LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – Reloaded #4

A kilencedik forduló végeztével ismét túlvagyunk egy hármas etapon, így ismét fel lehet állítani az erősorrendet. Lássuk, hogy közeledve a bajnokság harmadához hogy állnak a csapatok!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

Ugyan a hétvégi, ZTE elleni váratlan vereségükkel ideiglenesen elvesztették a listavezető pozíciójukat, továbbra sincs veszélyben a bajnoki címük. Mint azt korábban is írtuk, elképzelhető, hogy esetleg szorosabb befutó legyen, de az már elképzelhetetlen, hogy ne ők végezzenek az élen.

2. Videoton (2., 0, )

A Fradi mögötti pozícióba hármas holtversenyben tippeltük meg az ezüstérmes csapatot, ebben tehát pillanatnyilag nincs egyetértés közöttünk. A három csapat közti sorrendet így a legutóbbi erősorrendben elfoglalt helyezés határozta meg. Így most második helyre predesztináljuk azt a Vidit, ahol továbbra is problémás a játék, és a győzelmek  sem nagyon akarnak jönni, pillanatnyilag csak a negyedik helyen állnak. Alighanem nagyon várják már a téli szünetet és az átigazolási szezont.

3. Felcsút (3., 0, )

Felcsúton némileg kiegyenesedni látszanak a dolgok, az elmúlt három mérkőzésükön hét pontot szereztek, ezzel pedig már a dobogón állnak a tabellán, ráadásul van még egy elmaradt meccsük a Fradi ellen. A hektikusabb szezonkezdet után aligha lesz veszélyben számukra a dobogó.

4. Kisvárda (4., 0, )

A pillanatnyi éllovas Kisvárda lendülete picikét megtört az elmúlt hetekben, hiszen kikaptak Kispesten, majd csak döntetlenre futotta nekik otthon az utolsó helyezett Újpest ellen. Esetükben vélhetően előbb-utóbb elfogy majd a lendület, és bár a kezdőcsapatuk nem rossz, a keretük mélysége messze elmarad a vetélytársaktól, így bár sokáig harcban lehetnek majd a dobogóért, végül nem állhatnak majd fel rá.

5. Paks (5., 0, )

Bognár Gyuriék is mintha kisebb hullámvölgybe kerültek volna, bár a Fradi elleni vereség elfogadható, a Gyirmót elleni már kevésbé fért bele. Ennek ellenére stabilan tartják a középmezőnybeli pozíciójukat, és ezzel az adok-kapok futballal sem többre, sem kevesebbre nem hivatottak a szezon végén sem.

6. Honvéd (7., +1, )

A gyatra szezonkezdet után egyenesbe állt a Honvéd, két fontos győzelmet arattak ebben az etapban, így megszilárdították helyüket a középmezőnyben. Az ő keretük is többre hivatott annál, mintsem hogy a kiesés ellen küzdjenek, talán idén nem lesz annyira necces a vége, mint az előző szezonban volt.

7. Mezőkövesd (6., -1, )

Talán kijelenthető, hogy Mezőkövesden edzőbuktatás zajlott. Más magyarázat nincs ugyanis arra, hogy Supka Attila kinevezésével miért hajtott akkorát ellenünk a borsodi csapat, és győzött is megérdemelten. A Kövesd így ellépett a kiesőzónából, és aligha lesznek kiesési gondjaik Supkával.

8. ZTE (11., +3, )

Waltner Róbertet kis híján kirúgták pár hete, aztán győzni tudtak az MTK, és most legutóbb a testvércsapat, a Fradi ellen is. Így átmenetileg megmenekült a vezetőedző, és csapata is picit fellélegezhet. Viszont egészen biztos, hogy a szezon végéig a vonal közelében lesznek majd, kérdés, hogy felette, vagy alatta. Mostani helyzetükben egyelőre esélyesebb a bennmaradás.

9. MTK (9., 0, )

Az MTK volt az első csapat, amely edzőt váltott idén, Costantino projektje hamar megbukott. Egyelőre még nincs új végleges vezetőedzőjük, az eredmények pedig továbbra sem jönnek. A zsoldoscsapattá avanzsált mintaklubra kemény hónapok várnak a folytatásban is, nem kizárt, hogy a vége újabb kiesés lesz.

10. DVSC (8., -2, )

Feledhetőre sikerült számunkra ez a hármas etap, főleg hogy elég pechesnek mondhatjuk magunkat. Kisvárdán és Mezőkövesden is közel álltunk a pontszerzéshez, de az utolsó percekben egy védhetetlen lövéssel győzni tudott a hazai csapat, a Vidi ellen pedig kis híján bravúros győzelmet arattunk emberhátrányban, de a hosszabbításban ott is pontokat hullajtottunk. Így adott esetben öt pontunk is lehetne, ehelyett egyet is szereztünk. A legutóbbi fordulóban pedig az összes riválisunk pontokat szerzett, így már csak jobb gólkülönbséggel előzzük a már kieső Gyirmótot. Továbbra is sok a sérült, kétséges, hogy ezzel a kerettel hosszabb távon mire mehetünk. Mi a magunk részéről már most aláírnánk ezt a 10. helyet a szezon végén is.

11. Újpest (10., -1, )

Kilenc forduló után sincs győzelme a liláknak, és ez azért is különösen meglepő, mert már túl vannak egy fix győzelemnek hitt meccsen a Gyirmót ellen, otthon – ahol szintén kikaptak, simán. Egyelőre nem gondolkodnak edzőváltásban, és lassan kijelenthető, hogy hasonló cipőben járnak, mint mi két éve. A régóta áhított tulajdonosváltáshoz ki kell esniük…

12. Gyirmót (12., 0, )

Bár az előző két meccsét bravúrral megnyerte Csertői csapata, véleményünk szerint ez még az újonc csapat friss lendületéből fakad. Övék a leggyengébb játékoskeret továbbra is, és ez aligha változik majd a télen. Előbb-utóbb kipukkadnak, és biztos kiesés lesz a vége. De addig is sok csapat életét megkeserítik majd.