LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jöhet az első hazai meccs

Visszatértünk az NBI-be, és nehéz lenne egy rangosabb meccset választani első hazai mérkőzésnek, mint a lila-fehérek ellen játszani a Nagyerdei Stadionban. Ráadásul remek hangulatra van kilátás, mindkét csapat szurkolótábora képviselteti majd magát, illetve a DVSC már kora délután programokkal várja a szurkolókat. Így minden adott lesz egy remek vasárnap esti programhoz.

NB I-es történelmünk során egyetlen csapat ellen játszottunk több, mint száz meccset a legmagasabb osztályban, ez a csapat pedig nem más, mint az Újpest. A 103 meccsből 21 Loki, 33 újpesti győzelem született a 49 döntetlen mellett. Tehát van mit javítanunk az örökmérlegen. A két csapat bő egy éve találkozott egymással utoljára, akkor a fővárosban szenvedtünk 3-1-es vereséget. De ne is erre emlékezzünk, hiszen most hazai pályán leszünk, így az utolsó hazai mérkőzést illik felidézni. Megnézve az akkori kezdőnket, nagyjából a fele csapatunk kicserélődött mostanra. Milyen távolinak tűnik már Vitelki bemutatkozó meccse, amikor 4-0-ra kiütöttük a lila-fehéreket. Az első gólunkat Szécsi szerezte egy remek kiszolgálást követően. A második találatunknál egy kontra után mattoltuk az Újpestet, melynek végén ismét Szécsi volt eredményes. Majd a fővárosiak piros lapja, illetve Bódi büntetője eldöntötte a három pont sorsát, amelyet Adeniji gólja tett még magabiztosabbá.

Az Újpest a tavalyi szezonban a hatodik helyen végzett, illetve megnyerte a Magyar Kupát, amelynek következtében a hétközben ők Konferencia-liga meccset játszottak a Basel ellen hazai pályán. Meglepő módon a lila-fehérek vezettek a találkozón (az első félidőben kimondottan kulturált focit mutattak be egyébként), de a második játékrészben kihasználva a hazaiak hibáit, fordított a svájci csapat és 2-1-re megnyerte a mérkőzést. Az NB I első fordulójában pedig szintén hazai pályán szenvedtek vereséget a Felcsút ellen, szintén 2-1-re. Ezt megelőzően pedig további két EKL meccset vívtak (a Vaduzt kettős győzelemmel búcsúztatták), így a lilák már négy tétmérkőzésen túl vannak idén, felemás eredménysorral.

Négy hiányzónk van, Kundrák és Pávkovics mellé az első fordulóban Sylvain Deslandes és Bódi Ádám is feliratkozott a sérültek listájára. Még csak a második forduló jön, de mi már két belső védőt elveszítettünk, reméljük ez a szám nem fog gyarapodni, mert akkor komoly bajban leszünk. Én a győztes csapaton nem nagyon változtatnék, csak amennyit a sérültek miatt muszáj. Egyébként az Újpestnek is lesznek komoly hiányzóik, a csapat támadójátékát alapjaiban meghatározó Beridze biztosan kihagyja a találkozót, de a Basel elleni meccsen megsérült Tallo is, aki egyébként igen nehéz feladat elé állíthatná a védőinket, így annyira nem bánnánk, ha vele sem számolhatna Michael Oenning.

Nehéz megjósolni a végkimenetelt, teljesen ellentétesen kezdte a két csapat a szezont, de nem érzem, hogy gond lehet, szerintem meg lesz a győzelem egy szoros mérkőzésen. Jól nézne ki két forduló után is az első helyen tanyázni, igazi sikerkorszakunkat idéző élmény lenne, még ha tudjuk is, hogy ez most nem fog sokáig tartani. Egy biztos, a szurkolókon nem fog múlni a győzelem, remek hangulatra számítok.

Remélhetőleg sok ezer emberrel együtt kiszurkoljuk a győzelmet a Nagyerdei Stadionban, a vasárnap 17:45-kor kezdődő találkozón. Akik mégsem lehetnek ott a helyszínen, azok számára az M4 Sport+ élőben közvetíti a mérkőzést.

Hajrá Loki!