozzon, míg a szélső védő poszton ezúttal is a lendületesebb Ferenczi kaphatna helyet. Reálisan nézve Ugrai is visszatérhet a kezdőbe, ebben az esetben pedig Bárány ismét a padon kezdhet. Pintér a hét közben az NB III-as csapatban kapott szerepet, nem tudni, hogy ennek mi az oka, csupán egy meccsre szólt-e, de lehetséges, hogy ő is partvonalra kerül a szezon hajrájára.

Ez a mérkőzés egy kötelező győzelem, fix egyes, ahogy mondani szokás. Nem szeretném, hogy ráüljünk az 1-0-ra vagy a 2-0-ra várva arra, hogy mikor kapitulálunk hátul. Rúgjunk 3-4 gólt, ne tudjon megint feljönni az ellenfél. Kell a győzelem, hiszen már nem csak az a kérdés, hogy melyik feljutó helyet csípjük meg, mert a Gyirmót két ponttal van lemaradva tőlünk, most már nem fér bele a pontvesztés! Már csak azért sem, mert a hírek szerint a Gyirmót igen komolyan gondolja a feljutást, és kisebb prémiumot is feldobtak a vezetők az ETO elleni rangadó előtt…

A találkozó vasárnap délután fél háromkor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, a meccset az M4 Sport+ közvetíti, azon szurkolóknak, akik még nem léphetnek (vagy nem akarnak) be a stadionba.

Hajrá Loki!