LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Pihentünk is, meg nem is

Szerdán nem várt, és indokolatlan túlórára volt kényszerülve a csapat a kupában Győrben, aminek a levét a Paks ellen ihatjuk meg. Kérdés, hogy a lagymatag iramot diktáló csapat elfáradt-e a 120 percben? Blagojevics azért igyekezett rotálni a csapaton, de néhány játékosunk lábában azért mégiscsak ott lesz az a 120 perc, plusz a kettős terhelés is. Ettől függetlenül nincs félnivalónk a Pakstól!

A vezetőség és a játékosok is kinyilatkozták többször, hogy a fókusz a Magyar Kupán lesz tavasszal, ezek után számomra kissé meglepő volt, hogy nem tettük oda magunkat 100%-ban szerdán (vagy legalábbis az ellenfél számomra lelkesebbnek tűnt). Persze mondhatjuk, hogy félgőzzel is meglett a továbbjutás, de jobb lett volna 90 perc alatt lerendezni azt a meccset. Mindegy, ezen már nem tudunk változtatni. Az alapcsapatunkból Kusnyír, Lagator, Varga és Ferenczi kaptak 120 perces terhelést (plusz Megyeri, de kapusnál ez mindegy), főleg a két szélső védőnket féltem (pláne hogy perpill egyiknek sincs cseréje), illetve nem lepne meg, ha Varga sem lenne 100%-os szombaton. Ami azért is baj, mert Baráth megsérült Győrben, így érik a Manrique – Loncar tengely (ami végülis nem hangzik vészesen). A többieknek 90 percnél kevesebb terhelés jutott, szóval összességében nincs akkora gond. És hát ne feledjük, hogy a Paks is kupázott, bár ők az NB III-as Monor ellen kényelmesebben jutottak tovább (5-1), és több alapembert is tudtak pihentetni. Ennek ellenére tartom, hogy nem ezen fog múlni a szombati meccs végkimenetele.

A Paks évek óta egy szürke középcsapat, hol jobb, hol rosszabb időszakokkal, néha megcsapja őket a kiesés szele, néha a felsőházig fel tudnak kapaszkodni, de a totál középszer megtestesítői. Waltner Róbert irányításával sem változott a helyzet, már csak abból a szempontból sem, hogy egyik hétről a másikra képesek bravúrgyőzelmek után kínos vereségekbe belefutni. Hogy az idei szezonjukból említsek példákat: egyik héten győzelem Újpesten, majd a következő körben sima vereség otthon a Kisvárdától. Hazai égés a Vasastól, következő héten 5-0-ra legázolták a Kispestet… Tavasszal eddig két meccsen két iksz a mérlegük, de nem akárkik ellen, a két dobogóstól, a Kisvárdától és a Kecskeméttől csíptek pontot. Előbbitől igencsak szerencsés, illetve komikus módon, egy hatalmas potyagóllal az utolsó pillanatban. Egyelőre tehát inkább a jobbik arcukat mutatták, legalábbis eredményességben, hiszen két erősebbnek vélt csapattól csíptek 1-1 pontot. Ilyen szempontból ez nem feltétlen jó előjel nekünk.

Na de itt a mérleg másik nyelve, a Blagojevics irányítása alatt szárnyaló Loki, amely hazai pályán imponáló mérleget tudhat maga mögött: eddigi 9 itthon lejátszott meccsünkön 5-3-1 a mérlegünk, csak a Kisvárdától kaptunk ki, nálunk jobb hazai mérlege pedig csak a Kecskemétnek és a Fradinak van. A Paks az idegenbeli tabellán közepesen teljesít, a hatodik helyen állnak 2-4-3-as mérleggel, a három vereség idegenben azért figyelemreméltó (a „hazai pálya-menő” FTC-KTE páros mellett a ZTE tudta verni őket). Házi gólkirályuk a 11 találattal álló Varga Barnabás, aki az NB I góllövőlistáját is vezeti (ha szezon végén is ő végezne az élen, akkor ez már zsinórban a harmadik szezon lenne, amikor a Paks adná a bajnokság gólkirályát, ráadásul minden szezonban mást, elképesztő lenne ez is). Rajta kívül még a most télen szerződtetett Skribek Alenre hívnám fel a figyelmet, mint potenciálisan veszélyes játékos ránk nézve.

Szerintem a stáb figyelembe fogja venni a kettős terhelés okozta bonyodalmakat, így várok némi változtatást a kezdőnkben. A védelembe mindenképp visszakerül majd Dreskovics, de szerintem Lagator marad a párja. A széleken mint említettem nincs nagy variáció, így muszáj kezdenie Ferenczinek és Kusnyírnak. A középpálya védekező részére is kitértem már, nekem Loncar és Manrique a tippem, hacsak Baráth sérülése nem súlyos. Dzsudzsák kihagyhatatlan, a széleken pedig visszakerül Szécsi és Sós, előre pedig Babunskit várom ezúttal is. Ha pedig frissíteni kell, akkor is lesz kihez nyúlnunk, Bódi, Mance, vagy akár Kyziridis is bevethető.

Én most nem félek ettől a meccstől, hazai pályán megállíthatatlanok vagyunk az ilyen ki-ki meccseken (amikor nagyjából velünk azonos erőt képviselő csapattal találkozunk), úgyhogy szerintem ezúttal sem lesz probléma a három pont begyűjtése. Azt el tudom képzelni, hogy nem lesz olyan könnyű meccs, mint a ZTE elleni volt, de ha tippelnem kéne, 3-1-et mondanék.

Nem mondom, hogy kellemes labdarúgóidőnek nézünk elébe szombaton, de aki csak teheti, az a helyszínen buzdítsa a csapatot, hajrá!