LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tilos elbénázni!

Eddig a tavaszt meglehetősen jól indította a DVSC, amit négy megszerzett ponttal és ugyanennyi rúgott góllal abszolvált Srdjan Blagojevic társulata, így aztán reményeink szerint a Magyar Kupában is hasonlóan eredményes játékot várhatunk a piros-fehérektől. Amennyiben ez teljesül, akkor folytatódhat a sikeres tavaszi hadjáratunk. Ebben a törekvésében a vasutasokat a NB II-es Győri ETO együttese igyekszik majd megállítani szerdán este a vizek városában.

Remélhetőleg ez nem fog sikerülni Tímár Krisztián együttesének, de az is biztos, hogy egy nagyon szenvedős 90 perc előtt áll majd a csapatunk, viszont ha meg szeretnénk nyerni a Magyar Kupát, akkor mindegy hogyan, de illene megverni egy másodosztályú középcsapatot, nem lebecsülve az ellenfelet. A korábbi ferencvárosi játékos által trenírozott kisalföldiek számára is jobb híján a kupa maradt szépségtapasz gyanánt, hiszen huszonkét forduló elteltével a 10. helyen állnak, így nem túl sok esélyük van a feljutásra. Ezt tetézi, hogy a hétvégén a Haladás ellen az ETO Parkban égtek meg 3-1 arányban. A kupában ellenben az előző fordulóban egy „nagy vadat” ejtettek el, hiszen az NB I jelenlegi második helyezettjét, a Kecskemétet búcsúztatták 1-0 arányban Kiss Bence góljával. Azt megelőzően viszont egy könnyed, négygólos sikerrel vétették észre magukat a Pécsvárad ellen.

Keretüket a Videoton (Kovácsik, Papp) és a Dunaszerdahely (Szendrei, Vitális) kölcsönjátékosai is alkotják többek között. Ez utóbbi kapcsolat a klubot birtokló Világi Oszkárnak is köszönhető, aki a Dunaszerdahely többségi tulajdonosa is, így egyfajta fiókcsapatként funkcionálnak a zöld-fehérek. Rajtuk kívül az ex-lokista Szujó Attila személye lehet még érdekes, hiszen nagy reményekkel igazolták le a hajdúságiak Felcsútról, de egyelőre nem igazolta azt, hogy kár volt lemondanunk róla. Szintén náluk kergeti a bőrt kölcsönben a Mezőkövesdtől érkező és Borsossal holtversenyben házigólkirály ex-zalai Babati, valamint a meglehetősen furcsa körülmények között leigazolt Csontos Dominik, akit a Tőzsér éra alatt úgy emlegettek, mint lehetséges erősítést a Hajdúságban. A támadósorukban pedig a 36 éves veterán, korábbi válogatott csatár Priskin Tamás szerepel a paraguayi Nicolás Morinigoval együtt, aki a nagyszülei révén kapta meg a magyar állampolgárságot.

A DVSC pedig, mint ahogy azt fentebb már említettem, jó formának örvend és a második számú sorozatban is mindkétszer rendes játékidőben győzött a Dabas (0-1), valamint a DEAC (0-4) ellen egyaránt idegenben. Ahhoz viszont, hogy a csapat hosszú idő után elérhető közelségbe kerüljön egy kupa megnyeréséhez, mindenképp komolyan kell venni ezt az összecsapást, így Blagojevic mesternek meg kell találnia azt az elegyet a perememberek és a kezdők között, ami elég lesz a továbbjutáshoz. Ha ez megvalósul, akkor kis túlzással a sorsoláson és Fortunán múlik, hogy hogyan tovább és meddig lehet eljutni a kupában. Csak emlékeztetőül, a Ferencváros, a Videoton és a Kecskemét is már búcsúzott a sorozattól és az MTK sem szövögethet további kupaálmokat, miután február elsején a Mezőkövesd megálljt parancsolt az NB II második helyezettjének, így siker esetén Kuttor Attila együttesét is megkaphatjuk.

A Rába partiakkal legutóbb a másodosztályban találkoztunk és mindkét alkalommal győztesen hagytuk el a pályát, viszont azt megelőzően 2016. szeptember 14-én szintén a kupában randevúztak egymással a felek és akkor nagy meglepetésre egy góllal jobbnak bizonyultak a dunántúliak Leonel Pontes csapata ellen. Na, ezt a fajta kellemetlen meglepetést most azért jó lenne elkerülni.

A szerda este hét órától rendezett találkozót az M4 Sport élőben fogja közvetíteni. A játékvezető Derdák Marcell lesz, akinek munkáját Huszár Mátyás és Becséri Gergely fogja segíteni.

HAJRÁ LOKI!