LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kellenek a pontok!

Szégyenteljes első félidőt követően vereséget szenvedtük az Újpest ellen, így igencsak balul sikerült a DVSC születésnapi mérkőzése a múlt héten. A jó formában lévő lilák ugyanis igazolták a pillanatnyi papírformát és három ponttal a zsebükben hagyták el a Nagyerdőt a hathatós asszisztálásunk mellett, Ezen azonban sok időnk nincs keseregni, hiszen vasárnap a gólkirály jelölt Ádám Martin csapatához, a Pakshoz látogatunk a pontszerzés reményében. 

Minden egyes egység számíthat a végelszámolásnál, hallhattuk nem is olyan régen Joan Carrillot nyilatkozni, így már egy ponttal is elégedettek lehetünk véleményem szerint. Az igazi azonban egy győzelem lenne, amire lehet is esélyünk, hiszen egy korábbi beharangozóban említett „underdog” szerepkör jól áll a csapatnak. Mondom ezt annak ellenére, hogy legutóbb a Honvéd otthonában vereséget szenvedtünk, de tavasszal Bognár György együttese a jó tavaszi rajtot követően hazai környezetben jótékonyan három pontot adományozott az addig csontutolsó Gyirmótnak, amivel akkor igencsak izgalmassá tették a kiesés elleni harcot és gyakorlatilag őszi Csipkerózsika álmából felébresztették Csertői csapatát. Legutóbb pedig a Felcsút ellen mondtak csődöt, Hornyák Zsolt csapata ott megmutatta, hogy hogyan kell hatékonyan védekezni a régimódi, ám kétségkívül hatékony paksi játék ellen. A zöld mezesek jelenleg a negyedik pozíciót birtokolják, de dobogós reményeik aligha lehetnek, hiszen kereken 10 ponttal vannak lemaradva a Kisvárdától és 9 pontra vannak a kiesést jelentő helyektől, így nyugodtan ki lehet mondani, hogy kényelmes helyzetben vannak. A negyedik hely ráadásul szerencsés (vagy épp szerencsétlen) esetben még nemzetközi indulást is érhet.

A Loki ellenben igencsak kényelmetlen helyzetben találhatja magát, amennyiben nem talál vissza a győzelem, de legalább is a pontszerzés ösvényére, ami februárban kifejezetten jól ment a gárdának. Egy újabb idegenbeli betli nem fér bele, hiszen ha a körbeverések számunkra kedvezőtlen eredményeket hoznak, akkor könnyen a kieső helyek környékére is visszaeshetünk. Szegény embert az ág is húzza alapon a térdműtéten átesett Szécsi mellett Bárány és Kundrák játékára sem számíthat a debreceni szakmai stáb. Ellenben az Újpest ellen eltiltását letöltő Ugrai Roland újra bevethető lehet, valamint remélhetőleg a betegségen áteső Pávkovics, Bényei és Korhut is újra csapata rendelkezésére tud majd állni. Ezért aztán a kispadunk rövidsége ellenére is a lilák elleni kezdőcsapatra hajazó tizenegyre tippelek vasárnap is azzal a kiegészítéssel, hogy ha a maródi alapemberek közül valaki visszatérhet kezdőbe, akkor vélhetően változtathat majd a haditerven Carrillo mester.

A két csapat legutóbbi két találkozóján nem sikerült döntésre vinni a dolgot, mivel ősszel egy őrült mérkőzésen kétgólos előny ellenére sem sikerült nyerni és 3-3-as végeredmény született, amire maximum a sportfogadók és pártatlan meccsnézők csettinthettek elismerően. A debreceni visszavágó ellenben csak 1-1-es eredményt hozott, amikor Ugrai góljára a jelenlegi gólkirály jelölt, Ádám Martin válaszolt. Ezért nem kérdés, hogy kulcsfontosságú lenne a válogatottba is meghívott támadót semlegesíteni egy nekünk tetsző eredmény érdekében. Fontos lesz minél több párharcot felvállalni, és lehetőleg megnyerni, elvégre a hosszan előrevágott labdákkal operál a paksi csapat, bízva az erőcsatárok harciasságában. Ezen kívül abban bízhatunk még, hogy tényleg az esélytelenek nyugalmával játszunk majd különösebb lelki teher nélkül és akkor követhetjük a gyirmóti példát.

A mérkőzés vasárnap szokatlannak mondható 13 óra 15 perces időpontban kezdődik majd.

HAJRÁ LOKI!