LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Baráti tétmeccs?

Az Újpest elleni fölényes hazai sikert követően a Magyar Kupa negyedik fordulójában van jelenése a Lokomotívnak, de ezúttal nem kell majd messzire utazni, hiszen a sorsolásnál kegyes volt Fortuna a Lokival, így városon belül, a Dóczy József utcába kell csak átsétálni, hogy láthassuk a kedvenceinket. Ebből talán ki is lehet találni, hogy a „városi rivális” egyetemi csapattal, a DEAC-cal fognak játszani a nyolcaddöntőbe jutásért Srdjan Blagojevic tanítványai.

Egy biztos, az utazásra és annak megpróbáltatásaira egészen biztos nem foghatják majd a felek és mondhatnánk itt Zombori Sándor klasszikusára hajazva azt, hogy itt bizony debreceni siker fog születni. Az helytálló megállapítás ugyanakkor, hogy aki itt alul marad, annak csak a bajnokság marad, amire fókuszálhat. Ennyire forrón azonban véleményem szerint nem fogják enni azt a bizonyost, miután a vendéglátó DEAC NB III-ban érdekelt csapatában régi ismerősök (Korhut, Bereczki, Lakatos, Újvárosi) fognak pályára lépni a hétszeres bajnok vasutasok ellen, akiket egy egykori DVSC ikon, Sándor Tamás kormányoz Az egyetemi csapat jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban: ez kifejezetten jó eredménynek tűnhet, de a lebonyolításból fakadóan csak az első juthat fel a másodosztályba, a Merkantil Bank Ligába. Márpedig a DEAC-nál a visszajutást célozták meg a két évvel ezelőtti kiesést követően, ami sem tavaly nem sikerült, és úgy néz ki, hogy idén sem nagyon lesz rá sanszuk, így továbbra sem állhat fel a régóta áhított debreceni futballpiramis (DVSC: NB I, DEAC: NB II, DVSC II: NB III).

A DEAC kupamenetelését elnézve, már három győztes csatán túl vannak a fekete-fehér mezesek, hiszen kezdésnek augusztus elején a Salgótarjánt búcsúztatták, majd az Eger és a Jászberény is kénytelen volt fejet hajtani előttük. Így aztán abszolút az esélytelenek nyugalmával játszhatnak a Loki ellen, ami akár még veszélyes is lehet ránk nézve. Gondolhatnánk ezt papíron, de érzésre inkább lesz ez egy baráti hangulatú, kvázi felkészülési mérkőzés. Azonban elég nagy meglepetés lenne, ha nem a jóval esélyesebbnek tartott piros fehérek lépnének tovább a legjobb 16 közé. Nincs előttünk az a forgatókönyv, hogy kieshetünk a fiókcsapatunk ellen (elméletileg miért ne, de na…).

Emiatt pedig vélhetően a második sorunkkal is könnyedén abszolválni kellene a meccset, így jó esély mutatkozhat minden csapatrészben a váltásra. Ennek okán szerepet kaphatnak az eddig kevesebbet futott vagy sérülésből felépült játékosok: Major, Kyziridis, Neofytidis, Horváth vagy éppen Megyeri. A Loki egyébként a szerb tréner színrelépése előtt Dabason kezdésként egy rendkívül kiélezett és izzadtságszagú egygólos győzelmet aratott Ferenczi góljával, ahol egyébként bő fél órát emberhátrányban játszottunk Romanchuk piros lapja miatt. Remélhetőleg ezúttal nem kell majd a körmünket lerágni az idegesség miatt.

A két fél legutóbbi három egymás elleni mérkőzése nem meglepően a vasutasok fölényét hozta, amiből kettőt a Nagyerdei Stadionban, egyet pedig az egyetemi pályán húztak be, amikor még az NB II-ben találkoztak egymással a felek. Érdekesség egyébként, hogy abban a szezonban is a DEAC volt az ellenfelünk a kupa hasonló szakaszában. A találkozó egyébként szurkolói szempontból eléggé kellemetlen időpontban, szerdán 13:30-kor kezdődik, de valahol érthető a rezsiárak elharapódzása miatt, így nem kell villanyfényben játszani. Aki esetleg teheti, az látogasson ki és buzdítsa a fiúkat.

A játékvezető egyébiránt Lovas László lesz, akinek munkáját Belicza Bence Péter és Varga Gábor fogja segíteni.

HAJRÁ LOKI!

borítókép // deac.hu