LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szentlőrinc Szent Loki nélkül?!

A bajnoki véghajrába léptünk, soron következő összecsapásunk latolgatása előtt egy egyszerű kérdéssel kezdenék: Mi kell ahhoz, hogy a DVSC jövőre már élvonalbeli csapat legyen? A válasz nem nehéz: Meg kell nyerni a hátralévő két mérkőzést és akkor nem lehet baj. Ezt azonban kimondani nagyon könnyű, hiszen egy nagyon kellemetlen ellenfélhez látogatunk, a már bennmaradt Szentlőrinchez, akik az esélytelenek nyugalmával játszhatnak vasárnap. Szemben a mieinkkel, akik gyakorlatilag maguknak tették nehézzé a feljutást hullámzó tavaszi teljesítményükkel. Ezért annak ellenére, hogy nem túl acélos az idegenbeli mutatónk, csakis a győzelem az elfogadható!

Ugyan a Csákvárt legyőzte a debreceni csapat a múlt hétvégén hazai környezetben, de cseppet sem volt meggyőző a hátsó alakzatunk alakítása. Két gólt is engedélyeztünk a vendégeknek a négy rúgott gól ellenében, és ilyen hibákat a Baranya megyeiek ellen már valószínűleg nem követhetünk el büntetlenül. Elég csak a nyolcgólos békéscsabai reminkre gondolni, ami miatt sem lefutott még mindig a feljutás kérdése, hiszen rajtunk kívül két csapat, a Vasas és a Gyirmót is verseng az NB I-ért. Ahogy az előszóban is írtam, a hátralévő két meccsünket meg kell nyerni és akkor nem kell foglalkozni a riválisainkkal. Ez lenne a legcélszerűbb és a legkényelmesebb is egyben. A másik végletet pedig inkább le sem írom, mert akkor már a riválisainktól is függenénk és az nem túl megnyugtató a megálmodott debreceni foci piramisra nézve. Miképpen az sem valami jó ómen, hogy a házi góllövőlistát 15 góllal vezető Bárány Donát szolgálataira nem tarthat igényt a Huszti-Toldi edzőpáros. Ez komoly érvágás a támadószekciónknak, de remélhetőleg lesz valamilyen ötlete a szakmai stábnak áthidalni ezt a problémát. Legvalószínűbbnek Ugrai kezdőbe kerülése tűnik, így pedig ismét Szécsi húzódhat előre. A többi poszton vélhetően nem lesz változás a múltheti kezdőhöz képest, bár elképzelhető az eltiltását letöltő Kinyik visszatérése a kezdőbe Pávkovics helyett..

A hazaiak a korábbi Zalaegerszeg játékos, Marián Sluka vezetésével elérték a kitűzött célt, a bennmaradást, így teher nélkül játszhatnak vasárnap. Keretükben két korábbi debreceni kötődésű játékos is található, korábban Újvárosi Ádám (a Vasas kölcsönjátékosaként), valamint Slakta Balázs is DVSC játékos volt, bár bajnoki mérkőzésen egyikük sem lépett pályára nálunk. Mellettük korábbi utánpótlás válogatottak, Mervó Bence és Torvund Alexander, valamint a vajdasági magyar Luka Sili játékára sem árt odafigyelni majd a védelmünknek. Utóbbi játékos egyébként ősszel gólt is szerzett a 4-1-es Loki sikert hozó összecsapáson a Nagyerdei Stadionban.

Én egyébként már a sorsolásnál is nagyon tartottam ettől az összecsapástól, kellemetlen stílusú ellenfél, egy kellemetlen pályával, de remélem, hogy rám cáfolnak a fiúk és egy ilyen törtető, rakkolós futballt játszó kiscsapat ellen is meg tudják mutatni, hogy érdemesek lesznek az élvonalra. Ha ez nem valósulna meg, akkor nem érdemeljük meg a szintlépést. Egy szó, mint száz: a már jól ismert Szent Loki szellemét semmi esetre sem lenne ildomos megidézni vasárnap!

A 17 órától kezdődő mérkőzést Berke Balázs fogja vezetni. Segítői Aradi József és Vörös Dániel lesznek. Online streamen követhető lesz a piros-fehér szimpatizánsok számára a nagyon fontos kilencven perc, de az oltási igazolvánnyal rendelkezők a helyszínen is szurkolhatnak.