LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2023/2024 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett: 

Kölcsönből visszatérők:

Távozott: 

Érkezőként felmerült: 

Távozóként felmerült:

Hosszabbított: 

Profi szerződést kötött: 

  • Engedi Márk
  • Fábián Bence
  • Takács Bence
  • Tercza Gergő
  • Kócs-Washburn Erik
  • Ernest Romanchuk

Hírek, pletykák:

[09/17] Ugyan még bármikor beeshet játékos, de a magunk részéről lezártnak tekintjük a 2023-2024-es nyári átigazolási szezont! Köszi a figyelmet, találkozunk néhány hónap múlva!

[09/07] Szeptember 6-án bezárt a magyar piac is, de egyáltalán nem kizárt, hogy még igazolunk játékost. Erről Makray Balázs nyilatkozott a HAON-nak.

[09/02] A DVSC bejelentette Andrija Majdevac érkezését. A klub nem közölte, hogy a szerb támadó mennyi időre írt alá.

[08/31] Gyenti Kristóf máris visszatért a nyíregyházi kölcsönjátékból… A két klub megállapodás értelmében a DVSC visszarendelte a fiatal védőt a több játéklehetőség reményében, aki így az NB III-as tartalékcsapatban játszik majd idén.

[08/31] Hivatalosság vált Antonio Mance távozása, aki a híreknek megfelelően Zalaegerszegre igazolt, mindössze fél évvel Debrecenbe szerződését követően.

[08/31] Szuhodovszki Soma a Gong Rádió műsorában megerősítette, hogy most biztosan marad Kecskeméten. Ez tehát nem zárja ki egy esetleges későbbi (téli, jövő nyári) transzfer létrejöttét.

[08/31] A nemzetközi átigazolási időszak a legtöbb bajnokságban ma éjfélkor véget ér, ám a magyar piac egészen jövő hét szerdáig, tehát szeptember 6-ig nyitva tart!

[08/30] Antonio Mance megegyezett a Zalaegerszeggel, holnap be is jelenthetik a távozását, ami egyben Majdevac holnapi érkezését is előre vetíti.

[08/30] Loncar Instagram-storyja alapján Andrija Majdevac már Debrecenben tartózkodik, így alighanem holnap bejelentik az ő érkezését is.

[08/30] Tuboly Mátét egy évre kölcsönbe megszereztük az ETO-tól. A DVSC hivatalos oldala nem tér ki rá, hogy vételi opciót szereztünk-e a fiatal középpályásra, ám a győriek honlapján elég egyértelműen fogalmaznak: Ez a kölcsönszerződés mindegyik fél számára kedvező, hiszen a játékos megtapasztalhatja az élvonal légkörét, majd ezzel a rutinnal térhet vissza hozzánk jövő nyáron.”

[08/29] Észak-macedón források szerint a Grasshoppers összesen 700 ezer eurot fizet Babunskiért: ebből 550 ezer euro a fix összeg, a maradék 150 ezer pedig bónuszok formájában teljesülhet.

[08/28] Pletykák szerint felvetődött egy esetleges Antonio Mance – Eduvie Ikoba csere lehetősége is a Zalaegerszeggel. Az amerikai támadót száműzték az első keretből és mindenképp távozik a nyáron.

[08/28] Információink szerint jó esély van Antonio Mance távozására is, akivel nagyon közel az egyezség a ZTE részéről. A játékos szívesen csatlakozna a zalaiakhoz.

[08/28] Immár hivatalos: Dorian Babunskit értékesítette a DVSC, a támadó a Grasshoppershez igazolt. Másfél év alatt 18 bajnoki gólt szerzett a Lokiban. Az átigazolási összeget nem hozta nyilvánosságra egyik fél sem.

[08/28] A HAON információi szerint a szerb Andrija Majdevac lehet Dorian Babunski utódja. A 26 éves támadó korábban Loncar és Megyeri csapattársa is volt, jelenleg szabadon igazolható.

[08/28] A Nemzeti Sport Online szerint a ZTE szerződtetné Antonio Mancét. Információink szerint azonban Babunski távozása miatt a DVSC pillanatnyilag nem szeretné értékesíteni a támadót.

[08/27] Információink szerint Dorian Babunski távozása, valamint Szuhodovszki Soma érkezése is bármikor hivatalossá válhat a jövő héten. A macedón támadó távozásának tényét vezetőedzőnk is megerősítette az MTK elleni mérkőzést megelőzően, a hírek szerint a svájci Grasshoppersnél folytatja pályafutását.

[08/27] A Nemzeti Sport információi szerint a Torino és DVSC is ajánlatot tett az ETO-ban játszó Tuboly Mátéért, de a fiatal középpályás vélhetően Debrecenbe igazol.

[08/23] A DVSC közös megegyezéssel szerződést bontott Georgios Neofytidisszel. A görög középpályás 10 bajnokin lépett pályára tavaly.

[08/17] Szuhodovszki Soma Debrecenben? Az nb1.hu szerint jó esély mutatkozik arra, hogy még ebben az átigazolási időszakban kivásároljuk a KTE egyik legjobb játékosát, a középpályán bevethető 23 éves játékost. Nagyot szólna, ha létre jönne a transzfer!

[08/14] Christian Manrique-vel 2025-ig hosszabbított a klub. A spanyol játékos szerződése jövő nyáron járt volna le, most vélhetően azt a +1 éves opciót léptette érvénybe a klub, amit tavalyi ideszerződésekor kötöttek vele.

[08/11] Kundrák Norbert a Honvédhoz szerződött. A játékosnak a hírek szerint lejárt a szerződése – és első körben a klub is így kommunikálta a távozását, később javították át közös megegyezésre.

[08/08] Fiatal nigériai tehetséget igazolt a DVSC: David Nwachukwu az NB III-as kerethez csatlakozott. A 19 éves támadó középpályás az Ighalo akadémiáról érkezett (ez a 37-szeres nigériai válogatott Odion Ighalo által működtett akadémia). 

[08/07] Két fiatallal kötött profi szerződést a klub: Kócs-Washburn Erik és Ernest Romanchuk érdemelték ezt ki. Előbbi tavasz óta erősíti a tartalékcsapatot, ahol szépen termelte a kanadai pontokat az NB III-ban, utóbbi pedig most nyáron csatlakozott a kerethez, nem mellesleg Oleksandr Romanchuk öccséről beszélünk.

[08/04] Kusnyír Erik 2026-ig meghosszabbította szerződését a mai napon, így még három évig a DVSC játékosa maradhat.

[07/28] Előkerült Matar Dieye és gyorsan távozott is. A szenegáli támadó március óta a finn KuPS-ban volt kölcsönben, most pedig szerződést bontott vele a DVSC.

[07/19] A most nyáron a Viditől érkező Gyenti Kristóf kölcsönbe került Nyíregyházára a következő szezonra.

[07/19] Egy július 10-ig bejelentés értelmében (amely vagy elkerülte mindenki figyelmét, vagy utólag publikálták visszadátumozva) távozott Tordai Balázs a Lokitól.

[07/16] Szerződése lejártával távozott Major Sámuel, aki az NB II-es Kozármislenynél folytatja pályafutását. 

[07/12] „Az elmúlt egy évben a kazah, szerb és orosz források „értesülései” közül szinte soha nem volt igaz egyik sem. Talán egy volt valós köztük, de akkor is nekünk ajánlottak játékost, nem pedig mi kerestünk meg valakit.” – Makray Balázs via HAON.

[07/11] Brandon Domingues a Loki legújabb igazolása! A DVSC szűkszavú közleményben jelezte a támadó érkezését Kispestről, míg a Honvéd közleménye már részletesebb infókkal szolgált: „Távozik a Budapest Honvéd FC együttesétől Brandon Domingues, miután klubunk megegyezett a játékjoga értékesítéséről DVSC-vel, így a francia szélső Debrecenben folytatja pályafutását. A megállapodás különböző feltételek teljesülése esetén bónuszokat tartalmaz és a Honvéd a továbbértékesítésből is részesül.”

[07/11] Három fiatal játékossal kötött profi szerződést a klub, akik név szerint Fábián Bence (bal oldali védő), Takács Bence (védekező középpályás) és Tercza Gergő (védő és középpályás).

[07/10] Bár a DVSC még nem kommunikálta le, ügynöke megerősítette Varga Kevin távozását. Filipovics az NSO-nak nyilatkozva elmondta: „A klub szeretett volna hosszabbítani, de külföldi folytatásban gondolkodunk Kevinnel, ezért nem született megegyezés. A DVSC nagyon korrekt volt, ennek köszönhetően a szélső a múlt héten még a csapattal edzhetett, de értelemszerűen az ausztriai edzőtáborba már nem utazott el a Lokival.” UPDATE: Nem sokkal később a DVSC is megerősítette a játékos távozását.

[07/08] Peter Olawalet ismét kölcsönadja a Loki, ezúttal a máltai Balzan FC-hez került egy évre.

[07/08] Távozik a DVSC-től Saná Gomes. A 23 esztendős futballista tavaly nyáron érkezett a Lokihoz, melynek színeiben 4 mérkőzésen lépett pályára. A tavaszt Bulgáriában töltötte kölcsönben, most pedig a portugál másodosztályba frissen feljutott Belenenseshez igazolt.

[07/07] A DVSC profi szerződést kötött Engedi Márkkal. A 16 éves kapus többször edzett már a felnőtt csapattal.

[07/06] Belga sajtóhírek szerint a 19-szeres burkina fasoi válogatott támadó, Abdoul Tapsoba iránt a DVSC is érdeklődött, de a 21 éves játékos végül az Amienshez igazolt.

[07/06] Pont került Varga József ügyének végére is, a veterán középpályás is további egy évig marad a DVSC játékosa.

[07/05] A nap végére maradt az egész átigazolási időszak legfontosabb híre: Dzsudzsák Balázs újabb egy évvel meghosszabbította a most nyáron lejáró szerződését!

[07/05] A mai nap elején felmerülő pletyka gyorsan ténnyé vált, Alexander Mojzis csatlakozott a Lokihoz, a szlovák védő egy évre jön kölcsönbe, vételi opcióval.

[07/05] Bejelentette Sós Bence távozását a DVSC. A klub közleménye nem tér ki rá egyértelműen, de világosnak tűnik, hogy a játékost ingyen engedtük el a Topolyához és nem fizetett érte a vajdasági klub.

[07/05] Rácz Balázst ezúttal Kozármislenybe adta kölcsön a DVSC, fél évet tölt majd az NB II-es csapatnál a fiatal támadó.

[07/05] A HAON szerint a szlovák Ruzomberok ballábas védője, Alexander Mojzis a DVSC látókörébe került. A 24 éves belső védő az elmúlt években alapember volt csapatában és nemzetközi rutinnal is rendelkezik.

[07/05] Az NSO értesülései szerint a Topolya ma bejelenti Sós Bence szerződtetését.

[07/04] A csakfoci szerint hiába hosszabbított a hétvégén, könnyen lehet, hogy Sós Bence nem marad Debrecenben, hanem a szerb élvonalban második helyen végző Topolyához kerülhet.

[07/04] Raul Balbarau is távozik a klubtól, a román kapussal közös megegyezéssel szerződést bontott a DVSC.

[07/03] Ahogy arra számítani lehetett, Kovács Péter távozik a DVSC-től. A fiatal kapus februárban érkzetett a kapusgondok közepette, de csak az NB III-as csapatban védett.

[07/01] „Huszonkét mezőnyjátékosra és két kapusra van szükségem, nem többre. A következő hetekben csökkentjük a létszámot, lesznek távozók, miközben fejlődni is szeretnénk, ezért minőségi játékosokat kell igazolni.”Srdjan Blagojevic via NSO.

[07/01] Sós Bence mégis marad, ugyanis egy évvel meghosszabbította a 29 éves szélső szerződését a DVSC.

[06/30] Információink szerint Sós Bence távozása szinte biztosra vehető, miközben Varga Kevin szerződéshosszabbítására is csekély esély mutatkozik.

[06/30] Ugyan még fél év hátra volt a kölcsönszerződéséből, a DVSC élt opciós jogával és hosszútávú szerződést kötött Hamzat Ojedirannal. A vételár és a szerződés hossza nem nyilvános.

[06/30] Gyenti Kristóf személyében debreceni születésű fiatalt igazoltunk. A 17 éves belső védő a Vidi tartalékcsapatától érkezik, és ugyancsak a tartalékcsapatunkban fog szerepelni a következő szezonban.

[06/30] Oroszországból származó infók szerint a DVSC is versenyben lehet a másodosztályú Rogyina Moszkva jobbhátvédjének, Georgij Jurdincevnek a megszerzéséért. A 22 éves játékost orosz élvonalbeli klubok is figyelik.

[06/27] Joao Oliveira a második nyári érkezőnk. A svájci-portugál kettős állampolgárságú 27 éves szélső a portugál második ligás Leixoes együtteséből érkezik, korábban Svájcban a Baselben, a Luzernben, a Lausanne-ban, valamint a lengyel Lechia Gdansknál játszott. A játékos jelenlegi szerződése lejártával, július 1-jén csatlakozik a DVSC-hez.

[06/26] Bosnyák lapinfók szerint ajánlatot tettünk a Zeljeznicar 22 éves brazil szélsőjének, Clerismario Santosnak, aki a hírek szerint visszautasította az ajánlatot.

[06/26] Farkas Tamással szerződést hosszabbított a DVSC. A 19 éves, saját nevelésű középpályás tavaly már bemutatkozott a felnőtt csapatban. Az új szerződés hosszát nem hozta nyilvánosságra a klub – a játékos intsagram sztorija alapján viszont 2+1 évre írt alá.

[06/26] A hírek szerint Saná Gomes nemcsak hogy visszatér a bulgáriai kölcsönjátékból, hanem új szerződést is kötött a DVSC-vel.

[06/25] Az nb1.hu szerint az Újpest mellett a DVSC, valamint külföldi klubok is érdeklődnek a Honvéd francia légiósa, Brandon Domingues iránt. A 23 éves középpályás 4 góllal és 4 gólpasszal zárta a szezont.

[06/22] Baranyai Nimród hivatalosan is visszatért mezőkövesdi kölcsönjátéka után, számol be róla a hivatalos oldal.A fél szezonra szóló kölcsönszerződés után visszatért a DVSC-hez Baranyai Nimród. A 19 esztendős védő a Mezőkövesd együttesénél töltötte az elmúlt hónapokat, most pedig ismét a Loki sikeréért küzd.”

[06/21] Oroszországi sajtóhírek szerint az élvonalbeli FK Ural vinné Dorian Babunskit. Sokszor beszéltünk már az észak-macedón támadó helyzetéről, mint ismert, egy év van hátra a szerződéséből, így most utoljára van lehetőségünk keresni az eladásán, amennyiben nem tervez hosszabbítani. A hírek szerint legalább 600 ezer eurot szeretnénk érte kapni, az oroszok ezen alkudnának.

[06/21] Az elmúlt pár napban kicsi késéssel frissült csak a rovatunk, de mától igyekszünk ismét felvenni a tempót, köszi a megértést!

[06/20] Vajda Botond a DVSC első nyári igazolása. A DVTK közleménye szerint a fiatal középpályást kivásároltuk élő szerződéséből.

[06/19] Sajtóhírek szerint a DVTK kötelékébe tartozó Vajda Botond érkezhet a DVSC-hez. A játékos neve azért merülhetett fel, mert életkora alapján jövőre még „fiatalszabályos” játékosnak számítana. A tavaszt egyébként Tiszakécskén töltötte kölcsönben.

[06/16] Dusan Lagator további két évvel meghosszabbította most nyáron lejáró szerződését a klubbal, közölte a DVSC egyelőre csak a social felületein.

[06/16] Okan Aydin távozik a DVSC-től. A török-német középpályás szerződése csak fél évre szólt, amit lett volna opciós joga a feleknek meghosszabbítani, ám érthető módon erre nem került sor.

[06/15] Bolgár lapinfók szerint Vitor Pernambucoért a Beroe is versenyben van, ám őszintén meglepődnénk ha a bolgárok bármiben jobb perspektívát tudnának a játékosnak kínálni: épphogy bennmaradtak az élvonalban (osztályozón), ráadásul ennél a csapatnál játszott a tavasszal Saná Gomes kölcsönben – ahol alapember volt. A brazil játékos egyébként egy kazah portálnak nyilatkozott arról, hogy még nincs aláírt szerződése egyetlen csapathoz sem.

[06/14] Vitor Pernambuco egyre közelebb a DVSC-hez: a brazil szélső visszatért ukrán csapatához, az FK Lviv-hez, ahonnan csak kölcsönben szerepelt Kazahsztánban. Ukrán lapok pedig tudni vélik, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő klub több játékosától is megválik, Pernambuco pedig a DVSC-nél folytatja.

[06/13] Srdjan Blagojevic az egyik kazah portálnak nyilatkozott a velünk szóbahozott Vitor Pernambucoról, aki egyébként a tegnapi nap során az Instagram oldalán köszönt el jelenlegi csapatától: „Valaki javasolta őt, de rajta kívül még beajánlottak tíz másik szélső támadót. A megfigyelés és az elemzés fázisában vagyunk.”

[06/10] A brazil Pernambuco lehet az egyik kiszemeltünk. A 25 éves támadó középpályás a kazah Kizilzsar együttesétől érkezhet.

[06/08] Marko Miloseviccsel szerződést hosszabbított a klub, így a szerb hálóőr további egy évig marad a csapatnál.

[06/05] És említsük meg azon játékosainkat is, akik az elmúlt időszakot kölcsönben töltötték máshol, és jó eséllyel visszatérnek a DVSC-hez (ideiglenesen vagy végleg): Kundrák Norbert, Rácz Balázs, Saná Gomes, Baranyai Nimród, Major Sámuel, Peter Olawale, Raul Balbarau.

[06/05] Lejár még a szerződése több másik játékosnak is, ők sorban: Okan Aydin (van opció a hosszabbításra), Varga Kevin, Vardan Tovmasyan (kölcsönben van a tartalékcsapatunknál), Kovács Péter, Marko Milosevic, Dusan Lagator, Varga József, Dzsudzsák Balázs, Sós Bence. Dzsudzsák esetében gyakorlatilag nyílt titok, hogy lesz folytatás, tehát marad a DVSC-nél, már csak a hivatalos bejelentés hiányzik.

[06/05] A mai nap híre, hogy Sylvain Deslandes szerződése lejártával távozik a DVSC-től. A francia védő szerződése tartalmazott egy opciót a hosszabbításra, ám úgy tűnik, hogy ezzel nem élt egyik fél sem.

[06/05] Baráth Pétert kivásárolta a Ferencváros, így a fiatal középpályás a kölcsönszerződés leteltével is marad a IX. Kerületben. A vételárról nincsenek hivatalos adatok, de a hírek szerint meghaladja az 1 millió eurot a teljes vételár.

[06/05] Az utolsó bajnoki mérkőzés másnapján jelentette be a klub, hogy az edzői stáb is további két évig a klub alkalmazásában marad, tehát Srdjan Balgojevic vezetőedző, Sasa Semeredi és Dejan Fiala pályaedzők is maradnak!

[06/05] Kezdjük a tényekkel: Megyeri Balázs szerződését meghosszabbította a DVSC még május végén. A rutinos kapus további 2+1 évre írt alá.

[06/05] Indul a Játékoskeringő! Sokatok kérésére igyekeztünk minél hamarabb elindítani a nyári rovatot, így a tervezettnél néhány nappal hamarabb itt a start. Már csak azért is, mert érkeznek hivatalos bejelentések a csapattal kapcsolatban. Úgyhogy felkészülni, innentől vigyázó szemünket a Lokis hírekre és pletykákra irányítjuk, egészen szeptemberig!


>>> A korábbi rovatokért kattints ide! <<<