LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2022/2023 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett:

Kölcsönből visszatérők:

Távozott:

Hosszabbított:

Profi szerződést kötött:

  • Sipos Szabolcs (3 év – 2025/06/30)
  • Erdélyi Benedek (3 év – 2025/06/30)
  • Cibla Flórián
  • Doktor Zsolt
  • Horváth Zalán
  • Hornyák Csaba

Hírek, pletykák:

[09/13] Eltelt már két hét a piac zárása óta, így mi is zárjuk a nyári átigazolási rovatot, mozgalmas hónapokon vagyunk túl, folytatás télen!

[09/02] Észak-macedón források szerint Dorian Babunskit a bolgár CSKA 1948 Szófia szemelte ki magának. Mivel testvére már távozott, és egyébként sem kapott eddig sok lehetőséget, nem lepődnénk meg a távozásán. Bulgáriában egyébként még szeptember 6-ig tart az átigazolási időszak.

[09/01] A nemzetközi átigazolási időszak ma éjfélkor zárul, a magyar viszont már tegnap zárt, így innentől kezdve szerződéssel rendelkező játékost nem igazolhatnak a magyar csapatok. Természetesen távozók ettől még lehetnek, illetve klub nélküli játékos is beeshet bármikor.

[08/31] Újabb távozó, Kundrák Norbert kölcsönben Szegeden folytatja a szezont, így az NB II-ben bizonyíthat hosszú sérülése után.

[08/31] Az átigazolási időszak utolsó napján szerződést bontott a DVSC David Babunskival, aki így egy év után távozik a klubtól.

[08/26] Négy akadémistával kötött profi szerződést a DVSC. A 17 éves Cibla Flórián, a 16 éves Doktor Zsolt, a 17 éves Horváth Zalán, valamint a 16 éves Hornyák Csaba kapta meg ezt a lehetőséget. A szerződésük hossza nem publikus.

[08/15] Peter Olawale a legújabb igazolásunk. A 20 éves nigériai csatár az izraeli másodosztályban szereplő Hapoel Raanana együttesétől érkezett. A szerződés időtartamát ezúttal sem kommunikálták.

[08/10] Bejelentette Horváth Krisztofer érkezését a DVSC. Bár a hivatalos közlemény ködösen fogalmaz és nem tér ki rá, a fiatal középpályás egy évre érkezett kölcsönbe a Torinotól.

[08/09] Alexandros Kyziridis szerződtetését bejelentette a DVSC. A 21 éves görög szélső szerződésének hossza sem nyilvános.

[08/09] Ahogy Fabrizio Romano fogalmazna, Here We Go! Információink szerint biztosra vehető Horváth Krisztofer érkezése, aki egy évre kölcsönbe jön a Torinotól, bejelentés akár már holnap is jöhet! Az értesülésünket több olasz forrás is megerősíti, amire a zte.hu is felhívta a figyelmünket.

[08/09] A csakfoci szerint Debrecenben folytathatja pályafutását Horváth Krisztofer. A Torino 20 éves középpályása az előző szezont Szegeden töltötte kölcsönben, az NB II-es csapat húzóembere volt, a nyári felkészülés során pedig olasz csapatánál is betalált felkészülési mérkőzésen. Mivel hiányposztra jönne, és óriási potenciál van benne, ezért nem túlzás, hogy a nyár egyik legnagyobb igazolása lehetne!

[08/07] A zte.hu-n megjelent cikk alapján Szlovákiából származó hírek szerint az élvonalbeli Zlate Moravce görög szélsője, a 21 éves Alexandros Kyziridis a DVSC-hez igazolhat. Az elmúlt idényben csapata legjobbja volt az InStat adatai alapján. Az ügyben a szlovák csapat elnöke is megszólalt: „Mi is csalódottak vagyunk, és osztjuk a vezetőedző véleményét. Aki nem akar a ViOn csapatában játszani, majd máshol fog futballozni. Azt gondolom, hogy meg fogunk egyezni a Debrecennel és a következő napokban Magyarországra fog igazolni.”

[08/03] Matar Dieye szerződtetését is bejelentette a DVSC. Információink szerint a támadó már egy ideje a csapattal készült. Olaszországban nevelkedett, később megfordult több ukrán csapatban, az előző két szezonban a horvát HNK Gorica csapatában szerepelt. Az ő esetében sem közölték a szerződése hosszát.

[08/03] Tegnapi infónk igaznak bizonyult, Karim Loukilit szerződtette a DVSC. Arról nem adott tájékoztatást a klub, hogy mennyi időre írt alá.

[08/02] Információink szerint Karim Loukili a DVSC játékosa lesz. A marokkói szélső a holland másodosztályban lépett pályára legtöbbször, legutóbb a lett Riga futballistája volt.

[07/29] Poór Patrik visszatért nevelőegyesületébe. Az MTK bejelentése értelmében kivásárolták őt a szerződéséből. Szerk.: A később megjelenő DVSC közlemény konkrétabban fogalmaz, a védővel közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

[07/29] Sipos Szabolcs a fejlődés és a több játéklehetőség érdekében Szegeden folytatja kölcsönben. A 18 éves védővel idén nyáron kötött profi szerződést a DVSC.

[07/28] Megyeri Balázs is a DVSC-be szerződött. A klub az ő esetében sem közölte a szerződés hosszát. A 32 éves kapus érkezése egyben valamelyik jelenlegi hálóőrünk távozását is előrevetítheti.

[07/28] Saná Gomes meggyőzte a stábot, így a próbajátékot követően szerződtette őt a DVSC. Az örmény partnerklubtól érkező Bissau-guineai játékos szerződésének hosszát nem közölte a klub.

[07/27] Az nb1.hu szerint Megyeri Balázs a DVSC-nél folytathatja karrierjét, tudomásuk szerint a felek már meg is állapodtak egymással a közös folytatásról. A 32 éves kapus legutóbb Cipruson, az AEL Limasszolnál védett. Már télen is felvetődött az ideszerződése, amennyiben Gróf Dávid távozott volna, ám akkor végül Ciprusra szerződött.

[07/27] Az M4 Sport Góóól műsorában Hayk Hovakimyan klubigazgató elmondta, a keret 60-70%-ban már összeállt, még két támadó érkezése várható.

[07/23] A zte.hu most egy elég hihetetlennek tűnő hírre bukkant: lengyel források szerint a DVSC is érdeklődik a 21 éves lengyel válogatott Michal Karbownik iránt. A védelem jobboldalán és a középpálya közepén is bevethető játékos a Premier League-ben szereplő Brighton játékosa, az előző szezont az Olympiacosnál töltötte kölcsönben, az értékét 2.5 millió eurora taksálja a transfermarkt. Mivel említik még érdeklődőként a Legia Varsót és a Schalkét is, így komolyabb jelentőséget nem is tulajdonítanánk ennek a pletykának.

[07/23] Egykori játékosunk, Varga Kevin egyoldalúan szerződést bontott török klubjával, a Kasimpasával, mivel tartoztak neki. Korábban pletykaként felmerült már az esetleges visszatérése Debrecenbe, ami így, hogy most szabadon igazolhatóvá vált, ismét előkerülhet, de elmondása szerint szívesebben folytatná légiósként.

[07/23] A ma délelőtti edzőmérkőzésen pályára lépett a 22 éves Bissau-guineai Saná Gomes. Posztját tekintve balhátvéd, és „testvércsapatunk”, az FC Noah játékosa.

[07/22] A zte.hu találata alapján Oroszországból származó infók szerint a CSZKA Moszkva érdeklődik Baráth Péter iránt. A DVSC 2 millió eurot kér a játékosért, a kölcsönadás kizárt.

[07/22] Erdélyi Benedekkel profi szerződést kötött a klub. A 16 éves kapus három évre, 2025-ig írt alá.

[07/21] A mai napra jutott még egy igazolás, Georgios Neofytidis 3 évre írt alá. A 21 éves görög védekező középpályás legutóbb Szlovákiában, a Zlate Moravce együttesében játszott. Érdekesség, hogy ő a DVSC történetének első görög légiósa.

[07/21] A legújabb igazolás kapus posztra érkezett Raul Barlbarau személyében. A 21 éves román hálóőr a másodosztályú CSA Steaua csapatától érkezett három évre.

[07/20] Tegnapi pletykacsokrunk második fele is hivatalossá vált, Oleksandr Romanchuk személyben 22 éves ukrán védőt igazolt a DVSC. A védelem közepén és a középpályán is bevethető játékos három évre írt alá, a PFC Lviv csapatában futballozott az előző szezonban.

[07/20] Immár hivatalos, Korhut Mihály egy évre a DEAC-ba szerződött. A hírt egyelőre csak az egyetemi csapat hivatalos oldala közölte, de később a dvsc.hu is beszámolt róla.

[07/19] Kedd esti pletykák: Korhut Mihály a DEAC-hoz kerülhet, a Lokiba pedig ukrán belső védő érkezhet a napokban.

[07/18] Ahogy az már hetek óta a levegőben lógott, Ante Erceggel a mai napon hivatalosan is szerződést bontott a DVSC, így a játékos alig 2 hónappal az érkezése után távozott is.

[07/17] Egy kis összegzés így a hét végére az elmúlt napok eseményeiből: a távozóink közül Gyönyörű Gergő Karcagon, Sármány Kristóf Hatvanban, Deczki Máté és Kenderesi Dávid Hódmezővásárhelyen kötött ki, Soltész János kölcsön után végleg a DEAC játékosa lett. Egy újabb egykori nagy ígéretünk is felkerült a távozók listájára, Talpalló Norbert Békéscsabára igazolt. Ante Erceg lehetséges távozásáról pedig immár a magyar sportsajtó is beszámolt.

[07/14] Dusan Lagator a DVSC legújabb igazolása. A 28 éves montenegrói játékos védőként és védekező középpályásként bevethető, legutóbb a lengyel Wisla Plock játékosa volt. A Lokihoz csupán egy évre írt alá.

[07/09] Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a májusban szerződtetett Ante Erceggel szerződést bont a klub, a horvát támadó ugyanis közel sem heverte ki a tavalyi évben összeszedett súlyos keresztszalag sérülését. A játékost még Tőzsér Dániel igazolta.

[07/08] Varga Józseffel szerződést hosszabbított a klub. A 34 éves középpályás újabb egy évre, 2023-ig kötelezte el magát.

[07/08] Sipos Szabolccsal profi szerződést kötött a klub. A 18 éves védő három évre kötelezte el magát a DVSC-hez.

[07/08] Major Sámuel visszatért a Lokiba. A 20 éves tehetség 1+1 évre írt alá nevelőegyesületéhez. Az előző szezonban bemutatkozott az osztrák élvonalban az Admira csapatában, előtte évekig a Salzburg akadémiáján pallérozódott.

[07/07] „Folyamatban vannak az egyeztetések. Van olyan játékos, aki most éppen orvosi vizsgálaton van, úgy gondolom, a héten legalább egy embert be tudunk jelenteni, és az elkövetkező időszakban pedig a többi erősítést is.” – Makray Balázs a várható igazolásokról. Emellett cáfolta a torinoi fiatal, Samuele Lovaglio leigazolását, akiről sohasem hallottak még.

[07/07] Szujó Attila az ETO FC-nél folytatja, a győriek ugyanis bejelentették a szerződtetését. A fiatal védő három évre írt alá.

[07/03] A zte.hu szúrta ki, hogy olaszországi hírek szerint érdeklődünk a Torino 19 éves jobbszélsője, Samuele Lovaglio iránt.

[07/01] A mai sajtótájékoztatón hivatalossá vált, hogy Dzsudzsák Balázs marad a DVSC-nél, bár ennél bővebb részleteket nem közöltek (szerk.: később kiderült, hogy egy évre, tehát 2023-ig írt alá). A csapatnak új cégvezetője, klubigazgatója és edzői stábja is van, júliusban pedig egyhetes ausztriai edzőtábor vár majd a keretre.

[06/30] A PMFC bejelentette Kovács Péter szerződtetését. Bár nem térnek ki rá, a 22 éves kapus vélhetően végleg a mecseki gárdához igazolt.

[06/30] Az NSO szerint Debrecenben folytathatja Major Sámuel. A 20 éves jobbhátvéd/jobbszélső a DVSC-ben nevelkedett, majd került a Salzburg akadémiájára. Az előző szezonban az osztrák élvonalban is bemutatkozhatott, hét meccsen játszott az Admira Wackerben, ám csapata kiesett, így szabadon igazolhatóvá vált.

[06/28] A blikk információi szerint a héten eldőlhet Dzsudzsák Balázs sorsa, csapatkapitányunk újabb egy évvel hosszabbíthat. Emellett információink szerint Varga József szerződése szintén egy évvel meg lesz toldva, és esély mutatkozik Korhut Mihály maradására is. Szujó Attila szerződése lejártával viszont Zalaegerszegre igazolgat. Az érkezők oldalán pedig ne lepődjünk meg, ha esetleg felbukkan majd a jelenleg csapat nélküli Varga Roland.

[06/22] Ez aztán a hidegzuhany: Bényei Ágoston Diósgyőrbe igazolt. A fiatal középpályás hosszútávú szerződésében volt egy záradék, miszerint alacsonyabb osztályú klubhoz elszerződhet. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy átigazolási díj nélkül szerezte őt meg a DVTK, nagyon amatőr volt, aki ilyen szerződést kötött az egyik legnagyobb értékünkkel.

[06/21] A korábban velünk is szóba hozott Bobál Dávid Mezőkövesdre, Dombó Dávid pedig a Vasashoz szerződött. Továbbá bár hivatalos megerősítés nem érkezett róla, Tomas Kosicky vélhetően távozik, ugyanis nem szerepelt az első edzésről készült fotókon. A szintén most nyáron távozó Pintér Ádám és Kovács Gergő pedig múlt héten a Szeged együtteséhez szerződtek. Tischler Patrik pedig frissiben a Budafok játékosa lett.

[06/09] Információink szerint bár szívesen maradt volna akár alacsonyabb bérért is, a vezetőség nem hosszabbít Korhut Mihállyal, aki így szintén távozni fog szerződése lejártával.

[06/08] Tischler Patrik is elhagyja a DVSC-t 2 év után, a 30 éves támadó szintén szerződése lejártával távozik a klubtól.

[06/08] A következő szezonra megfiatalodik az NB III-as keret, ez pedig azzal is jár, hogy számos olyan játékos távozik, aki eddig főként ott kapott szerepet, így szerződése lejártával elhagyja a DVSC-t Kalafat ÁlmosKenderesi DávidKovács RóbertKovács GergőTordai BalázsSármány KristófBalla MátyásDeczki Máté és Soltész János.

[06/07] Két játékos távozását jelentette be a klubPintér Ádám és Gyönyörű Gergő szerződésük lejártával hagyják el a DVSC-t.

[06/01] Christian Manrique személyében balhátvédet igazolt a DVSC. A 23 éves spanyol futballista Ciprusról, az Olympiakos Nicosiától érkezik és 2+1 éves szerződést kötöttünk vele.

[06/01] Ahogy az várható volt, a klub nem élt a Soltész Dominik szerződésében rögzített opciós vételi joggal, így a támadó visszatér a Honvédhoz.

[06/01] A hírek szerint a Kisvárda lejáró szerződésű kapusa, Dombó Dávid Debrecenbe igazolhat.

[05/27] Az nb1.hu értesülései szerint Ugrai Roland Újpesten köthet ki.

[05/26] Meldin Dreskovic személyében egy belső védő érkezését jelentette be ma a klub. A 24 éves montenegrói bekk a hazája bajnokságát megnyerő, és számunkra is ismerős Sutjeska Niksic együttesétől érkezett két évre.

[05/25] És mára még jutott egy név az érkezők oldalára is, bejelentette ugyanis a DVSC Ante Erceg leigazolását. A 32 éves horvát támadó az utóbbi években a dán Bröndby kötelékébe tartozott, az előző szezont a horvát Osijeknél töltötte kölcsönben, ahol szezon közben térdszalag szakadáson is átesett. Összesen 3-3 meccset játszott a horvát első- és második vonalban, ezeken egy találatot szerzett. Most pedig 1+1 évre a DVSC játékosa lett.

[05/25] Az pedig már mai hír, hogy további két játékos távozott, név szerint Marko Nikolics és Pávkovics Bence. Előbbi leigazolása nem volt sikersztory, nem hagy maga után mély nyomot, ráadásul a távozása is emlékezetesre sikeredett. Utóbbi eligazolása viszont némileg meglepő, Pávkovicsról tudni kell, hogy gyerekkori álma volt a DVSC-ben futballozni, és tavaszra egész jó párost alkotott Deslandessel. Hivatalosan nem erősítette meg a klub, hogy az ő szerződése is lejárt volna, de valószínűleg erről van szó.

[05/25] Először ugorjunk vissza picit az időben, még múlt héten jelentette be ugyanis a DVSC Ugrai Roland távozását. Házi gólkirályunk szerződésében ugyan még volt +2 év opció, ám ezzel nem éltek a felek, így közel másfél év után távozott Debrecenből.

[05/25] Számtalan játékosunk szerződése lejár ezen a nyáron, melyek többségét Tőzsér Dániel is megerősítette. Ők név szerint Tomas KosickyPoór PatrikKorhut MihályVarga JózsefDzsudzsák BalázsPintér ÁdámTischler Patrik, illetve lejár a kölcsönszerződése Soltész Dominiknak, és meglepődnénk, ha élne az opciós joggal a klub az esetében. Valamint a hírek szerint a tavaly nyáron igazolt Szujó Attila szerződése is lejáróban van, de ezzel kapcsolatban nincs hivatalos infónk.

[05/25] Itt a nyár, kezdődik mindenki kedvenc időszaka, az átigazolási szezon, vagy ahogy mi itt Debrecenben már megszokhattuk, a kukázás! Meglepően hamar elkezdődtek a mozgolódások csapaton belül, így elérkezettnek láttuk az idejét a rovat elindításának. Mostantól kezdve egészen szeptemberig igyekszünk naprakészen követni a csapattal kapcsolatos híreket, pletykákat, értesüléseket!


>>> A korábbi rovatokért kattints ide! <<<