LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sikerülhet feltörni a ZTE védelmét?

A válogatott szünet után ismét itt az NB I, egyből egy DVSC – ZTE párharccal. Szombat délután a Nagyerdei Stadion ad otthont a párharcnak, ahol a legfontosabb feladatunk, hogy a hármas sípszó felhangzásakor legalább egy ponttal gazdagodjunk. Mi kell ehhez, milyen esélyeket látunk a találkozó előtt és mi történt az elmúlt 2 hétben, erről szól beharangozónk!

Kezdjük az ellenféllel, mert az elmúlt két hétben ha a hazai foci híreit olvasgattuk, a válogatott eseményei után a ZTE neve merült fel legtöbbször. Előbb azért, mert eladták a 11 gólos Koszta Márkot, aztán azért, mert – utólag sem megnevezett okból – rá rövid időre a klub sorsát maximálisan a szívén viselő Waltner Róbert felállt a kispadról. Pedig a ZTE a negyedik a táblázaton, az elmúlt öt mérkőzésén gólt sem kaptak (igaz, összesen csak hármat lőttek, három 0-0-ás mérkőzést is összehoztak) és stabilnak, rendezettnek tűnt a klub minden szempontból. Két nagyon fontos személyt veszítettek pár nap alatt, és ez most nem feltétlenül jött rosszul számunkra, hiszen a vezetőedzői pozícióra ideiglenesen az eddig a ZTE utánpótlásában dolgozó Molnár Balázs ugrott be. Kosztáról meg nem kell külön írnom semmit, elég, ha megnézzük a ZTE házi góllövőlistáját.

A Lokiról kevésbé szóltak a hírek, a sérültjeink közül csak Gróf állapotáról tudunk, őt megműtötték, a beavatkozás rendben lezajlott és talán még ebben a szezonban vissza is térhet a pályára. A válogatottak kapcsán azonban Szujó, Bényei és Baráth is megmutathatta magát. Volt szerencsém látni minden utánpótlás-mérkőzést, és őszintén állíthatom, nagyon is megállták a helyüket, különösen Baráth Péter játéka volt kimagasló a Lengyelország elleni mérkőzésen, amin nem csak a gólpasszával, hanem végig agilis, jó játékával hívta fel magára a figyelmet. A mérkőzést látva biztos vagyok benne, hogy bár most elmaradt a bemutatkozása a felnőtt válogatottban, de hamarosan eljön majd az ő ideje, ha így folytatja.

Bár az első bekezdésben azt mondtam, hogy cél legalább egy pont, de azért nincs elérhetetlen távolságban a három pont sem, a ZTE életében történt változások erre komoly reményt is szolgáltatnak, persze ettől függetlenül egy kemény, hajtós mérkőzésre számítok. Carrillo nyilatkozatából idéznék: “hazai pályán ugyanakkor nem lehet más célunk, mint feltörni a kompakt és szervezett védelmüket, és itthon tartani a három pontot. Nem értünk még el semmit, viszont a ZTE elleni siker egy lépés lenne ennek érdekében.

A Paks ellen bevált, nincs ok változtatni

2002 és 2019 között csak mi nyertünk hazai pályán, 11 mérkőzéses győzelmi sorozatunkat azonban az elmúlt két alkalommal megtörték a vendégek és 2020-ban, 2021-ben is kikaptunk tőlük itthon (és ezek mellett még csak egyszer tudtak győzni Debrecenben). Ideje, hogy ismét mi szerezzük meg a három pontot! Mi lehet a győzelemhez vezető út? Csak azt tudom mondani, amit korábban többször is írtunk a cikkeinkben vagy mondtunk a LokiZóna adásaiban, vlogokban: egy türelmes, magabiztos védekezésre van szükségünk, nem szabad nagyon kinyílnunk. Hiába vagyunk mi hazai pályán, nem támadhatunk ki nagyon, még akkor sem, ha így a játékunk kevésbé lesz látványos. A mostani időszak a hatékonyságról és a pontszerzésről kell, hogy szóljon. Remélem így lesz, és ha csak egy aprócska góllal is, de legyőzzük a ZTE-t.

Szurkoljunk együtt a helyszínről, szombaton 14:45-től, vagy a tv előtt, hiszen a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

Hajrá, Loki!
Csibu