LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Előre az elődöntőért!

A Ferencváros elleni vereséget könnyedén elfelejthetik a Loki szurkolók, ha cserébe csütörtökön a kupában a Felcsút ellen sikerül a továbbjutást kiharcolni a legjobb négybe kerülésért. Amennyiben ez teljesül, akkor a hőn áhított Magyar Kupa megnyerése felé egy újabb nagy lépést tenne meg Srdjan Blagojevic társulata. Leírva ez nagyon könnyűnek tűnik, de vannak azonban nehezítő tényezők a Nagyerdőn. Ezzel együtt nem lehetetlen a továbbjutás kivívása, bár ahhoz jóval összeszedettebb és koncentráltabb játékra van szükség a vasárnapinál.

Ellenfelünk meglehetősen hullámzóan teljesít tavasszal a bajnokságban, amire jó példa, hogy a színmagyar Pakstól simán kikaptak a gólkirályi cím várományosa, Varga Barnabás és az örökifjú Böde Dániel dupláinak köszönhetően. Hasonlóan a kilencedik kerületiekhez, Hornyák Zsolt csapatának sem volt túl sok sikerélménye ebben a naptári évben, hiszen a kupában nagy nehezen átvergődtek az Újpesten büntető rúgások után, valamint a Zalaegerszeget egy hajrában esett Gruber góllal győzték le. Kikaptak viszont Mezőkövesden, valamint ikszeltek Fehérváron, és otthon a Vasassal, tehát tényleg nagyon vegyes az eredménysor.

Mint fentebb említettem, akadnak nehezítő tényezők a Loki háza táján is, hiszen Kusnyír sérülése után nincs jobbhátvédünk gyakorlatilag, de a télen alaposan megritkított kapus pozícióban az egyetlen biztos pontunk, Megyeri Balázs is megsérült és több hétig nélkülözni kell a szolgálatait, ami igencsak nagy érvágás nekünk. Ezt orvosolandó két kapus igazolását jelentette be a klub: előbb a 23 éves saját nevelésű Kovács Pétert hoztuk vissza, ma pedig a 32 éves szerb Marko Milosevic is érkezett; utóbbi korábban dolgozott együtt Blagojeviccsel is Kazahsztánban, így nem lenne meglepő, ha holnap máris vele kezdődne a névsor. Az elmúlt hetekben kimondva, kimondatlanul is ez a mérkőzés van a fókuszban, jelenleg ez a szezon legfontosabb összecsapása, így nincs értelme tartalékolni, legfeljebb egy-két poszton várható majd némi frissítés. Gondolván arra, hogy Lagator visszakerül a kezdőbe, a jobbhátvéd poszton Bévárdi kezd, illetve Varga helyett esetlegesen Loncar, Babunskit pedig a bajnokságban eltiltott Mance válthatja.

Hornyák csapata ellen idén még nem sikerült győznünk, hiszen ősszel hazai pályán 1-1-es döntetlenre végeztünk (igaz még Janeiroval a padon), majd a „visszavágón” a Pancho Arénában Batik duplájával győztek a hazaiak. Ezek után pont időszerű lenne egy győzelem ellenük, ami most duplán számítana, ráadásul „fél lábbal” a döntőben lennénk egy továbbjutással. Az eddigi eredmények is kedvezően alakultak, hiszen a sorozat egyik esélyesének kikiáltott Kisvárda búcsúzott az NB II-es Budafok ellen, de a ZTE mezőkövesdi továbbjutása sem volt épp papírforma eredmény. Emellé jön még ma este játszott Paks – Vasas párharc győztese, valamint a mi párharcunk továbbjutója. Egyik csapat ellen sem állnánk ki esélytelenül a legjobb négy között…

A mérkőzés csütörtökön este nyolc órától lesz. Biztatok mindenkit, hogy a késői időpont ellenére, a klub kezdeményezését érdemes kihasználni, hiszen jelképes, száz forintos darabáron lehet jegyet venni az összecsapásra. Legyünk minél többen! A találkozó játékvezetője Csonka Bence lesz, akinek munkáját Buzás Balázs és Albert István fogja segíteni.

HAJRÁ LOKI!