LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bronzcsata?

Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben érvényesült a papírforma a bajnokságban a Ferencváros ellen és egy fájdalmas kupabúcsú is becsúszott, a DVSC minden kétséget kizáróan erőn felül teljesít tavasszal a bajnokságban, hiszen eddig tizenegy pontot szorgoskodtak össze Dzsudzsákék, így a hőn áhított matematikailag is biztos bennmaradás egyre közelebb kerülhet a jelenlegi negyedik helyezett hajdúságiakhoz. Ezt megfejelve még ráadásul szombaton a Kisvárda otthonában egy győzelem esetén egy bronzérmes pozíció is kinézhet a piros-fehéreknek.

Ez a kijelentés egyébként cseppet sem tűnik elrugaszkodottnak, hiszen a két gárda pillanatnyi formájából kiindulva egyáltalán nem esélytelenül utaznak a szomszéd megyébe a fiúk, hiszen Török László együttese hét pontot gyűjtött eddig, míg Szrdjan Blagojevics Lokomotívja tizenegy pontnál jár, ami mindenképpen bizakodásra adhat okot. A múlt heti egy pont egyébként nem túlmisztifikálva, különösen értékes pont volt, hiszen az Újpest ellen a Szusza Ferenc Stadionban Manrique piros lapja sem gátolta meg a sikeres pontszerzésünket.

Ehhez azonban még lesz egy két szava a várdaiaknak, akik hozzánk hasonlóan szintén búcsúztak a kupától, habár az NB II-es Budafok ellen tették mindezt, így némileg váratlan pofonba szaladtak bele a Promontor utcában. Emellett némi gödörben vannak a bajnokságban is, hiszen a Kecskemét Katona bombagóljával vendégként vitte el a három bajnoki pontot a Várkerti Stadionból. Ettől függetlenül nem szabad lebecsülni a szabolcsiakat: egy rangadó (nyilván maximum a jelenlegi helyezések alapján lehet annak csúfolni), vagy kiemelt összecsapás azért mindkét félből ki tudja hozni a legjobbat, de teher is lehet egyben. Ezért azon is múlhat a siker, hogy ki mennyire tudott mentálisan felkészülni az összecsapásra, azaz mennyire lesznek élesek és kíméletlenek a kapuk előtt a felek és mennyire tudják hidegfejjel hatástalanítani a támadásokat a védősorok. Blagojevics mester nem számíthat az újpesti túrán kiállított hispán játékosra, de számításba veheti viszont a horvát csatárt Mancét, aki letöltötte eltiltását, amit az FTC ellen összeszedett piros kártyája miatt kapott. A kapuban nem kérdés, hogy Megyeri távollétében Milosevic kaphat bizalmat, míg a további posztokon még várható változás, főleg a középpályánk összetétele lehet érdekes a spanyol középpályásunk kényszerpihenője miatt. Ráadásul vezetőedzőnk a meccs előtti interjújában megpendítette, hogy a héten többen is betegséggel küzdöttek, így eléggé kérdőjeles a holnapi kezdőcsapat.

Erősen tipp jellegű kezdő, hiszen nincs infónk a sérültekről, betegekről

Előzetesen úgy gondolom, hogy motiválni nem kell majd a DVSC játékosait, hiszen idegenben eddig legtöbbször a bosszankodás jutott osztályrészül a szurkolóknak és a csapatnak is. Üdítő kivétel volt a nyári nyitány, kétszer is hátrányból döntetlenre mentette a meccset a csapat Joao Janeiroval a kispadon Kisvárdán. Azóta azonban sok minden megváltozott, és miután hazai pályán fájdalmas 3-2-es vereséget szenvedtünk, nem kérdés, hogy bőven lenne miért visszavágni a Kisvárdának. Főleg úgy, hogy három éve nyeretlenek vagyunk ellenük, így a nagy számok törvénye alapján éppen időszerű lenne az első győzelmünket abszolválni Várkertben.

Élőben az M4 Sport fogja közvetíteni a mérkőzést, de aki csak teheti, az látogasson el a helyszínre és buzdítsa a Lokit, mert ez a csapat megérdemli. A játékvezető egyébként Káprály Mihály lesz.

HAJRÁ LOKI!